21 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γυναίκας “άλφα”

3 Ιουλίου, 2016 7:40 ΜΜ
More videos

Ίσως έχετε ακούσει για τους άνδρες τύπου “άλφα”, ξέρατε όμως για τις γυναίκες “άλφα”;

 1. Έχει αυτοπεποίθηση που την ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνει. Ποτέ δεν είναι κραυγαλέα και έχει μια φυσική θετικότητα.
 2. Αβίαστα κινείται προς τα εμπρός και φαίνεται να τα έχει όλα υπό έλεγχο όταν άλλοι μπορεί να καταρρεύουν. Αφήνει την ζωή να παίρνει το τιμόνι γιατί τίποτα δεν λειτουργεί με το ζόρι. Είναι ισορροπημένη.
 3. Ποτέ δεν πιέζει για κάτι. Αρέσει φυσικά γιατί τους αντιμετωπίζει όλους με στιλ και σεβασμό.
 4. Ποτέ δεν κρύβει κάτι, έτσι, οι σκληρές αλήθειες σημαίνει ότι οι άλλοι βλέπουν και αποδέχονται την ειλικρίνειά της.
 5. Είναι ικανή να χειριστεί αυτό που θα αντιμετωπίσει από αυτό που θα πει και δεν φοβάται ποτέ την αλήθεια.
 6. Μαθαίνει από την καλοπροαίρετη κριτική και απλά φεύγει μακριά από την κακοπροαίρετη κριτική. Είναι πάντα σε θέση να τις διακρίνει.
 7. Χρησιμοποιώντας την κοινή λογική σαν οδηγό της, ξέρει πότε να μιλήσει, αλλά και πότε να μένει ταπεινή. Ξέρει ότι και τα δυο μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα.
 8. Διαλέγει μόνη το στιλ της με αυτοπεποίθηση. Ποτέ δεν ακολουθεί γελοίες προσδοκίες και είναι χαρούμενη με το δέρμα της.
 9. Γνωρίζοντας ότι οι ανασφάλειες τροφοδοτούν το κουτσομπολιό και την κρίση των άλλων, αρνείται να παρασυρθεί από άλλες γυναίκες, ανεξάρτητα από την εμφάνιση, τα επιτεύγματα ή την επιτυχία τους.
 10. Είναι πεπεισμένη ότι αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της, έτσι δεν ανταγωνίζεται με κανέναν άλλο.
 11. Είναι καλά εκπαιδευμένη για το πώς να ξεφεύγει από επιβλαβείς καταστάσεις, ξέρει πότε να βγει από κακές σχέσεις, φιλίες και επιχειρηματικές συμφωνίες, κ.λπ.
 12. Ξέρει τις σαφείς διαφορές μεταξύ συμβιβασμού και παράδοσης λόγω φόβου, πλήξης, κλπ,  στις σχέσεις.
 13. Ποτέ δεν χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για ιδιοτελή κέρδη, τα κίνητρά της είναι καθαρά και δίνει χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα.
 14. Περιβάλλεται από  μια σταθερή ομάδα υποστήριξης και περιμένει από τους άλλους να πιστέψουν στον εαυτό τους όπως κάνει αυτή.
 15. Βλέπει την προοπτική σε προβλήματα και είναι εύκολο για εκείνη. Αξιολογεί την κατάσταση δίκαια και κρατά τα πράγματα απλά. Αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, το διαχειρίζεται όσο καλύτερα μπορεί.
 16. Αβίαστα επικοινωνεί με τους γύρω της και δεν αφήνει χώρο για λάθος ή παρεξήγηση. Το μότο της είναι ‘να ρωτάς πριν κάνεις υποθέσεις’ και αυτό την βάζει στην πρώτη θέση.
 17. Είναι προσηλωμένη σε αυτό που επιδιώκει. Βάζει τις παρωπίδες της και πάει.  Ωστόσο, η ίδια ξέρει πώς να αποδεχθεί την αποτυχία – είναι μέρος της ζωής. Αντί να αποθαρρυνθεί, βλέπει κάθε αποτυχία σαν κίνητρο για να κάνει κάτι καλύτερο την επόμενη φορά.
 18. Δίνοντας στα συναισθήματά της μια προοπτική, αυτή είναι στην κορυφή των πραγμάτων. Δεν φοβάται να παραδεχτεί ότι κατά καιρούς, είναι ευάλωτη και αδύναμη. Ξέρει επίσης ότι η δύναμη προέρχεται από αυτά τα πιο σκοτεινά μέρη της ζωής της. Ποτέ δεν αρνείται τα συναισθήματά της αλλά μάλλον τα αγκαλιάζει.
 19. Μια βόλτα στο πάρκο για εκείνη είναι η ισορροπία που χρειάζεται ανάμεσα στην δουλειά της και την διασκέδαση. Αντιλαμβάνεται την υγιή ανάγκη και των δύο, επικεντρώνοντας την προσοχή της  όπου θα πρέπει να είναι στο σωστό χρόνο.
 20. Μαθαίνει από το παρελθόν της και δεν μετανιώνει. Κάθε μάθημα της ζωής το δέχεται όπως ακριβώς είναι και αγκαλιάζει τις ευκαιρίες που της δίνονται για να βελτιωθεί. Ποτέ δεν επιτρέπει στον εαυτό της να πληγεί σοβαρά από το παρελθόν, είναι ισχυρή και σταθερή, πάντα κοιτάζοντας τα πράγματα από μια νέα προοπτική.
 21. Οι κακές ημέρες είναι ένας κανόνας για όλους, που σίγουρα όμως δεν τις αφήνει να κυβερνήσουν τις προοπτικές της. Κατέχοντας μεγάλη δύναμη και πίστη, ξέρει πώς να βγάζει τον εαυτό της από ένα τέλμα και αμέσως πηγαίνει πίσω προς την ζωή. Ξέρει ότι μια καλύτερη μέρα θα έρθει γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να το ζητήσει.
Ακολουθήστε μας στο facebook: