Δείτε τη φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό 2017 του National Geographic

4 Αυγούστου, 20176:33 ΜΜ
More videos

Οι ψήφοι για το διαγωνισμό ταξιδιωτικής φωτογραφίας του National Geographic καταμετρήθηκαν και ανακοινώθηκαν οι νικητές. Αυτός ο ετήσιος διαγωνισμός τονίζει την ποικιλομορφία του πλανήτη μας, μέσα από τις φυσικές του ομορφιές και τους κατοίκους του.

Οι κριτές είδαν πάνω από 15.000 φωτογραφίες από ταξιδιώτες όλου του κόσμου, για να βραβεύσουν 3 κατηγορίες: φύση, άνθρωποι και πόλεις. Το μεγάλο βραβείο πήγε στον Σέρτζιο Ταπίρο Βελάσκο από το Μεξικό για την εκπληκτική φωτογραφία μιας αστραπής, που έβγαινε από το σύννεφο τέφρας ενός ηφαιστείου. Επίσης, ο Βελάσκο πήρε το πρώτο βραβείο και στην κατηγορία “Φύση”.

Ο Νόρμπερτ Φριτζ από την Ουγγαρία πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Πόλη” και ο Φ. Ντιλέκ Ουγιάρ από την Τουρκία, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Λατρεία.”

Ο Βελάσκο ως πρώτος νικητής, κέρδισε, εκτός από το χρηματικό ποσό, και ένα ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκο.

1. Το μεγάλο βραβείο: Η δύναμη της φύσης, Μεξικό.

SERGIO TAPIRO VELASCO

“Μια ισχυρή έκρηξη φώτισε τις πλαγιές του ηφαιστείου Κολίμα στο Μεξικό, στις 13 Δεκεμβρίου 2015. Ήμουν στην πόλη Κομάλα, όταν είδα ξαφνικά τη φωτιά πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου και άρχισα να τραβάω φωτογραφίες. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μια ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη δημιούργησε ένα σύννεφο από σωματίδια τέφρας και μια αστραπή φώτισε όλο το σκοτεινό σκηνικό.”

2. Τιμητική αναφορά, Φύση: Το δάσος των νεράιδων, Ιαπωνία.

Y. TAKAFUJI

“Σε ένα απομονωμένο χωρίο στην περιοχή Τάμπα της Ιαπωνίας, πεταλούδες φωτίζουν το δάσος των θεών, ένα καλοκαιρινό απόγευμα.”

3. Τιμητική αναφορά, Φύση: Μαρμάρινες σπηλιές, Χιλή.

CLANE GESSEL

“Ο μπαμπάς μου και εγώ ταξιδέψαμε στην Παταγονία φέτος και θέλαμε να δούμε κάτι ασυνήθιστο. Μετά από μια δύσκολη διαδρομή 10 ωρών, φτάσαμε στις μαρμάρινες σπηλιές. Πήραμε μια βάρκα για να τις δούμε από πιο κοντά και περίμενα τον κατάλληλο φωτισμό για να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία.”

4. Βραβείο κοινού, Πόλεις: Πολύχρωμη αγορά, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη.

KAJAN MADRASMAIL

“Η πολύχρωμη αγορά της Μπανγκόκ, ζωντανεύει όταν πέφτει η νύχτα.”

5. Τρίτο βραβείο, Άνθρωποι: Κάτω από το κύμα, Φίτζι

RODNEY BURSIEL

“Πρόσφατα ταξίδεψα στα Φίτζι με τον επαγγελματία σέρφερ Ντόναβον Φράνκενρεϊτερ και τράβηξα αυτή τη φωτογραφία.”

6. Δεύτερο βραβείο, Άνθρωποι: Ενδιαφέρουσα στιγμή, Άμστερνταμ

JULIUS Y.

“Ένα πλήθος θεατών στέκεται μπροστά στο αριστούργημα του Ρέμπραντ στο Άμστερνταμ. Καθώς τους παρατηρούσα, διαπίστωσα ότι και οι άνθρωποι στον πίνακα κοίταζαν με περιέργεια τους θεατές. Κατάφερα να βγάλω 2 φωτογραφίες πριν απομακρυνθεί το πλήθος.”

7. Τρίτο βραβείο, Πόλεις: Γήπεδο ποδοσφαίρου στη Νορβηγία.

MISHA DE-STROYEV

“Το γήπεδο ποδοσφαίρου Henningsvær στα νησιά Λόφοτεν της Νορβηγίας, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ευρώπης. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με ιστιοπλοϊκό. Μετά από μια εβδομάδα βροχής και κρύου, ο ουρανός καθάρισε και μπόρεσα να βγάλω το drone μου.”

8. Βραβείου κοινού, Φύση: Ένα πουλί τρώει από ένα λουλούδι, Ισημερινός.

HYMAKAR VALLURI

“Ένα πουλί πίνει το νέκταρ ενός λουλουδιού στον Ισημερινό.”

9. Πρώτο βραβείο, Άνθρωποι: Λατρεία, Τουρκία.

F. DILEK UYAR

“Ακτίνες φωτός μπαίνουν μέσα σε ένα ιστορικό κτίριο στην Τουρκία, όπου ένας δερβίσης εκτελεί έναν εκστατικό χορό. Η τελετή αντιπροσωπεύει το μυστικιστικό ταξίδι της πνευματικής ανάδυσης του ανθρώπου προς την αλήθεια και την αγάπη και αντιπροσωπεύει τη συνεχή επανάσταση όλων των ζωντανών πραγμάτων.”

10. Τιμητική αναφορά, Φύση: Όρος Μπρόμο, Ινδονησία.

REYNOLD DEWANTARA

“Το όρος Μπρομό είναι ένα μικρό, αλλά ενεργό ηφαίστειο στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας. Στις 17 Ιανουαρίου 2016, βρισκόμουν κοντά, όταν μια αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας πυροδότησε μια προειδοποιητική έκρηξη. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από την αυλή ενός τοπικού ξενοδοχείου.”

11. Τιμητική αναφορά, Άνθρωποι: Το βλέμμα του άντρα, Μπανγκλαντές.

MOIN AHMED

“Ένα τρένο που ερχόταν από τη Ντάκα, σταμάτησε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τόνγκι στο Γκαζπιπούρ του Μπανγκλαντές ένα βροχερό πρωινό. Ξαφνικά, παρατήρησα δυο μυστηριώδη μάτια μέσα από το παράθυρο και δίπλα τη μαύρη ομπρέλα ενός επιβάτη. Αυτά τα δυο μαζί δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό.”

12. Πρώτο βραβείο, Πόλεις: Επίπεδα ανάγνωσης, Στουτγκάρδη, Γερμανία.

NORBERT FRITZ

“Το φυσικό φως ολοκληρώνει τη μοντέρνα αισθητική της δημοτικής βιβλιοθήκης στη Στουτγκάρδη.”

13. Τρίτο βραβείο, Φύση: Κροκόδειλοι στην Κόστα Ρίκα.

TARUN SINHA

“Περίπου 30-40 κροκόδειλοι ήταν μαζεμένοι στις όχθες του ποταμού Ταρκόλ στην Κόστα Ρίκα. Όταν μας το ανέφερε ο οδηγός, πιστέψαμε ότι ήταν υπερβολικός. Περπατήσαμε σε μια στενή γέφυρα και οι κροκόδειλοι έκαναν βόλτες μέσα και έξω από το νερό. Στη φωτογραφία μου ήθελα να απαθανατίσω την αντίθεση ανάμεσα στους κροκόδειλους που ήταν μέσα στο νερό και σε αυτούς που ήταν έξω.”

14. Δεύτερο βραβείο, Φύση: Ζωή, Ιαπωνία.

HIROMI KANO

“Κύκνοι πετούν πάνω από τον προστατευμένο υγρότοπο Kabukurinuma στην Ιαπωνία. Εφόσον οι περισσότεροι υγρότοποι της Ιαπωνίας έχουν εξαφανιστεί, αυτή η περιοχή αποτελεί έναν από τους τελευταίους παραδείσους των πουλιών.”

15. Τιμητική αναφορά, Πόλεις: Αλ Έιν, Ομάν.

ANDRZEJ BOCHENSKI

“Καινούργια κτίρια αναδύονται στην έρημο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.”

16. Βραβείο κοινού, Άνθρωποι: Κουβαλητές άμμου, Μπανγκλαντές.

MD TANVEER HASSAN ROHAN

“Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούν άμμο στον ποταμό Dhaleswari του Μπανγκλαντές.”

17. Τιμητική αναφορά, Φύση: Θαλάσσια ζωή, Κούβα.

SHANE GROSS

“Οι Κήποι της Βασίλισσας είναι μια απομακρυσμένη θαλάσσια περιοχή νότια της Κούβας και είναι προστατευόμενη από το 1960. Οι καρχαρίες του υφάλου της Καραϊβικής είναι πολύ συνηθισμένοι στην περιοχή – ένδειξη υγιούς οικοσυστήματος.”

18. Τιμητική αναφορά, Πόλεις: Πολύχρωμα διαμερίσματα, Ιαπωνία.

TETSUYA HASHIMOTO

“Η γυναίκα με τα κόκκινα ταιριάζει απόλυτα στο υπόλοιπο σκηνικό της φωτογραφίας.”

19. Τιμητική αναφορά, Άνθρωποι: Γεφυρώνοντας το χάσμα, Νέο Δελχί, Ινδία.

JOBIT GEORGE

“Πατέρας και γιος, ντυμένοι με παραδοσιακές λευκές στολές σε ένα τζαμί στο Νέο Δελχί. Στη φωτογραφία αποτυπώνεται εύστοχα το δέσιμο ανάμεσα σε δυο γενιές.”

20. Δεύτερο βραβείο, Πόλεις: Τοίχοι, Χονγκ Κονγκ.

ANDY YEUNG

“Αεροφωτογραφία του Χονγκ Κονγκ, δείχνει πόσο πυκνοκατοικημένη είναι η πόλη. Εκατοντάδες σπίτια το ένα πάνω στο άλλο, με πολύ λίγο ελεύθερο χώρο.”

21. Τιμητική αναφορά, Άνθρωποι: Ευλογίες στο Μπεσακίζ, Μπαλί.

MICHAEL DEAN MORGAN

“Στο ωραίο νησί του Μπαλί, ο ναός Μπεσακίχ είναι γνωστός στους ντόπιους ως “Μητροπολιτικός ναός”, πάνω από 1000 χρόνια.

[nationalgeographic]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News