25η Μαρτίου: Δάκρυσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην παρέλαση

25 Μαρτίου, 2021 4:50 ΜΜ
More videos

Το κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας που υπήρχε καθόλη τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δεν άφησε ανεπηρέαστη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δάκρυσε κατά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως θα δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προσπαθούσε με δυσκολία να κρατήσει τα δακρυά της. Τελικά δεν τα κατάφερε, με τον φακό της κάμερας να καταγράφει τη συγκινητική στιγμή.

Νωρίτερα, κατά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είχε λυγίσει και πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος δάκρυσε και αυτός όταν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τον Βρετανικό εθνικό ύμνο.

Σπουδαία μέρα για τον Ελληνισμό

Μετά την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε πως “σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό”.

“Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ανακαλούμε με συγκίνηση τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, η επέτειος ακτινοβολεί παντού, στη χώρα μας και το εξωτερικό. Η σημερινή παρέλαση, αντάξια της περίστασης, είναι ένα μήνυμα της ιστορικής μας συνέχειας και παράδοσης”, πρόσθεσε.

“Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει. Η πατρίδα μας είναι ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αναλογιζόμαστε την ευθύνη απέναντι στην ιστορία. Η προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής είναι, σε αυτή τη συγκυρία, ο δικός μας αγώνας. Η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους μας βρίσκεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη”, κατέληξε ευχόμενη “χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους Έλληνες.”