21 άγνωστα πράγματα για την Μυστική Υπηρεσία της Αμερικής που ελάχιστοι γνωρίζουν

5 Νοεμβρίου, 2017 11:42 ΠΜ
More videos

Η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών περιβάλλεται από μυστήρια και μύθους. Ποιοι είναι αυτοί οι αυστηροί άνθρωποι στις μαύρες φορεσιές; Στις ταινίες, φορούν γυαλιά ηλίου με σκoύρους φακούς και ακουστικά. Αλλά δεν θα τους αναγνωρίζατε στην πραγματική ζωή αν τους συναντούσατε.

Θα σας μιλήσουμε για ορισμένα γεγονότα σχετικά με αυτούς τους ειδικούς πράκτορες. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το πέπλο της μυστικότητας και να μάθουμε λίγο περισσότερα για τη μυστηριώδη οργάνωση.

21. Είναι περισσότεροι από ότι πιστεύουμε.

© United States Secret Service / Facebook

Αν μιλάμε για τη Μυστική Υπηρεσία, σκεφτόμαστε συχνά περίπου 100 (ή ακόμα λιγότερους) ελίτ στρατιώτες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περίπου 6.500. Επιπλέον, υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται για την προσωπική μονάδα προστασίας.

20. Δεν προστατεύουν μόνο τους προέδρους.

© United States Secret Service / Facebook

Όχι μόνο ο πρόεδρος, αλλά η οικογένειά του, οι πρώην πρόεδροι, και οι οικογένειες πρώην προέδρων βρίσκονται επίσης υπό προστασία. Η Μυστική Υπηρεσία προασπίζεται και τους καλεσμένους του προέδρου και όποιους θέλει να προστατεύσει ο πρόεδρος.

19. Υπάρχουν 3 φάσεις υπηρεσιών.

© wikipedia

Οι πράκτορες δεν εμπλέκονται αρχικά στην επιτόπια εργασία. Πρέπει να εργάζονται στο γραφείο για 3 χρόνια αν θέλουν να αντιμετωπίσουν προκλητικά καθήκοντα (αυτή η φάση διαρκεί 4-7 χρόνια). Στην τελική φάση, ένας πράκτορας προωθείται σε υψηλότερη θέση ή επιστρέφει στην εργασία γραφείου.

18. Εκπαιδεύονται για να βάλουν τον εαυτό τους μπροστά από τις σφαίρες και να επιβιώσουν στο νερό.

© secretservice.gov

Πριν από οποιαδήποτε σημαντική εκδήλωση, η Μυστική Υπηρεσία προβλέπει και προετοιμάζει όλα τα πιθανά σενάρια απόπειρας δολοφονίας και πυροβολισμών. Χρησιμοποιούν σφαίρες ειδικά για αυτές τις εκπαιδευτικές συνεδρίες. Όλοι οι πράκτορες υποβάλλονται επίσης σε μια πορεία ανάπτυξης δεξιοτήτων κάθε 8 εβδομάδες.

17. Είναι έτοιμοι να παρέχουν πρώτες βοήθειες.

secretservice

Κάθε πράκτορας έχει βασικές ιατρικές δεξιότητες και είναι έτοιμος να διατηρήσει την ηρεμία σε μια κρίσιμη κατάσταση για να σώσει τη ζωή κάποιου πριν φτάσει ένα ασθενοφόρο ή πριν φτάσουν στο νοσοκομείο. Η διαδρομή κάθε προέδρου έχει διερευνηθεί διεξοδικά, έτσι ώστε ένα νοσοκομείο να βρίσκεται πάντα σε απόσταση 10 λεπτών.

16. Έχουν πάντα μαζί τους προεδρικό αίμα.

© wikipedia   © pixabay

Οι πράκτορες είναι πάντα έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τις ιατρικές τους δεξιότητες και να πραγματοποιήσουν μετάγγιση αίματος αν χρειαστεί. Πάντα φέρουν κάποιο επιπλέον αίμα για τον πρόεδρο, ώστε να μην πάρουν ρίσκο με το αίμα δωρητών.

15. Το Mάουντ Γουέδερ (Mount Weather) δεν είναι μύθος.

© wikipedia

Υπάρχει ένα υπόγειο καταφύγιο στο βουνό που χρησιμοποιείται για να κρύψει έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος όπου συγκεντρώνονται όλοι οι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι. Έτσι, αν οι τρομοκράτες αποφασίσουν να σφαγιάσουν την κορυφαία βαθμίδα της κυβέρνησης, πιθανότατα θα αποτύχουν.

14. Οι πρόεδροι έχουν επίσης κωδικό όνομα.

© wikipedia

Η Μυστική Υπηρεσία χρησιμοποιεί ονόματα κωδικών για τους προέδρους για πραγματικούς λόγους – δεν είναι φαντασία του Χόλιγουντ. Συχνά χρησιμοποιούν ονόματα που αρχίζουν με το ίδιο γράμμα για μια οικογένεια. Για παράδειγμα, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν Λιποτάκτης (Renegade), η σύζυγός του ήταν Αναγεννησιακή (Renaissance), και οι κόρες τους ήταν Radiance και Rosebud.

13. Υπάρχουν αισθητήρες κίνησης στο πάτωμα του Οβάλ Γραφείου.

© wikipedia

Ένας από τους κανόνες της μυστικής υπηρεσίας είναι ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Και αν ο πρόεδρος θέλει να μείνει μόνος του στο Οβάλ Γραφείο χωρίς πράκτορες, μπορεί εύκολα να ανιχνευτεί οποιαδήποτε κίνηση και τυχόν απειλή με τη βοήθεια αισθητήρων στο πάτωμα.

12. Συμμετέχουν στα χόμπι του προέδρου.

© wikipedia

Καθώς ο πρόεδρος δεν μπορεί να μείνει μόνος του, οι πράκτορες πρέπει να συμμετέχουν σε όλα στη ζωή του. Κύριε Πρόεδρε, θέλετε να πάτε για πρωινό τρέξιμο; Δεν υπάρχει πρόβλημα, θα έρθουμε μαζί σας. Θέλετε να κάνετε πεζοπορία; Είμαστε μέσα. Θέλετε να δοκιμάσετε σκέιτ; Λοιπόν, ξέρετε …

11. Και πάνε στον γιατρό μαζί με τον πρόεδρο.

© wikipedia

Ο πρόεδρος δεν μπορεί να μείνει μόνος του με έναν γιατρό χωρίς έναν πράκτορα ως συνοδεία, ανεξάρτητα από το πρόβλημα του προέδρου.

10. Παρακολουθούν όλες τις απειλητικές επιστολές.

© wikipedia

Δεν είναι μύθος. Η Μυστική Υπηρεσία ελέγχει όλες τις ηλεκτρονικές και χάρτινες επιστολές που περιέχουν οποιεσδήποτε απειλές (ακόμη και ασαφείς). Αυτή η οργάνωση έχει επίσης μια βάση δεδομένων με χιλιάδες τύπους μελανιών για να διευκολύνει τη διαδικασία της έρευνας.

9. Παρακολουθούν τα πάντα και καταγράφουν τα πάντα.

secretservice

Οι πράκτορες χρησιμοποιούν πάντοτε όσο το δυνατόν περισσότερες κάμερες. Βοηθά πραγματικά πολύ όταν πρόκειται για την επίλυση ενός περιστατικού και την εξεύρεση ενός δράστη. Μετά τη δολοφονία του Κένεντι, αποφασίστηκε να έχει ένα αυτοκίνητο που θα ήταν υπεύθυνο για την εγγραφή βίντεο σε προεδρικό διάλογο.

8. Δεν ορκίζονται να πεθάνουν για τον πρόεδρό τους.

secretservice

Είναι μύθος του Χόλιγουντ. Δεν υπάρχει τέτοιος όρκος στην πραγματική ζωή. Μην το πάρετε προσωπικά, κύριε Πρόεδρε!

7. Υπάρχει μόνο ένας πράκτορας που σκοτώθηκε στη γραμμή του καθήκοντος.

© wikipedia   © wikipedia

Εάν ένας πράκτορας θυσιάσει τη ζωή του για τον πρόεδρο, το κάνει οικειοθελώς. Στην πραγματικότητα, υπήρξε μόνο μία περίπτωση στην ιστορία όταν πέθανε ένας αξιωματικός της μυστικής υπηρεσίας: ο Λέσλι Κοφέλτ σκοτώθηκε την 1η Νοεμβρίου 1950, ενώ υπερασπίστηκε τον Χάρι Τρούμαν.

6. Κρατούν την έδρα τους μυστική.

© wikipedia

Η έδρα της μυστικής υπηρεσίας βρίσκεται στην Ουάσινγκτον σε ένα κτίριο χωρίς σημάδια αναγνώρισης. Δεν υπάρχουν ούτε καν κοντέινερ κοντά (έτσι δεν υπάρχει τόπος εγκατάστασης βόμβας). Το κτίριο βρίσκεται σε έναν δρόμο με ένα εξαιρετικά σύντομο όνομα: H Street.

5. Η Μυστική Υπηρεσία ιδρύθηκε την ημέρα που σκοτώθηκε ο Λίνκολν.

© wikipedia

Ήταν ο Χιού Μακούλοχ, ο Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος πρότεινε την ίδρυση της Μυστικής Υπηρεσίας. Παρουσίασε την ιδέα του στον Αβραάμ Λίνκολν στις 14 Απριλίου 1865. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, ο πρόεδρος πήγε σε ένα θέατρο όπου πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

4. Η Μυστική Υπηρεσία δεν ήταν θεμελιωμένη για να προστατεύσει τον πρόεδρο.

© wikipedia

Ακόμα κι αν είχε δημιουργηθεί εκείνο το πρωί, δεν θα έχανε τη ζωή του ο Λίνκολν επειδή ο κύριος σκοπός του ήταν να αντιμετωπίσει τους παραχαράκτες και τις οικονομικές απάτες. Στην πραγματικότητα, η οργάνωση εξακολουθεί να ασχολείται με τέτοια θέματα.

3. Ποτέ δεν φορούν γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους.

© United States Secret Service / Facebook

Στις ταινίες, οι πράκτορες φορούν πάντα γυαλιά ηλίου και μαύρα κοστούμια. Οι πραγματικοί πράκτορες δεν χρησιμοποιούν ποτέ γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, καθώς ενδέχεται να χάνουν κάτι σημαντικό λόγω της λάμψης ή της έλλειψης φωτός.

2. Μερικές φορές επίσης αποτυγχάνουν.

© Columbia Pictures

Σήμερα είναι πραγματικά δύσκολο να κρυφτεί κάτι και ένα λάθος της μυστικής υπηρεσίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπήρξε μια ιστορία του Μπαράκ Ομπάμα που μπήκε σε έναν ανελκυστήρα με έναν ένοπλο αξιωματικό, όταν ένας άνδρας με ένα μαχαίρι μπήκε στην περιοχή του Λευκού Οίκου πηδώντας πάνω από το φράχτη.

1. Τα χέρια τους είναι πάντα σε ετοιμότητα.

© eastnews

© wikipedia   © eastnews

Εάν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στους πράκτορες στις φωτογραφίες, θα παρατηρήσετε ότι τα χέρια τους είναι πάντα στη μέση τους. Η θέση των δακτύλων τους μπορεί να διαφέρει, αλλά η έννοια είναι πάντα η ίδια: οι πράκτορες είναι έτοιμοι να αντιδράσουν γρήγορα και να σηκώσουν τα όπλα τους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: