20 παραδοσιακά νυφικά από διάφορα μέρη του κόσμου.

12 Φεβρουαρίου, 2016 6:02 ΜΜ
More videos

Η τελετή του γάμου είναι  ένα πολύ σημαντικό γεγονός για κάθε νέο ζευγάρι. Ιδιαίτερα το ντύσιμο της νύφης και του γαμπρού, προσελκύει την μεγαλύτερη προσοχή.

Σε πολλά μέρη, το ζευγάρι φορά παραδοσιακές στολές που αντανακλούν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του αλλά και τα τοπικά έθιμα.

Αφήνοντας στην άκρη για λίγο την φορεσιά του γαμπρού, σας παρουσιάζουμε παρακάτω εκθαμβωτικά νυφικά φορέματα από όλον τον κόσμο. Κάθε ένα έχει και την ιστορία του.

Βουλγαρία

Μια νεαρή Βουλγάρα φορά μια νυφική παραδοσιακή στολή

Τουρκία

Στην Τουρκία, πριν η νύφη φύγει από το πατρικό της για την γαμήλια τελετή, ο αδερφός της ή ο θείος της δένει μια κόκκινη κορδέλα στην μέση της, που συμβολίζει την ευτυχία, την καλή τύχη και την αθωότητα.

Σρι Λάνκα

Η νύφη φορά φόρεμα που συνδυάζει την παράδοση της ανατολής και της δύσης. Τα κορίτσια φορούν μεταξένια ρούχα και πέπλα. Τα κοσμήματα έχουν μονό αριθμό από πέτρες γιατί οι μονοί αριθμοί θεωρούνται καλό σημάδι.

Ινδονησία

Κάθε νησί στην Ινδονησία έχει την δική του παράδοση στα νυφικά φορέματα. Τα κορίτσια εκεί ντύνονται με φωτεινά πολύχρωμα ρούχα και με πολλά κεντήματα.

Πακιστάν

Το φόρεμα εδώ είναι βαθύ κόκκινο, ροζ ή μοβ χρώμα. Το ζευγάρι στέφεται με γιρλάντες από χάντρες και κορδέλες.

Ινδία

Οι νύφες φορούν παραδοσιακή στολή συχνά σε κόκκινο χρώμα και προσθέτουν 16 αξεσουάρ και κοσμήματα σύμφωνα με την νυφική παράδοση.

Νουβία

Στην Νουβία η νύφη φορά άσπρο πέπλο  στο κεφάλι που κρύβει το πρόσωπο και καλύπτει τα μαλλιά.

Ερυθραία

Η παραδοσιακή νυφική στολή περιλαμβάνει κορώνα φτιαγμένη από σκούρο βελούδο και μοβ φόρεμα με χρυσά κεντήματα.

Δημοκρατία της Τούβα, Ρωσία

Το εθνικό ένδυμα αντανακλά τον νομαδικό τρόπο ζωής των ντόπιων. Τα ρούχα είναι  άνετα για ιππασία, είναι ανοιχτόχρωμα και με πλούσια διακόσμηση.

Θιβέτ

Την ημέρα της τελετής ο γαμπρός δίνει στην νύφη το νυφικό και τα αξεσουάρ. Η φορεσιά περιλαμβάνει μαντήλι,ασημένια νομίσματα για να στολίσει τα μαλλιά η νύφη και έναν μικρό μεταλλικό Βούδα.

Παλαιστίνη

Επίσημα η νύφη φορά υπέροχο άσπρο νυφικό. Πρέπει όμως να έχει και δεύτερο φόρεμα που έχει κεντήσει στο χέρι η μητέρα της.

Περού

Στην Λίμα οι  νύφες φορούν κόκκινο και μαύρο νυφικό με δαντέλα και φουρό.

Ιορδανία

Οι νύφες είναι ντυμένες στα λευκά και το κεφάλι είναι καλυμμένο. Φορούν χρυσά ή ασημένια κοσμήματα. Το χρώμα συμβολίζει την αφθονία,την αρμονία και την ασφάλεια.

Μαλί

Η νύφη φορά καφτάνι στο ίδιο χρώμα με το φαρδύ πουλόβερ του γαμπρού. Συνήθως τα ζευγάρια φοράνε άσπρα και το συνοδεύουν με αποχρώσεις του μοβ.

Κορέα

Για χιλιετίες οι  νύφες φορούν την παραδοσιακή στολή που ονομάζεται ‘Χάνμποκ’ (Νότια Κορέα) ή ‘Ζόσεον-οτ’(Βόρεια Κορέα).Είναι μια μπλούζα με μακριά μανίκια και μια φούστα με ψηλή μέση φτιαγμένη από βαμβάκι ή μετάξι.

Ιαπωνία

Η νύφη φορά άσπρο κιμονό και ένα μεταξένιο κάλυμμα στο κεφάλι που ονομάζεται ‘τσουνοκακούσι’. Ο σκοπός του  είναι να κρύβει ‘τα κέρατα της ζήλιας.’ Είναι για τον εγωισμό και την ιδιοτέλεια και συμβολίζει την απόφαση της να γίνει μια ευγενική, υπάκουη σύζυγος.

Νιγηρία

Οι νιγηριανές νύφες ξεχωρίζουν με τις φωτεινές μπλούζες από δαντέλα και τα καφτάνια με τα σχέδια που συχνά είναι από ινδικό ύφασμα. Χάντρες από κοράλλι και περίτεχνα καπέλα συμπληρώνουν το σύνολο.

Τσετσενία

Εδώ το νυφικό είναι λευκό και στολισμένο με μια καρφίτσα και ζώνη. Το ένδυμα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα σε ένδειξη μετριοφροσύνης. Το κεφάλι είναι επίσης καλυμμένο με άσπρο μαντήλι.

Ιράκ

Η νύφη παραδοσιακά προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό φορεμάτων που θα αλλάξει σε όλην την διάρκεια της διαδικασίας του γάμου. Καταφέρνουν να αλλάξουν επτά φορέματα με διαφορετικό χρώμα κάθε φορά. Το κόκκινο συμβολίζει την αγάπη και τον ρομαντισμό.

Ιταλία

Το πράσινο θεωρείται το χρώμα της καλής τύχης και της αφθονίας έτσι πολλές νύφες διαλέγουν αυτό το χρώμα, αν και το λευκό προτιμάται πολλές φορές.

Πηγή: cameralabs

Ακολουθήστε μας στο facebook: