21 παράξενες ανακαλύψεις που παρέμειναν παρατημένες

13 Σεπτεμβρίου, 2017 2:02 ΠΜ
More videos

Ο συνδυασμός ενθουσιασμού και κινδύνου σε αυτές τις φωτογραφίες προκαλεί αντιφατικά συναισθήματα. Από την μια φοβόμαστε να κοιτάξουμε και από την άλλη δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τις κοιτάμε.

Ο τρόπος που η φύση κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται ασήμαντοι μας βάζει σε σκέψεις για την ουσία της ύπαρξής μας.

Δείτε παρακάτω 21 παράξενες ανακαλύψεις που έμειναν παρατημένες.

Πόλη φάντασμα Σάντζι, Ταϊβάν

Αυτό το μέρος σχεδιαζόταν να γίνει ένα πολυτελές θέρετρο για πλούσιους ανθρώπους, αλλά όταν ξεκίνησε η κατασκευή του άρχισαν και οι παράξενες καταστάσεις. Πολλοί εργάτες πέθαναν είτε πέφτοντας από ψηλά, ενώ φορούσαν σχοινιά ασφαλείας, είτε έπεσαν πάνω τους γερανοί. Οι ντόπιοι πίστεψαν, ότι η πόλη είχε κυριευτεί από κακά πνεύματα. Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 η κατασκευή σταμάτησε. Τα διαμερίσματα εγκαταλείφθηκαν, αλλά οι τοπικές αρχές απαγορεύουν την κατεδάφιση, γιατί πιστεύουν ότι θα βγουν τα κακά πνεύματα.

Το εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό νοσοκομείο Beelitz, Γερμανία

Η πόλη που βρισκόταν το νοσοκομείο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Κατά την διάρκεια του Α’ και Β’ παγκοσμίου πολέμου χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτικό νοσοκομείο. Το 1916, είχε μεταφερθεί εδώ ο ίδιος ο Χίτλερ. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη το 1995 και από τότε παρακμάζει.

8ος όροφος του εργοστασίου Dagdiesel, Νταγκεστάν

Αυτή η μονάδα δοκιμής θαλάσσιων όπλων τέθηκε σε λειτουργία το 1939 και βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από την ακτή και έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό. Η κατασκευή του ήταν πολύ δύσκολη. Τον Απρίλιο του 1966, οι απαιτήσεις του έργου άλλαξαν και το κυρίως κτίριο αποκόπηκε από το υπόλοιπο. Σήμερα, φαίνεται σαν ένα μεγάλο τέρας στην Κασπία θάλασσα.

Ψυχιατρικό άσυλο Λιέρ, Νορβηγία

Το ψυχιατρείο βρίσκεται μισή ώρα έξω από το Όσλο και έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Οι ασθενείς πέρασαν από πειραματικές θεραπευτικές μεθόδους και το 1985 τέσσερα κτίρια εγκαταλείφθηκαν γρήγορα, χωρίς προφανή εξήγηση. Όλος ο εξοπλισμός παρέμεινε στα εγκαταλελειμμένα κτίρια. Ωστόσο, τα υπόλοιπα 8 κτίρια λειτουργούν κανονικά.

Νησί Γκουνκανίμα, Ιαπωνία

Το πραγματικό όνομα του νησιού είναι Χασίμα, αλλά το Γκουνκανίμα σημαίνει “ναυμαχία στο νησί.” Δημιουργήθηκε το 1810, επειδή βρέθηκε άνθρακας στην περιοχή. Στα επόμενα πενήντα χρόνια, έγινε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο, αφού είχε 5. 300 κατοίκους. Ωστόσο, το 1974 ο άνθρακας εξαντλήθηκε και οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το νησί. Σήμερα, η πρόσβαση στην περιοχή είναι περιορισμένη.

Πόλη Kowloon Walled Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Αυτή η πόλη βρισκόταν στην Κίνα, αλλά η κινεζική κυβέρνηση δεν είχε καμία εξουσία εκεί, καθώς διοικούνταν από τον όχλο μέχρι που τελικά σχημάτισε την δική της κυβέρνηση. Η ποpνεία και η διακίνηση ναρκωτικών άνθιζαν. Επίσης, η πόλη είχε δικό της νοσοκομείο, παιδικό σταθμό και σχολείο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο πληθυσμός της έφτανε τους 2 εκατομμύρια κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Το 1995 άρχισε η διαδικασία της έξωσης, όταν στην θέση της πόλης χτίστηκε ένα πάρκο.

Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Ντελ Σάλτο, Κολομβία

Το πολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε το 1924, αλλά έκλεισε σύντομα εξαιτίας των πολλών αυτοκτονιών των ενοίκων. Λέγεται ότι το ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο.

Εκκλησία San Juan Parangaricutiro, Μεξικό

Η εκκλησία θάφτηκε από την λάβα μαζί με ολόκληρο το χωριό κατά την έκρηξη του ηφαιστείου Παρικουτίν το 1944. Ωστόσο, ο βωμός και ο πύργος του καμπαναριού έμειναν άθικτα. Τα βουναλάκια λάβας που προεξέχουν κάνουν το τοπίο να μοιάζει εξωγήινο.

Υποβρύχια πόλη Σι Τσενγκ, Κίνα

Η απίστευτη πόλη είναι 1. 341 ετών. Η πόλη πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός υδροηλεκτρικού σταθμού. Τώρα, περιβάλλεται από μια τεχνητή λίμνη.

Πόλη φάντασμα Κόλμανσκοπ, Ναμίμπια

Η πόλη ιδρύθηκε σε ένα μέρος που είχαν βρεθεί πολλά μικρά διαμάντια. Ο αγροτικός οικισμός σύντομα μετατράπηκε σε υποδειγματική γερμανική πόλη. Όλοι είχαν μεγάλες προσδοκίες για την πόλη, αλλά η εξάντληση των αποθεμάτων διαμαντιών έκανε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, η οποία καλύφθηκε από άμμο.

Πριπιγιάτ, Ουκρανία

Αυτή η πόλη βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το Τσερνομπίλ. Μετά την καταστροφή του 1986, η περιοχή μπήκε στην ζώνη αποκλεισμού. Σήμερα, οργανώνονται καθημερινές εκδρομές εκεί και οι θρύλοι για την περιοχή γίνονται ολοένα και περισσότεροι.

Θεματικό πάρκο Νάρα, Ιαπωνία

Το πάρκο κατασκευάστηκε το 1961, αλλά έκλεισε το 1990 λόγω υποαπασχόλησης. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός πάρκου διασκέδασης. Σήμερα, είναι καθαρό και ήσυχο, δεν έχει κανένα γκράφιτι και όλος ο εξοπλισμός βρίσκεται ακόμα μέσα στα κτίρια.

Κεντρικός Σταθμός του Μίσιγκαν, ΗΠΑ

Ο σταθμός κατασκευάστηκε το 1913 και για ένα διάστημα ήταν ένας μεγάλος σιδηροδρομικός σταθμός. Ο σταθμός έκλεισε στις 5 Ιανουαρίου 1988 και από τότε το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο.

Κεντρικά Κομμουνιστικού Κόμματος, Βουλγαρία

Το μέρος των συναντήσεων των μελών του κομμουνιστικού κόμματος μοιάζει απόκοσμο και εσωτερικά και εξωτερικά. Το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Βυθισμένο γιοτ, Ανταρκτική

Το γιοτ ανήκε σε μερικούς Βραζιλιάνους που κινηματογραφούσαν ένα ντοκιμαντέρ, αλλά οι ισχυροί άνεμοι βύθισαν το γιοτ και τους ανάγκασαν να φύγουν.

Βυθισμένο αεροπλάνο, Τουρκία

© Andrey Nekrasov

Το αεροπλάνο χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά Τούρκων αλεξιπτωτιστών στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Το βύθισαν επίτηδες το 2009 για να δημιουργήσουν μια παιδική χαρά για τους ελεύθερους δύτες. Τώρα, είναι το ιδανικό σπίτι για γαρίδες, ψάρια και ατρόμητους δύτες στον βυθό της Μεσογείου.