20 μωράκια χαμαιλέοντες που θα σας κλέψουν την καρδία!

12 Μαρτίου, 2015 7:19 ΜΜ
More videos

Τα νέα μωρά χαμαιλέοντες έκαναν την εμφάνισή τους στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες στο ζωολογικό κήπο Taronga του Σίδνεϊ.

Έχουν φωτεινό, πράσινο χρώμα και είναι τόσο μικροσκοπικά που κάθονται με… περισσή άνεση στην άκρη ενός δαχτύλου ή στην άκρη ενός μολυβιού.

Είναι τόσο αξιολάτρευτα, που μοιάζουν σαν… ψεύτικα!

Πάνω από 20 μικρά, τα οποία προς το παρόν έχουν μήκος μόλις 5 εκατοστών, θα φτάσουν μέχρι τα 30 εκατοστά όταν μεγαλώσουν.

Είναι τα πρώτα που γεννιούνται στο ζωολογικό κήπο εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Στεγάζονται σε μια ειδική περιοχή με ελεγχόμενη θερμοκρασία στο τμήμα ερπετών του ζωολογικού κήπου. Τα μικρά έχουν ήδη αρχίσει να τρέφονται με ακρίδες και παίρνουν ένα έντονο, ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Σύμφωνα με τον Michael McFadden, υπεύθυνο στο τμήμα ερπετών, οι χαμαιλέοντες θα ωριμάσουν και θα είναι σε θέση να «επιδείξουν όλη την παλέτα των χρωμάτων που μπορούν να πάρουν» μέσα σε ένα χρόνο.

cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-1 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-3 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-4 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-5 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-6 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-7 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-8 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-9 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-10 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-11 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-13 cute-baby-chameleons-hatch-taronga-zoo-sydney-14

newsbeast dailymail tarongazoo