250€ «ζεστά» στο χέρι για ψώνια στο σούπερ μάρκετ: Μάθε αν δικαιούσαι τη νέα επιδότηση που «μυρίζει» εκλογές

4 Δεκεμβρίου, 20228:05 ΜΜ

Βρισκόμενοι λίγο καιρό πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει νέο επίδομα για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και τρίτη δόση του Fuel Pass.

Συγκεκριμένα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά το σενάριο για μια τρίτη επιταγή ακρίβειας που θα αφορά καύσιμα και τρόφιμα για αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Νέο επίδομα τροφίμων μετά τα Χριστούγεννα;

Το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι ένα νέο επίδομα τροφίμων, ή αλλιώς Food Pass που απευθύνεται στα νοικοκυριά. Αναμένεται να δοθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς για φέτος ο «λογαριασμός» των επιδομάτων έχει κλείσει με το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου σε περίπου 2,4 εκατομμύρια δικαιούχους.

Μέχρι στιγμής δε έχει αποφασιστεί το κονδύλι που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτόν, ωστόσο τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους θα είναι πολύ αυστηρά, ώστε να καλυφθούν εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη. Κατά μια εκδοχή το ποσό της επιδότησης που πιθανότατα θα φτάνει έως και τα 100 ευρώ, θα αφορά στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Παράλληλα πολλά έχουν ακουστεί για το επίδομα βενζίνης και για το αν τελικά θα δοθεί νέο ή όχι ωστόσο μάλλον η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα ακόμα επίδομα στην προσπάθειά της να χτυπήσει τις αυξήσεις.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News