25 γεγονότα ψυχολογίας που θα σας βοηθήσoυν να καταλάβετε τον εαυτό σας και τους άλλους καλύτερα.

24 Μαΐου, 2016 12:34 ΠΜ
More videos

Μαθαίνοντας κάτι καινούργιο για τον εαυτό μας  είναι πάντα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Κατανοώντας την ψυχολογία πίσω από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους άλλους και εκφράζουμε τον εαυτό μας είναι ακόμη πιο ελκυστικό.


Σήμερα, εμείς εδώ έχουμε συντάξει έναν κατάλογο με τις πιο εκπληκτικές αλήθειες ψυχολογίας που μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους.

 1. Κάθε φιλία που γεννήθηκε κατά την περίοδο μεταξύ 16 και 28 ετών είναι πιο πιθανό να είναι ισχυρή και μακράς διαρκείας.
 2. Οι γυναίκες γενικά προτιμούν τους άνδρες με βαθιά βραχνή φωνή, επειδή φαίνονται πιο σίγουροι και όχι επιθετικοί .
 3. Οι άνθρωποι που δίνουν τις καλύτερες συμβουλές είναι συνήθως αυτοί με τα περισσότερα προβλήματα.
 4. Όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο γρήγορα σκέφτεται και τόσο πιο αδέξια είναι η γραφή του.
 5. Τα συναισθήματά μας δεν επηρεάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε. Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο είναι η αλήθεια : ο τρόπος που επικοινωνούμε έχει επίδραση στη διάθεσή μας.
 6. Ο τρόπος που ένα άτομο αντιμετωπίζει το προσωπικό του εστιατορίου αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του .
 7. Οι άνθρωποι που έχουν μια ισχυρή αίσθηση της ενοχής είναι καλύτεροι στην κατανόηση της σκέψης και των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων.
 8. Οι άνδρες δεν είναι πιο αστείοι από τις γυναίκες : μόνο που κάνουν περισσότερα αστεία και δεν νοιάζονται εάν το χιούμορ τους αρέσει στους άλλους  ή όχι .
 9. Οι ντροπαλοί άνθρωποι μιλούν ελάχιστα για τον εαυτό τους,αλλά το κάνουν με έναν τρόπο που κάνει τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται ότι τους γνωρίζουν πολύ καλά.
 10. Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες υποδοχείς του πόνου στο σώμα τους από τους άνδρες αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο.
 11. Να ακούτε μουσική υψηλής συχνότητας, σας κάνει να αισθάνεστε ήρεμοι,χαλαροί και ευτυχισμένοι.
 12. Εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε την ροή των σκέψεών σας τη νύχτα, σηκωθείτε και γράψτε τες. Αυτό θα ηρεμήσει το μυαλό σας ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε.
 13. Γράφοντας  Καλημέρα και Καληνύχτα σε μήνυμα,  ενεργοποιείται το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ευτυχία.
 14. Κάνοντας πράγματα που σας τρομάζουν θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι.
 15. Το μέσο χρονικό διάστημα που μια γυναίκα μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό είναι 47 ώρες και 15 λεπτά.
 16. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να είναι όλοι οι άλλοι ευχαριστημένοι, συχνά καταλήγουν να αισθάνονται μόνοι.
 17. Όσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε, τόσο λιγότερο ύπνο χρειαζόμαστε.
 18. Όταν κρατάτε το χέρι ενός αγαπημένου προσώπου, θα αισθανθείτε τον πόνο λιγότερο έντονα και θα ανησυχείτε λιγότερο.
 19. Οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερους φίλους από ό, τι το μέσο άτομο. Όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο επιλεκτικός γίνεται.
 20. Παντρεύοντας με τον καλύτερο φίλο/η σας εξαλείφει τον κίνδυνο του διαζυγίου κατά περισσότερο από 70 % , και αυτός ο γάμος είναι πιο πιθανό να διαρκέσει μια ζωή.
 21. Οι γυναίκες που έχουν ως επί το πλείστον άνδρες σαν φίλους, διατηρούν καλή διάθεση πιο συχνά.
 22. Οι άνθρωποι που μιλούν δύο γλώσσες μπορεί ασυνείδητα να αλλάζουν την προσωπικότητά τους όταν μεταπηδούν από τη μία γλώσσα στην άλλη.
 23. Να είσαι μόνος για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι τόσο κακό για την υγεία σας, όπως το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.
 24. Τα ταξίδια ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και επίσης μειώνουν τον κίνδυνο ενός ατόμου από καρδιακή προσβολή και κατάθλιψη.
 25. Οι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί όταν μιλούν για πράγματα για τα οποία ενδιαφέρονται πραγματικά.