20 πράγματα που κάνει μόνο ένας πραγματικά ευγενικός άνδρας

13 Αυγούστου, 2016 7:36 ΜΜ
More videos

Η ιδέα του Gentleman γεννήθηκε μέσα από τις παραδόσεις των  ιπποτών σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας. Ενώ οι έννοιες του ιππότη και της τιμής είναι ξεπερασμένες εδώ και πολύ καιρό, κάποιες από τις συμπεριφορές από εκείνη την εποχή εξακολουθούν να έχουν νόημα και σκοπό. Οι βασικές έννοιες του ιππότη και του να είσαι κύριος είναι παρόμοιες: Προστατέψτε τους αδύναμους και ανυπεράσπιστους, δείξτε  συμπόνια και έλεος, πείτε την αλήθεια και να είστε ευγενικοί με τους άλλους, ειδικά με τις γυναίκες.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι η πραγματική συμπεριφορά ενός σύγχρονου τζέντλεμαν!

Ανοίγει την πόρτα

Ένας κύριος κρατά την πόρτα για τους άλλους να μπουν. Αυτός σίγουρα ανοίγει την πόρτα σε μια γυναίκα και την αφήνει να περάσει πρώτη.

Στην ώρα του

Ένας κύριος εμφανίζεται την ώρα που λέει ότι πρόκειται να εμφανιστεί και δεν αφήνει τους άλλους να περιμένουν. Είναι αγενές να έρθει αργά και να σπαταλήσει τον χρόνο των άλλων ανθρώπων. Δεν είναι μόνο ότι  είναι ευγενικός στην ώρα του αλλά δείχνει ότι εκτιμά τον χρόνο τους.

Περπατά πλησιέστερα στο κράσπεδο

Περπατώντας κοντά στο κράσπεδο και βάζοντας τον εαυτό σας ανάμεσα σε μια γυναίκα και κάθε πιθανό κίνδυνο είναι κάτι που κάνει ένας κύριος.

Προσφέρει το σακάκι του

Αν μια γυναίκα κρυώνει και δεν έχει ζακέτα, θα θυσιάσει την προσωπική του άνεση για να την κάνει να νοιώσει πιο άνετα.

Βοηθά την γυναίκα να καθίσει

Ένας κύριος τραβά την καρέκλα για να καθίσει η γυναίκα και τη βοηθά να μετακινήσει το κάθισμα πιο κοντά στο τραπέζι.

Είναι ευγενικός

Φαίνεται μικρό πράγμα, αλλά λέγοντας ‘παρακαλώ’ και ‘ευχαριστώ’ στους ανθρώπους δείχνει ευγένεια και σεβασμό προς τους άλλους. Είναι ένα μικρό πράγμα και δεν σας κοστίζει τίποτα, αλλά μπορείτε να κερδίσετε πολύτιμους βαθμούς με τους ανθρώπους.

Προσφέρει τη θέση του

Εάν είναι στο λεωφορείο / μετρό / παγκάκι και μια γυναίκα δεν έχει θέση, τότε θα προσφέρει  την θέση του. Ένας κύριος θυσιάζει ακόμη και μικρά πράγματα, όπως την προσωπική άνεση για μια σύντομη διαδρομή.

Προσφέρει το μπράτσο του

Όταν είναι σε ραντεβού, προσφέρει τον βραχίονα του για να περπατήσουν. Είναι αριστοκρατικό, και αρέσει στις γυναίκες να περπατούν έτσι με έναν τζέντλεμαν.

Έχει τρόπους στο τραπέζι

Οι τρόποι στο τραπέζι δείχνουν πολλά και βέβαια ότι κάποιος δεν είναι ένας άξεστος βάρβαρος. Αν είναι σε ένα μπάρμπεκιου με άλλους, φυσικά χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του και λερώνεται αλλά αν τρώει σε ένα εστιατόριο με σερβίτσιο και μαχαιροπίρουνα, τότε τα χρησιμοποιεί. Αυτό το μαχαίρι και το πιρούνι είναι εκεί για κάποιον λόγο. Επίσης, βάζει την πετσέτα στα πόδια. Δείχνει φινέτσα και τάξη.

Δεν είναι αγενής στους ανθρώπους

Ακόμη και αν ο σερβιτόρος  είναι φρικτός,ο κύριος είναι ευγενικός. Δεν κοστίζει τίποτα και αυτό δείχνει ότι μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, δείχνει εμπάθεια και στοιχειώδη σεβασμό για τους άλλους.

Παίρνει τον λογαριασμό

Ένας κύριος παίρνει τον λογαριασμό και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να επιμείνει στην πληρωμή. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν ένας κύριος δεν πάρει τον λογαριασμό, αυτός τουλάχιστον κάνει την προσπάθεια να πάρει τον λογαριασμό και προσπαθεί με λόγια πριν συμβιβαστεί. Όταν πάρει τον λογαριασμό, δεν περιμένει ποτέ κάτι σε αντάλλαγμα.

Δίνει προσοχή

Όταν κάποιος μιλάει, θα πρέπει να ακούει και να ακούει προσεκτικά. Δεν ασχολείται με το τηλέφωνό του ή την τηλεόραση.  Κοιτάζει τον ομιλητή και ακούει τι λέει. Ένας κύριος παρατηρεί, επίσης, πώς φαίνονται οι άλλοι. Κάνει μια ειλικρινή φιλοφρόνηση σε μια γυναίκα. ‘Φαίνεσαι εκπληκτική’ είναι μια κατάλληλη φιλοφρόνηση και θα κάνει πάντα μια γυναίκα να χαμογελάσει.

Κρατά τον λόγο του

Εάν ένας κύριος λέει ότι πρόκειται να είναι κάπου ή να κάνει κάτι, το κάνει. Είναι τόσο απλό. Κάνει ό, τι λέει ότι θα κάνει.

Κρατά ένα μυστικό

Εάν ένας κύριος ξέρει κάτι εμπιστευτικά,τότε το θάβει. Δεν φλυαρεί με τους άλλους για αυτό.

Δεν τα λέει όλα με το πρώτο φιλί

Κανείς δεν θέλει να ξέρει πως είστε χωρίς ρούχα ή τι παράξενα πράγματα κάνετε. Κράτησε τα για τον εαυτό σου.’Όπως κάνει ένας κύριος.

Δεν χτυπά γυναίκες

Ο ρόλος του τζέντλεμαν είναι να προστατεύει τις γυναίκες ακόμα και εις βάρος της δικής του ζωής. Ένας κύριος ποτέ δεν χτυπά μια γυναίκα. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι εάν μια γυναίκα προσπαθεί να βλάψει έναν αθώο. Εκτός από ακραίες περιπτώσεις, ένας άνδρας δεν πρέπει ποτέ να σηκώσει το χέρι του σε μια γυναίκα από θυμό.

Περιμένει τους άλλους να σερβιριστούν πριν αρχίσει να τρώει

Όταν είναι σε ένα εστιατόριο, ένας κύριος περιμένει μέχρι ο καθένας να έχει πάρει το πιάτο του πριν αρχίσει να τρώει. Δείχνει υπομονή και ευγένεια.

Είναι ειλικρινής

Ένας κύριος λέει την αλήθεια ακόμα και αν τον πονάει. Οι έντιμοι άνθρωποι λένε την αλήθεια, πάντα. Ένας κύριος είναι αξιόπιστος.

Φτιάχνει πράγματα

Ένας κύριος ξέρει πώς να κάνει πράγματα. Ένας κύριος μπορεί να επιδιορθώσει το αυτοκίνητο, να βάλει νάρθηκα σε ένα σπασμένο άκρο, να αλλάξει την πάνα του μωρού ή να μαγειρέψει το δείπνο. Ένας κύριοι ξέρει πώς να κάνει πράγματα ή ποιον θα βρει να τα κάνει για αυτόν.  Είναι ένας άνδρας όλων των καιρών, ένας άνθρωπος της Αναγέννησης ή ο πιο ενδιαφέρον άνθρωπος στον κόσμο.

Προστατεύει τους ανυπεράσπιστους

Ένας κύριος στο βάθος είναι ένας πολεμιστής και είναι έτοιμος να προστατέψει τους αθώους. Γενναιότητα, θάρρος και αφοβία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός τζέντλεμαν. Υπερασπίζεται τους καταπιεσμένους, προστατεύει τις γυναίκες και τα παιδιά και διακινδυνεύει τη ζωή του για να σώσει τις ζωές των άλλων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: