26 εκπληκτικές αλλαγές ανθρώπων που ξεπέρασαν τον εθισμό τους στα ναρκωτικά

28 Δεκεμβρίου, 2016 3:53 ΜΜ
More videos

Τα πάντα στη ζωή πρέπει να γίνονται με μέτρο και αυτός είναι ένας σταθερός κανόνας για να ζήσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να μετριαστούν και προκαλούν εθισμό. Ένα από αυτά είναι τα ναρκωτικά.

Ναρκωτικά όπως το κρακ, η ηρωίνη και η μεθαμφεταμίνη είναι ιδιαίτερα εθιστικά και η χρήση τους μπορεί να γίνει συνήθεια. Ιδιαίτερα αν νιώθει κανείς πως θέλει να ξεφύγει από τη ζωή του ή πως δεν υπάρχει κανείς για να τον προσέχει και να ενδιαφέρεται. Η χρήση τέτοιων ναρκωτικών κάνει εύκολο τον εθισμό αλλά υπάρχουν άνθρωποι που κατάφεραν να απεξαρτηθούν.

Παρακάτω θα δείτε εικόνες πριν και μετά την απεξάρτηση από ανθρώπους που πήραν πάλι τη ζωή στα χέρια τους, έκαναν τα αδύνατα δυνατά και η ανταμοιβή τους είναι η επιστροφή στη ζωή.

#1 4 χρόνια καθαρή από ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη

Dejah Hall,elitedaily

«Σήμερα (06/12/16) συμπληρώνω 4 χρόνια καθαρή από την ηρωίνη και την μεθαμφεταμίνη. Έκανα χρήση ενδοφλεβίως και όπως οι περισσότεροι, σταδιακά χειροτέρευα. Στα αριστερά είναι η φωτογραφία από την σύλληψή μου στις 6/12/12 και η μέρα που αφέθηκα στον Θεό. Με τη βοήθεια του Θεού κατάφερα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στις τέχνες και ελπίζω μια μέρα να είμαι λειτουργός σε φυλακή. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν είμαι εκεί που ήμουν κάποτε. Η νηφαλιότητα είναι δυνατή.»

#2 8 μήνες καθαρή από ηρωίνη

bilderbackbrooke_

«8 θαυματουργούς μήνες νηφάλια, το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινα καθαρή χωρίς να με αναγκάσει κανείς. Επειδή εγώ το ήθελα αυτή τη φορά.»

#3 10 χρόνια καθαρή από την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη

LostWingnut

«Ήμουν 19 ετών, 45 κιλά, νόμιζα πως ήμουν εκπληκτική. Έκλεψα από την οικογένεια και τους φίλους μου για τα ναρκωτικά. Είπα ψέματα, εξαπάτησα, πλήγωσα πολλούς καλούς ανθρώπους. Δεν είχα κανέναν εκτός από τον θετό πατέρα που, κανείς δεν με πίστευε πια και ήταν δύσκολα. Πέρασαν 10 χρόνια και αφήνω πίσω το παρελθόν. Αυτό το φθινόπωρο θα πάρω το πτυχίο μου στην λογιστική. Κατάφερα πολλά και είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου.»

 #4 Έτσι είναι ένας άνθρωπος που είναι καθαρός από την ηρωίνη για 826 ημέρες

DisregardThisOrDont

«Στις 11 Ιουνίου 2014 πήγα φυλακή για 36 ημέρες με την κατηγορία της ασέβειας. Ο σύντροφός μου με κακοποιούσε και αυτό οδήγησε την κόρη μου στο να πάει να ζήσει με την μητέρα μου. Είναι ο κόσμος μου και όταν συνέβη αυτό, έπεσα σε κατάθλιψη και στηρίχθηκα στον φίλο μου που με κακοποιούσε. Η απάντησή του ήταν πως η ηρωίνη θα με έκανε να νιώσω καλύτερα. Μετά από 8 μήνες καθημερινής χρήσης και μικρές απόπειρες να σταματήσω, είπα στον δικαστή που ασχολήθηκε με την κηδεμονία της κόρης μου, πως χρειαζόμουν βοήθεια. Με έβαλαν στην φυλακή μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στο κέντρο αποτοξίνωσης. Πήγα στο καλύτερο κέντρο, έδωσα μάχη και σήμερα νιώθω σαν να ήταν ένα κακό όνειρο.»

#5 6 χρόνια χωρίς μεθαμφεταμίνη

dailymail

«Κοιτάω τις φωτογραφίες και σκέφτομαι πως τα κατάφερα. Σήμερα γιορτάζω τη ζωή μου. 6 χρόνια καθαρή από τον εθισμό μου. Υπάρχει ελπίδα. Αν είστε στη μέση της απεξάρτησης να ξέρετε πως μπορείτε να νικήσετε και να έχετε μια όμορφη ζωή. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά. Συγχωρήστε τον εαυτό σας και να ξέρετε ότι είστε άξιοι! Είμαι ευλογημένη να έχω την αγάπη και τη συγχώρεση όλων αυτών που με αγαπούν! Αγαπώ τη ζωή μου και αγαπώ όλους τους φίλους και την οικογένειά μου που με στήριζαν πάντα.»

#6 6 χρόνια καθαρός από ηρωίνη και κοκαΐνη

Susan Stellin

«Όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά, ένιωθα πως ενίσχυα τη ζωή μου αλλά ήξερα πως εθίστηκα όταν ήθελα να το κάνω κάθε πρωί που ξυπνούσα. Όταν κάνεις ναρκωτικά, δεν πιστεύεις πως μπορείς να επιστρέψεις εκεί που ήσουν ή να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή. Αλλά μπορείτε, δεν είναι εύκολο αλλά γίνεται. Τα πράγματα δεν θα είναι ίδια αλλά μπορεί να αλλάξει η ζωή σας. Οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές. Πλέον είμαι διαφορετικός και έχω πάθος για τη ζωή.»

#7 8 μήνες καθαρή

thewatershedreviews.com

«Δεν πίστευα πως θα κατάφερνα να βγω από το μέρος που ήμουν. Δεν μπορούσα να αντέξω πλέον τον πόνο. Η ζωή μου ήταν γεμάτη φόβο και δεν ήθελα να είμαι έτσι. Αποφάσισα πως θα χαθώ ή θα ξεκινήσω από την αρχή να αγωνίζομαι για αυτό που μου αξίζει. Το ότι ζήτησα βοήθεια ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. Περιβάλλομαι από δυνατές γυναίκες, εργάζομαι με έναν χορηγό και μου κάνουν προτάσεις. Η νηφαλιότητα έχει να προσφέρει πολλά. Μην παραιτηθείτε πριν συμβεί το θαύμα.»

#8 Περισσότερα από 3 χρόνια καθαρός και νηφάλιος

thewatershedreviews.com

«Η ανάκαμψη για μένα αποτελεί παράδειγμα πως οι υποσχέσεις μου γίνονται πραγματικότητα. Το δώρο της οικογένειας και η ειλικρίνεια μεταξύ μας είναι καλύτερα από τη ζωή που είχα πριν ξεκινήσω το ποτό και τα ναρκωτικά.»

#9 4 χρόνια και 4 μήνες καθαρή

thewatershed.com

#10 6 μήνες καθαρός από ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη

jermwithaj

«Σήμερα, η ζωή μου είναι διαφορετική. Έτσι είναι οι 6 μήνες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης για μένα. Μπορώ να ξέρω τι σημαίνει γαλήνη και ευτυχία. Θέλω να βοηθήσω άλλους ανθρώπους λέγοντας την ιστορία μου. Αν αγωνίζεστε ζητήστε βοήθεια από κάποιον και βρείτε τη θέληση να αλλάξετε. Αξίζει τον κόπο, σας το υπόσχομαι.»

#11 6 Χρόνια απεξάρτησης από τα οπιούχα

Ajdrk

«Ήμουν εξαρτημένος 5 χρόνια πριν, το 2009 όταν με συνέλαβαν γιατί οδηγούσα υπό την επήρεια. Ήταν η τελευταία νύχτα που τα άγγιξα. Βρήκα τη φωτογραφία μου σε μια σελίδα και τοποθέτησα δίπλα μια φωτογραφία που είμαι καθαρός, 6 χρόνια μετά. Δεν είχα ιδέα πως έδειχνα τόσο χάλια. Δοκίμασα τα πάντα. Πέρασα την πρώτη εβδομάδα στην φυλακή και τις άλλες στο σπίτι της μαμάς μου, σε εμβρυακή στάση. Χρειάστηκα περίπου 1 μήνα για να το νικήσω και αρχικά έμεινα ξύπνιος για 11 ημέρες. Αν αγωνίζεστε, πιστέψτε πως ίσως δεν θυμάστε το πόσο απίθανο είναι να ξυπνάτε και να μην ψάχνετε για ναρκωτικά.»

#12 1 χρόνο καθαρή από ηρωίνη

Alyssa Gaudinier

«Σας λένε πως θα αγαπήσετε τα ναρκωτικά αλλά όχι τα άσχημα σημεία. Ξεγελιέστε και σκέφτεστε πως δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα, πως είναι ωραία. Νόμιζα πως ήταν ευλογία γιατί μπορούσα να συγκεντρωθώ στο σχολείο. Έκανα άσχημα πράγματα, που δεν είχα φανταστεί ποτέ. Πρέπει να βρείτε λεφτά με κάθε τρόπο για τη δόση σας. Η οικογένειά μου δεν ήξερε ποια ήμουν πλέον. Σήμερα δεν έχω την ανάγκη να κάνω και να προσποιούμαι κάποια που δεν είμαι. Απλά μπορώ να επικεντρωθώ σε μένα.»

#13 Δεν σταμάτησε μόνο τα ναρκωτικά αλλά και το φαγητό

Jarrett

#14 5 μήνες καθαρός από ηρωίνη, κοκαΐνη και έκσταση

MikeyFED

«Είμαι 25 ετών και όλα ξεκίνησαν στα 18-19. Τότε δοκίμασα πρώτη φορά Percocet. Στις 12 Φεβρουαρίου έκανα χρήση ηρωίνης από τη μύτη, στα 21 μου. Ήταν για λίγο αλλά όλοι ξέρουν πως είναι εθιστικό και τελικά έκανα ενδοφλέβια χρήση. Χειροτέρεψα γρήγορα και εθίστηκα περισσότερο. Πήγα από τα 83 κιλά στα 67 σε 3 μήνες. Πλέον είμαι στη Βαλτιμόρη, μετά τη φυλάκιση και η ζωή μου είναι πραγματικά καλή. Ξέρω πως οι 5 μήνες που είμαι καθαρός δεν είναι πολλοί αλλά είναι καλοί για μένα. Είναι εκπληκτικό.»

#15 5 χρόνια καθαρή από ηρωίνη

Cavendish,Jeanette Fidler

Η Ζανέτ πιάστηκε να κλέβει για τον εθισμό της. Παρά τις 174 καταδίκες, γλύτωσε τη φυλακή μιας και σταμάτησε τα ναρκωτικά αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασης. Είναι μητέρα 2 παιδιών και μετά από 8 εβδομάδες σε κέντρο αποτοξίνωσης είναι καθαρή για 5 χρόνια.

#16 106 ημέρες καθαρή

Never Give up. Giving up ice , Drugs

#17 9 μήνες καθαρός από την μεθαμφεταμίνη και την ηρωίνη

incinerator1990

«Πάλευα με την ηρωίνη και την μεθαμφεταμίνη. Έκανα συχνή χρήση 11 χρόνια. Έμπλεξα με μια συμμορία. Πλέον πιστεύω στον Θεό, ξεκίνησα να εργάζομαι σε ένα παραδοσιακό σπίτι για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που χρειάζονται ένα μέρος για να μείνουν και κάποιους να πιστεύουν σε αυτούς. Ευχαριστώ τον Θεό που με έσωσε και μου έδειξε την αληθινή ευτυχία.»

#18 10 μήνες καθαρή από την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη

dailymail.co.uk,Never Give up. Giving up ice , Drugs

«Η διαφορά στις φωτογραφίες είναι 11 μήνες και πολύ δουλειά. Είμαι 29 ετών και ανακάμπτω από τον εθισμό μου που κράτησε 16 χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2014, το σώμα μου ξεκίνησε να με προειδοποιεί, σχεδόν έχασα τη ζωή μου. Παλεύω καθημερινά για τη ζωή μου. Δοξάζω τον Θεό που ξυπνάω καθημερινά. Πιστεύω πως αξίζω μια ευκαιρία για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.»

#19 1 έτος χωρίς κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη

Minnesotapolis,sobernation

«Ήμουν έτοιμος να πέσω από μια γέφυρα γιατί ήμουν άστεγος, λυπημένος και δεν είχα πουθενά να πάω. Σήμερα έχω πραγματικούς φίλους, μιλάω στην οικογένειά μου, μπορώ να είμαι φίλος, γιος και να έχω ζωή. Μπορώ να είμαι θείος και άλλα πράγματα που εκτιμώ στην ζωή και δεν μπορούσα να απολαύσω πριν.»

