23 έξυπνα κόλπα για γονείς ώστε να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη

2 Ιουλίου, 2016 6:49 ΜΜ
More videos

Για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη, οι μητέρες και οι πατέρες συχνά χρησιμοποιούν μικρά κόλπα ώστε να κρατήσουν τα παιδιά τους χαρούμενα και να τα κάνουν να διασκεδάσουν ή έστω να τα κρατήσουν μακριά από μπελάδες.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με 23 κόλπα και ιδέες που κάθε γονιός θα πρέπει να γνωρίζει. Εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο απλά αλλά και αποτελεσματικά είναι, αυτό θα συμβεί και σε εσάς.

#1 Στάμπες από πατάτα

Σχεδιάστε και κόψτε ένα απλό σχήμα σε μια πατάτα και δώστε το στο παιδί σας ως στάμπα για τη ζωγραφική.

#2 Νερό αντί για μπογιά


Για να κρατήσετε το παιδί σας απασχολημένο, αφήστε το να βάψει τον κήπο της αυλής χρησιμοποιώντας μόνο νερό.

#3 Ένα μικρό δοχείο για σνακ

Αν αποφασίσετε να δώσετε στον παιδί σας ένα σνακ, δοκιμάστε να του το προσφέρετε σε ένα δοχείο με καπάκι όπως αυτό. Το παιδί θα πρέπει να συγκεντρωθεί στο να βγάλει το φαγητό από εκεί και ως αποτέλεσμα θα φάει λιγότερο ενώ θα είναι απασχολημένο για περισσότερο χρόνο.

#4 Ένα πιατάκι για το φαγητό

Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσετε τα παιδιά σας από το να καλύπτουν τα πάντα με παγωτό. Κάντε μια τρύπα μέσα σε ένα χάρτινο πιατάκι και περάστε από εκεί το χωνάκι ή το ξυλάκι.

#5 Ένα κολιέ από σφουγγάρι

Αυτό είναι ένα καλό κόλπο για να κρατήσετε το παιδί σας δροσερό με την καλοκαιρινή ζέστη. Φτιάξτε ένα κολιέ με κομματάκια από σφουγγάρι και ανά διαστήματα βρέξτε και κρεμάστε τα γύρω από το λαιμό του.

#6 Μια ιδέα για αυτούς που θέλουν να κοιμηθούν το πρωί

Αν τα παιδιά σας έχουν τη συνήθεια να σας ξυπνούν νωρίς το πρωί, δοκιμάστε να κανονίσετε κάτι από πριν ώστε να τα κρατήσετε απασχολημένα. Μπορεί να είναι κάτι απλό όσο ένα σνακ που θα αφήσετε μπροστά στην τηλεόραση (προφανώς, αυτό το κόλπο μπορεί να γίνει μόνο αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μείνει για λίγο χωρίς επίβλεψη).

#7 Αυτοκόλλητα παράθυρου

Ένας καλός τρόπος για να σταματήσετε τα παιδιά σας από το να βαρεθούνε σε ένα μεγάλο ταξίδι είναι να τους δώσετε αυτοκόλλητα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και αφαιρούνται εύκολα από το τζάμι.

#8 Ένας καμβάς για νεαρά μυαλά

Ένα παιδί μπορεί να μείνει απασχολημένο για ώρες με τη ζωγραφική. Ένας καλός τρόπος είναι να κολλήσετε στο πάτωμα μερικά πλαστικά φύλλα για να τους δώσετε ένα μεγάλο καμβά. Απλά σιγουρευτείτε πως τα παιδιά σας ξέρουν που μπορούν να ζωγραφίζουν και που όχι.

#9 Φέτες καρπουζιού

Για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε καρπούζι ευκολότερα και να σιγουρευτείτε πως δεν θα χρειαστεί να πλυθούν μετά, κόψτε το σε φέτες όπως παραπάνω.

#10 Βοήθεια με την γυμναστική

Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε το παιδί σας να σας βοηθήσει με τη γυμναστική. Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνει απασχολημένο αλλά επίσης θα έχει ένα χρήσιμο ρόλο την ίδια στιγμή.

#11 Υγρή κιμωλία

Μια καλή εναλλακτική λύση για τη δραστηριότητα της ζωγραφικής είναι να αναμίξετε κιμωλίες με φωτεινά χρώματα μαζί με νερό. Δώστε στο παιδί σας ένα πινέλο και αφήστε το να ζωγραφίσει το πεζοδρόμιο.

#12 Αποξηραμένοι μαρκαδόροι

Για να ξαναδώσετε ζωή στους αποξηραμένους μαρκαδόρους και στυλό, βάλτε τα στο νερό. Θα καταλήξετε με κάτι παρόμοιο με νερομπογιές και το παιδί σας θα απολαύσει τη ζωγραφική μαζί τους.

#13 Ένας νέος ρόλος για μια παγοθήκη

Μια συνηθισμένη παλέτα μπορεί συχνά να παραγεμίσει όταν τα παιδιά είναι εκεί γύρω. Οπότε, γιατί να μην δώσετε στον μικρό σας καλλιτέχνη μια παγοθήκη ώστε να αναμείξει άνετα τα χρώματα που θέλει για να ζωγραφίσει;

#14 Φυσώντας φούσκες

Για να σταματήσετε το παιδί σας από το να ρίχνει παντού μείγμα σαπουνιού όταν κάνει φούσκες, τοποθετήστε το μπουκαλάκι σε κάτι στατικό όπως το πόδι μιας καρέκλας.

#15 Προστατέψτε το χαλί σας

Αν ανησυχείτε για το πώς να κρατήσετε το πάτωμα καθαρό, βάλτε το παιδί σας σε μια μεγάλη μπανιέρα. Έτσι η ακαταστασία θα είναι περιορισμένη.

#16 Ένα κάλυμμα κάτω από το τραπέζι


Υπάρχει και άλλος τρόπος να κρατήσετε καθαρό το πάτωμα. Απλά βάλτε ένα πλαστικό κάλυμμα στο πάτωμα όπου το παιδί σας έχει το δείπνο του.

#17 Κάνοντας το σπίτι σας ασφαλές

Τα συνηθισμένα χαζαπλάστ είναι ιδανικά για ν αποτρέψουν τα δάχτυλα των παιδιών και άλλα αντικείμενα από το να κολλήσουν σε μια πρίζα στο σπίτι σας.

#18 Κάνοντας χρήση των λαβών μιας τσάντας

Κόψτε τις λαβές από μια τσάντα για να τις προσαρμόσετε σε ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ όπως στην εικόνα. Έτσι θα κρατήσετε το παιδί σας πιο ασφαλές και πιο κοντά σε εσάς.

#19 Χρησιμοποιήστε τα παλιά κουτιά

Μια βιαστείτε να πετάξετε τα παλιά χαρτονένια κουτιά. Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν μαζί τους.

Και οι ενήλικες επίσης.

#20 Ένα εύχρηστο μικρό άγκιστρο


Ένα μικρό άγκιστρο όπως αυτό είναι ιδανικό για να κρεμάτε τη σαλιάρα του παιδιού μεταξύ των γευμάτων.

#21 Πακετάροντας φαγητό

Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο σας αυτό όταν αποθηκεύετε φαγητό σε ένα ταξίδι. Κρατήστε το φρέσκο βάζοντας μερικά παγάκια στο κάτω μέρος.

#22 Ένα καλάθι να αντικαταστήσει το λουτρό

Όταν πρόκειται για την ώρα του μπάνιου, ένα καλάθι πλυντηρίου είναι τέλειο υποκατάστατο για την μπανιέρα.

#23 Μια ολόκληρη πόλη στην άσφαλτο

Σχεδιάστε το χάρτη της πόλης στο πεζοδρόμιο που θα δείχνει το σπίτι σας, το σχολείο και τα σπίτια των φίλων και συγγενών. Ένα έργο σαν αυτό θα κρατήσει απασχολημένο το παιδί σας για ώρες.

Ακολουθήστε μας στο facebook: