24 κανόνες που κάθε πατέρας που έχει κόρη πρέπει να ακολουθεί.

30 Ιουλίου, 2016 5:10 ΜΜ
More videos

Τα τελευταία χρόνια έχω γίνει πατέρας όχι ενός, αλλά τριών κοριτσιών. Λίγο μετά των ερχομό των κοριτσιών μου ήρθε η ιδέα να γράψω έναν οδηγό, που θα με βοηθούσε να αντιμετωπίσω αυτή την ασυνήθιστη, αλλά ταυτόχρονα υπέροχη καινούργια κατάσταση στην ζωή μου.

Δείτε παρακάτω 24 συμβουλές, που κάθε πατέρας πρέπει να γνωρίζει, όταν αποκτήσει κόρη.

 1. Όλα όσα σας λέει η μεγαλύτερη κόρη σας είναι σημαντικά. Το ίδιο ισχύει και για αυτά που σας λέει η μεσαία κόρη σας. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για όσα σας λέει η μικρότερη κόρη σας. Ακόμα και αν είναι τελείως ακατανόητα αυτά που σας λένε, είναι σημαντικά. Αφιερώστε χρόνο σε αυτά που σας λένε.
 2. Όλα τα μικρά κορίτσια είναι όμορφα. Μην ξεχνάτε να τους το υπενθυμίζετε πολλές φορές μέσα στην μέρα.
 3. Μην υψώνετε την φωνή. Αλλά, αν κάποια στιγμή χάσετε την ψυχραιμία σας και φωνάξετε, ζητήστε συγγνώμη.
 4. Αν η μεγαλύτερη κόρη σας τηλεφωνήσει ξαφνικά, μην υποθέσετε αυτόματα, ότι θέλει χρήματα. Μπορεί απλά να χρειάζεται κάποιον να μιλήσει.
 5. Κάθε μικρό κορίτσι είναι μια πριγκίπισσα. Σας ακούγεται κοινότυπο; Δεν είναι καθόλου! Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να της μάθετε να φέρεται ως πριγκίπισσα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
 6. Αν σας ζητήσει ένα καινούργιο παιχνίδι, προτείνετε να δώσει δυο παλιά της παιχνίδια στην μικρή της αδερφή.
 7. Οι αγκαλιές είναι σημαντικές. Είναι η μικρή σας πριγκίπισσα και ο κόσμος είναι αρκετά τρομακτικός. Θα συνεχίσει να είναι η μικρή σας πριγκίπισσα ακόμα και όταν φτάσει τα 25. Το να δείξετε στοργή και αγάπη στην κόρη σας είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που θα κάνετε στην ζωή σας.
 8. Αν θέλει να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού, αφήστε την να το κάνει. Δεν θα βρείτε πιο πρόθυμο βοηθό.
 9. Θα πρέπει να κάνετε μαζί μερικές δραστηριότητες σε τακτική βάση.
 10. Ένα κορίτσι πρέπει να αισθάνεται πάντα, ότι ο μπαμπάς της μπορεί να την προστατέψει. Αυτό ξεκινάει από την στιγμή, που θα έχει τον πρώτο της καυγά με ένα αγοράκι στον παιδικό σταθμό, μέχρι την στιγμή, που θα ζητήσει από τον μπαμπά της να την πάρει από το πρώτο της ραντεβού.
 11. Βαρεθήκατε να βλέπετε το δωμάτιό της ακατάστατο; Αρχίστε να το τακτοποιείτε μαζί, αλλά αφήστε εκείνη να κάνει την περισσότερη δουλειά.
 12. Αν πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο, διαβεβαιώστε την ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται τους γιατρούς. Μην ξεχάσετε να της αναφέρετε κάποια στιγμή, ότι οι πιο πετυχημένοι γιατροί ήταν κάποτε μικρά κοριτσάκια.
 13. Μην πότε στην κόρη σας, ότι η μητέρα της έκανε κάπου λάθος. Το λάθος είναι και των δυο σας.
 14. Κάθε κόρη θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να πάει ένα ταξίδι με τον μπαμπά της και αν επιλέξει εκείνη το μέρος.
 15. Αν σας αρέσει να βλέπετε αθλητικά μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά, αφήστε την κόρη σας να δει και εκείνη. Έτσι, θα μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί.
 16. Κάθε κόρη θα πρέπει να έχει έναν ώμο να κλάψει, όταν το έχει ανάγκη. Αν κόρη σας νιώθει, ότι δεν μπορεί να στηριχθεί σε εσάς, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
 17. Η κόρη σας δεν είναι φτιαγμένη από γυαλί. Αφήστε την να παίξει και αν χτυπήσει το γόνατό της δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.
 18. Φτιάξτε το δικό σας παραμύθι και εξιστορήστε το σιγά σιγά.
 19. Κάποια πράγματα απαιτούν πολύ προσεχτική εξήγηση. Υπενθυμίστε της, ότι αν δεν κρατάει το χέρι σας, όταν περνάτε τον δρόμο, δεν θα δείχνει σαν την πιο ωραία κοπέλα του κόσμου.
 20. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθεί. Αν προσπαθεί πολύ σκληρά να μάθε να ζωγραφίζει, αλλά δεν τα καταφέρνει ακόμα, επιβραβεύστε την για να συνεχίσει την προσπάθεια.
 21. Αφήστε την κόρη σας να φορέσει αυτό που της αρέσει, ακόμα και αν σας φαίνεται αστείο.
 22. Μην αποκαλύψετε ποτέ και σε κανέναν τα μυστικά που μοιράστηκε μαζί σας.
 23. Μην προσπαθείτε να πείσετε ένα 4χρονο κοριτσάκι να φορέσει κάτι που δεν θέλει.
 24. Ποιος είπε, ότι μπορείτε να δίνετε λουλούδια μόνο στην σύντροφό σας;
Πηγή: Oleg Konevskik
Ακολουθήστε μας στο facebook: