20 πράγματα που οι άντρες εύχονται να ήξεραν πριν αποκτήσουν μωρό

19 Δεκεμβρίου, 20177:43 ΜΜ

Για πολλούς από εμάς θα είναι η πιο αξέχαστη και ξεχωριστή στιγμή της ζωής μας, αυτή η μαγική στιγμή που γεννιέται το πρώτο παιδί.

Ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμασμένοι ίσως να νομίζετε ότι είστε, όλα τα μαθήματα, οι συμβουλές φασκόμηλου από επαγγελματίες γονείς και το ατελείωτο σερφάρισμα στο διαδίκτυο για σχετικές συμβουλές, απλά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τα συντριπτικά συναισθήματα και την αίσθηση υπευθυνότητας που αναπόφευκτα συμβαίνουν όταν ο πρώτος σας μικρός άγγελος γεννιέται.

Ο χρήστης του Imgur με όνομα joltjones, σάρωσε πρόσφατα το διαδίκτυο, αφού έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά, με μια αποκαλυπτική λίστα ονόματι «Τα πράγματα που θα ήθελα κάποιος να μου είχε πει.» Οι συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη σύζυγό του, είναι ωμές και από καρδιάς. Αυτά δεν είναι «συμβουλές γονέων», αλλά περισσότερο μια απεικόνιση της εμπειρίας των νέων γονιών. Εκτός από το γεγονός ότι η ανάγνωση τους θα βοηθήσει πολύ κάθε νέο ζευγάρι που πρόκειται να αποκτήσει ένα παιδί, οι έμπειροι γονείς θα μπορούν επίσης σε θέση να συσχετιστούν με το περιεχόμενο, φορώντας το γνωστό χαμογελάκι.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτούς τους νέους γονείς. Παρόλο που δεν μπορούν να σας προετοιμάσουν για το πραγματικό γεγονός, υπάρχουν πολλές ιδέες που θα σας ανοίξουν τα μάτια!

Πώς αισθάνεσαι όταν γίνεσαι για πρώτη φορά γονέας;

Αυτός ο νέος μπαμπάς μοιράστηκε τις συμβουλές του σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της μοναδικής αυτής εμπειρίας:

1. Tα μωρά είναι τόσο δυνατά όσο δεν φαντάζεστε.

2. Είναι εκπληκτικό τo πόσο ιδιαίτερος είναι κάποιος που γεννήθηκε μόλις μερικές ώρες.

3. Δεν είστε έτοιμοι.

4. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα φρικτά όμορφο πράγμα.

5. Ως άντρας, προς τους μελλοντικούς μπαμπάδες, θα κλάψετε… συμβιβαστείτε με αυτό.

6. Βάλτε γρήγορα όρια στους γονείς σας… Ναι, οι νέοι παππούδες είναι κι αυτοί ενθουσιασμένοι, αλλά αυτό είναι παιχνίδι δικό σας και της μητέρας, στο οποίο πρέπει να παίξουν οι άλλοι με τους δικούς σας κανόνες.

7. Εσείς και η γυναίκα σας δεν είστε ειδικοί, οπότε προετοιμαστείτε να ακούσετε για τα μεγάλα λάθη σας από μια νοσοκόμα.

8. Να είστε υπομονετικοί με την μαμά… χρειάζεται να κάνει κάποια σοβαρά δύσκολα πράγματα και τα συναισθήματα της, μπορούν και θα την καταβάλλουν. Εσείς είστε αυτός που θα είναι το στήριγμα της.

9. Να έχετε υπομονή… με την γυναίκα σας, το μωρό σας και τα ιατρικά θέματα.

10. Πίσω στην διαχείριση της οικογένειας, καταλάβετε ότι είναι πολύ πιθανό να πληγώσετε τα συναισθήματα κάποιων… είναι κάτι που σίγουρα θα συμβεί και αυτοί θα πρέπει να το διαχειριστούν.

Η μαμά μοιράστηκε και τα δικά της:

1. Μην εύχεστε να μην είχατε μείνει έγκυος ποτέ, θα χάσετε την κοιλιά που απέμεινε μετά την γέννα.

2. Το σπρώξιμο δεν είναι αστείο.

3. Ακούστε τις νοσοκόμες σας και αν δεν συμπαθείτε κάποια… μην φοβάστε να μιλήσετε.

4. Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε όσο είστε έγκυες, γιατί μόλις έρθει το μωρό θα κουραστείτε όσο ποτέ στην ζωή σας.

5. Δεν θα πλένουν όλοι τα χέρια τους, οπότε υπενθυμίστε το τους.

6. Δεν πειράζει να κλάψετε… οι ορμόνες σας θα σας επηρεάσουν. Αν νιώσετε την ανάγκη να κλάψετε, κάντε το. Κάντε ένα βήμα πίσω και εστιάστε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό. Και τι είναι πιο σημαντικό από εσάς εκείνη την στιγμή;

7. Κρατήστε το μωρό σε κάθε ευκαιρία που έχετε, γιατί όταν το σόι σας βρίσκεται τριγύρω, θα λαχταράτε την ώρα και την στιγμή που θα μπορέσετε να το ξανά κρατήσετε.

8. Μετά την γέννα θα διψάτε περισσότερο από ποτέ στην ζωή σας… μην διστάσετε να ζητήσετε οτιδήποτε χρειαστείτε.

9. Φροντίστε να έχετε πάντα κοντά σας μια σακούλα εμετού.

10. Μόλις γεννήσετε… ξεκουραστείτε. Αφήστε τους άλλους να βοηθήσουν και εσείς, ξεκουραστείτε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News