Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Ελλάδα2018 - Μία χρονιά ορόσημο για τη METRO AEBE

2018 – Μία χρονιά ορόσημο για τη METRO AEBE

Το 2018 ήταν μία σημαντική χρονιά για τη METRO AEBE καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριετές πλάνο ενοποίησης με τη Βερόπουλος, καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της νεοαποκτηθείσας αλυσίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Από το 2016 έως και το τέλος του 2018 η METRO AEBE εγκαινίασε 18 νέα καταστήματα, 15 My market και 3 METRO Cash & Carry, ανακαίνισε περισσότερα από 120 σημεία πώλησης και ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των ιδιόκτητων φορτηγών της, έτσι ώστε να πληρούν τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές της ΕΕ.

Επιπλέον, επένδυσε σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις περιβαλλοντικής & ενεργειακής διαχείρισης που εξισορροπούν την παραγωγή και τους φυσικούς πόρους επιτυγχάνοντας έτσι έως και 30% εξοικονόμηση επί της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού ανά κατάστημα.

Όλα τα παραπάνω απαίτησαν σημαντικές επενδύσεις που ξεπέρασαν τα €150 εκατ. μέσα στην τριετία που πέρασε.

Το 2018 οι ενοποιημένες πωλήσεις της METRO άγγιξαν το € 1.2 δις με αύξηση περίπου 1.5% συγκριτικά με το 2017.

Η αλυσίδα λιανικής της εταιρείας πέτυχε ανάπτυξη πάνω από 4%, ποσοστό υψηλότερο από την ανάπτυξη που εμφάνισε συνολικά ο κλάδος του λιανεμπορίου το 2018. Παράλληλα, η αλυσίδα χονδρικής METRO Cash & Carry διατήρησε σταθερά το ισχυρό μερίδιο αγοράς της.

Στη χρονιά που πέρασε, η εταιρεία εγκαινίασε 4 νέα καταστήματα, επενδύοντας συνολικά πάνω από 52 εκατ. σε ανακαινίσεις καταστημάτων, νέα καταστήματα και άλλα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

Για το 2019, το επενδυτικό πλάνο θα ανέλθει σε € 40 εκατ. καθώς έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν 8 νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και εκτενές πλάνο ανακαινίσεων για καταστήματα του αρχικού δικτύου My market και των Κέντρων Διανομής της εταιρείας.

Προς το τέλος του 2019, αναμένεται να εγκαινιαστεί και το πρώτο κατάστημα χονδρικής της METRO AEBE στη Λεμεσό της Κύπρου.



Τα πιο σημαντικά