#20 90 μέρες χωρίς μεθαμφεταμίνη

Wormguy666

«Ήθελα να δείξω στους ανθρώπους τις συνέπειες και ελπίζω να τους εμπνεύσω να αποτοξινωθούν. Δεν είμαι περήφανη που έκανα χρήση και δεν ήξερα καν πόσο χάλια έδειχνα μέχρι που καθάρισα. Ήμουν 1,65 και 50 κιλά ενώ τώρα το βάρος μου είναι 59 κιλά και είμαι περήφανη. Εύχομαι τα καλύτερα σε όποιον προσπαθεί να νικήσει τον δυσάρεστο εθισμό και να ξέρετε πως υπάρχει φως στο τέλος της προσπάθειας.»

#21 29 μήνες καθαρός

Never Give up. Giving up ice , Drugs

#22 147 μέρες καθαρή από μεθαμφεταμίνη

Never Give up. Giving up ice , Drugs

«Ξεκινήσαμε μαζί να καπνίζουμε μεθαμφεταμίνη το 2012 μετά το γάμο μας. Είχαμε κιόλας 3 όμορφα παιδιά, δουλειές, αυτοκίνητα, μια υποθήκη, ένα σκυλί. Τότε ήρθε η μεθαμφεταμίνη και τα κατέστρεψε όλα. Χάσαμε τα πάντα. Καπνίζαμε για τα επόμενα 2 χρόνια πριν ξεκινήσουμε τις ενέσεις. Μετακομίσαμε από τη Νέα Νότια Ουαλία στην Ουάσινγκτον αλλά ήταν χειρότερα. Έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα παιδιά, τον άνδρα και τα ναρκωτικά. Δεν ήταν έτοιμος και τον άφησα για να επιστρέψω πίσω με τα παιδιά μου. 2 μήνες μετά, κατέληξε στην φυλακή. Στις 5 Αυγούστου του 2014 αποφάσισα να αποτοξινωθώ. Πλέον είμαι σχεδόν 5 μήνες καθαρή, έχω το δικό μου σπίτι, σκύλο, αμάξι, τα παιδιά και την υγεία μου σωματικά και ψυχικά. Όσοι ξέρουν αυτά που πέρασα τα τελευταία 3 χρόνια, μου λένε πως δείχνω φανταστική και είναι περήφανοι για μένα.»

#23 4 χρόνια καθαρή από οπιούχα και μεθαμφεταμίνη

jesuslovesaddicts

«Ήμουν εθισμένη στα ναρκωτικά για 15 χρόνια. Συγκεκριμένα σε μεθαμφεταμίνη και οπιούχα. Ήμουν άθεη αλλά στις 14 Αυγούστου 2012, χτύπησα τα γόνατά μου και ξεκίνησα να προσεύχομαι για σωτηρία και συγχώρεση. Είμαι χαρούμενη και καθαρή 4 χρόνια. Επίσης ηγούμαι μιας ομάδας εργασίας στην εκκλησία μου.»

#24 5 χρόνια καθαρή από μεθαμφεταμίνη

Ashtrashbdash,Ashtrashbdash

«Εθίστηκα για πολλούς λόγους. Η μεθαμφεταμίνη είναι αρκετά εθιστική, έχω γενετική προδιάθεση στον εθισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η οποία κάνει τη χρήση διεγερτικών, ιδιαίτερη. Προσπάθησα να απεξαρτηθώ και τα κατάφερα. Συγκεκριμένα, πήγα σε συνεδριάσεις, ζήτησα υποστήριξη από το περιβάλλον μου, παραδέχτηκα το πρόβλημά μου και πως θέλω να το λύσω. Έκανα ιδιωτική θεραπεία, γυμναστική, τρέξιμο και δεσμεύτηκα σε εκδηλώσεις νηφαλιότητας. Αυτό με βοήθησε να αναπτύξω ένα σύστημα νηφάλιων υποστηρικτικών ανθρώπων.»

#25 2 χρόνια καθαρή

Never Give up. Giving up ice , Drugs

#26 2 χρόνια καθαρός

Never Give up. Giving up ice , Drugs

«Εδώ είμαι 2 χρόνια μετά την αποτοξίνωση. Δεν θα επιστρέψω ποτέ εκεί μιας και έχω αυτό το μικρό πλασματάκι να με βοηθά να είμαι εδώ για αυτό.»

Ακολουθήστε μας στο facebook: