22 αριστουργηματικοί πίνακες ακουαρέλας που πρέπει να δείτε.

24 Ιανουαρίου, 2016 2:20 ΜΜ
More videos

Οι πίνακες ακουαρέλας θεωρούνται από πολλούς μια πιο επαναστατική μορφή τέχνης. Επίσης, θεωρούνται από τις πιο δύσκολες μορφές τέχνης και απαιτούν μεγάλη προσήλωση από τους καλλιτέχνες. Ωστόσο, όσοι έχουν καταφέρει να κατακτήσουν και να δαμάσουν αυτό το είδος τέχνης, γνωρίζουν το μυστικό της επιτυχίας της.

Βλέποντας κανείς αυτά τα αριστουργήματα, αναρωτιέται σε ποιον έχουν πουλήσει την ψυχή τους οι καλλιτέχνες για να μπορούν να ζωγραφίζουν τέτοιους πίνακες.

Δείτε παρακάτω 22 καταπληκτικούς πίνακες ακουαρέλας που εμείς εδώ στο tilestwra.com πιστεύουμε ότι θα σας κάνουν να αγαπήσετε την τέχνη.

Συναισθηματικός ρεαλισμός στους πίνακες του Steve Hank.

Το κοινό σημείο ανάμεσα στους πίνακες ζωγραφικής του Hank είναι, ότι αποκρύπτει συνήθως τα πρόσωπα στα έργα του. Αυτό το κάνει για να αφήνει τα συναισθήματα να εκφράζονται μέσω του σώματος. “Πάντα προσπαθώ να δείχνω στον κόσμο μόνο τις θετικές πλευρές της ζωής. Νομίζω, ότι τα έργα μου φέρνουν χαρά, ειρήνη και ανακούφιση στις ζωές των ανθρώπων”, αναφέρει ο ίδιος ο Hank.

Βροχεροί πίνακες ακουαρέλας του Lin Ching-Che.

Ο ταλαντούχος αυτός καλλιτέχνης είναι μόλις 27 ετών και τον εμπνέει πολύ η φθινοπωρινή βροχή. Η συννεφιά των πόλεων δεν του προκαλεί κατάθλιψη και λύπη, αλλά αντίθετα του προκαλεί την επιθυμία να ζωγραφίσει. Ο Lin Ching-Che δουλεύει με ακουαρέλες, επαινώντας την ομορφιά των πόλεων τις βροχερές μέρες με πολύχρωμα νερό.

Ζωηρή Φαντασία από τον Arush Votsmush.

Το όνομα Arush Votsmush είναι το ψευδώνυμο του Ρώσου καλλιτέχνη Alexander Shumtsov. “Δημιουργώντας τα έργα μου δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα. Απλά αγαπώ αυτό που κάνω. Για μένα αυτό που κάνω είναι ένας υγιής εθισμός. Είναι ένα θαύμα”, αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Η γοητεία του Παρισιού του Thierry Duval.

Γεννημένος στο Παρίσι, ο Thierry Duval είναι ένας πολυταξιδεμένος άνθρωπος. Γι’ αυτό και τα έργα είναι βασισμένα στην γεωγραφία. Παρόλα αυτά, το αγαπημένο του μέρος ήταν και είναι το Παρίσι και τα περισσότερα έργα του είναι αφιερωμένα στην “Πόλη του Έρωτα”. Έχει αναπτύξει την δική του τεχνική ακουαρέλας με πολλαπλές επιστρώσεις, που του επιτρέπει να δημιουργεί πολύ λεπτομερή και ρεαλιστικά έργα.

Απογευματινή ηρεμία από τον Joseph Zbukvic.

Ο κροατικής καταγωγής Joseph Zbukvic θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες ακουαρέλας στον κόσμο. Ο καλλιτέχνης αγάπησε από την πρώτη στιγμή την ζωγραφική σε ακουαρέλα, αφού η ανυποταξία και η μοναδικότητα της τεχνικής αυτής τον κατέπληξαν.

Τα μυστικά της Ανατολής από τον Myo Win Ong.

Ο καλλιτέχνης Myo Ayng Win αφιέρωσε τα έργα του στην πατρίδα του την Βιρμανία. Τα έργα αποτελούνται από στιγμές της καθημερινής ζωής και απεικονίζουν χωριά και πόλεις, κανονικούς ανθρώπους και μοναχούς. Αυτός ο κόσμος είναι ήρεμος, μυστηριώδης και σκεπτικός, όπως και ο χαμογελαστός Βούδας.

Καταπληκτική ακουαρέλα από τον Joe Francis Dowden.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης ειδικεύεται στις ρεαλιστικές ακουαρέλες. Υποστηρίζει, ότι ο καθένας μπορεί να ζωγραφίσει με αυτόν τον τρόπο, αρκεί να γνωρίζει κάποια μυστικά. Από που αντλεί την έμπνευσή του; Το μυστικό είναι απλό: πετάξτε μακριά τα εγχειρίδια ακουαρέλας και χαθείτε στα δάση.

Μαγικό μπαλέτο από τον Liu Yi.

Τα έργα αυτού του Κινέζου καλλιτέχνη μπορούν να εύκολα να χαρακτηριστούν ως τέχνη για την τέχνη. Τα αγαπημένα του θέματα ζωγραφικής είναι το μπαλέτο και ό,τι έχει σχέση με αυτό, όπως οι χορευτές ή η μουσική. Ο τρόπος που ζωγραφίζει τα μοντέλα του είναι λίγο παράξενος: οι άνθρωποι εμφανίζονται μέσα από μια λεπτή ομίχλη, η οποία παρέχει ένα βαθύτερο επίπεδο του συναισθήματος.

Ηλιόλουστοι πίνακες ζωγραφικής του Abe Toshiyuki.

Ο Abe Toshiyuki  πήρε το πτυχίο του στην τέχνη και αφιέρωσε τα επόμενα 20 χρόνια της ζωής του στην διδασκαλία. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασε το όνειρό του να γίνει καλλιτέχνης. Το 2008 εγκατέλειψε οριστικά την διδασκαλία και αφοσιώθηκε στην ζωγραφική.

Αγροτικό πρωινό από τον Christian Graniou.

Τα περισσότερα έργα του Γάλλου Christian Graniou απεικονίζουν όμορφα τοπία της φύσης. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι οπαδός των πολύ λεπτομερειακών έργων και το φως κατανέμεται σε όλο τον χώρο της ζωγραφιάς, τα έργα δημιουργούν την αίσθηση ενός ελεύθερου χώρου γεμάτο αέρα.

Πόλεις στην ακουαρέλα από την Maja Wronska.

Η Πολωνή καλλιτέχνης Maja Wronska εμπνέεται τους πίνακες ακουαρέλας από τα ταξίδια της. Κάθε πόλη που επισκέπτεται έχει και το δικό της πίνακα ακουαρέλας. Της αρέσει να ζωγραφίζει όχι μόνο αυτά που φαίνονται με τα μάτια, αλλά και τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις όσων βλέπει και βιώνει.