Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
#blackfriday20χρονη βγάζει selfies με άντρες που την παρενοχλούν στο δρόμο

20χρονη βγάζει selfies με άντρες που την παρενοχλούν στο δρόμο

Το «πέσιμο» στο δρόμο με ντροπιαστικές ατάκες και σφυρίγματα που υποτίθεται πως είναι κομπλιμέντα αλλά αποδεικνύονται ενοχλητικές έως και προσβλητικές συμπεριφορές, είναι ένα φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο. Οι περισσότερες γυναίκες παραδέχονται ότι δεν ξέρουν πώς ακριβώς να αντιδράσουν- να απαντήσουν σε αυτόν που τους φωνάζει κάτι ή να απλώς να τον αγνοήσουν;

Μια νεαρή γυναίκα σκέφτηκε έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο να το διαχειριστεί στέλνοντας ταυτόχρονα ένα δυνατό μήνυμα με αφορμή το συγκεκριμένο φαινόμενο. Συγκεκριμένα, αυτό που κάνει η 20χρονη Noa Jansma, φοιτήτρια από το Άμστερνταμ, είναι να βγάζει μια selfie με κάθε άντρα που την παρενοχλεί στο δρόμο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dearcatcallers (@dearcatcallers) στις

Το αξιοσημείωτο δε είναι πως οι φωτογραφίες δεν τραβιούνται κρυφά κι εν αγνοία των αντρών «πρωταγωνιστών» τους. Η ίδια τους ζητά πρώτα την άδεια και όλοι τους συμφωνούν με χαρά, μην έχοντας καμία επίγνωση της κατάστασης.

Η Jansma έφτιαξε για τον σκοπό έναν ειδικό λογαριασμό στο Instagram με όνομα «Dear Catcallers», τον οποίο τροφοδοτούσε καθημερινά με φωτογραφίες εδώ και ένα μήνα, καταγράφοντας ξεχωριστά κάθε περιστατικό για το πρότζεκτ της. Σε μόλις 30 μέρες και αντίστοιχα ποστ, ο λογαριασμός έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 48.000 ακολούθους.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dearcatcallers (@dearcatcallers) στιςΤα πιο σημαντικά