20 κανόνες που ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από την γέννησή τους

28 Νοεμβρίου, 2017 4:18 ΜΜ
More videos

Κάθε οικογένεια έχει κάποιες παραδόσεις που ακολουθεί. Για τους άλλους, αυτές οι παραδόσεις μπορεί να φαίνονται αστείες, αλλά για την ίδια την οικογένεια είναι πολύ σημαντικές. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις βασιλικές οικογένειες που οι παραδόσεις τους έχουν ιστορία αιώνων.

Δείτε παρακάτω 20 κανόνες που ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από την γέννησή τους.

Τουλάχιστον 2 παιδιά

© UPPA/Photoshot/REPORTER   © kensingtonroyal / Instagram

Συνήθως, οι βασιλικές οικογένειες δεν κάνουν λιγότερο από 2 παιδιά και αυτή η παράδοση έχει ήδη διάρκεια 60 ετών. Οι περισσότεροι κάνουν δυο παιδιά εκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ που αποφάσισε να κάνει παραπάνω και τώρα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και περιμένουν το τρίτο τους παιδί.

Η σωστή στάση

© theroyalfamily / Instagram

Οι γυναίκες των βασιλικών οικογενειών απαγορεύεται να κάθονται σταυροπόδι. Η σωστή στάση είναι να κρατήσουν τα γόνατα και τους αστραγάλους κολλημένους και να γέρνουν λίγο τα πόδια τους στο πλάι.

Το φύλο του μωρού είναι μυστικό

Στην Βρετανική βασιλική οικογένεια απαγορεύεται να ανακοινωθεί το φύλο του μωρού πριν αυτό γεννηθεί. Το κοινό θέλει να μαντεύει και βάζει πολλά στοιχήματα σχετικά με το φύλο του μωρού.

Ειδική σειρά

© eastnews

Η βασιλική οικογένεια περπατάει και κάθεται με ειδική σειρά. Γι’ αυτό ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ στέκεται πάντα λίγο πιο πίσω της. Επίσης, όταν κάθονται πρέπει να υπάρχει η εξής σειρά: η βασίλισσα Ελισάβετ, ο δούκας του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Ακριβώς όπως η βασίλισσα

© theroyalfamily / Instagram

Στις επίσημες εκδηλώσεις όλοι πρέπει να καθοδηγούνται από την συμπεριφορά της βασίλισσας. Όταν η βασίλισσα σταματάει να τρώει, το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι.

Μόνο οι γυναίκες μπορούν να είναι παρούσες στην ώρα της γέννας

Την ώρα της γέννας ο πατέρας του παιδιού δεν μπορεί να είναι κοντά στην γυναίκα του, αν η γέννα γίνει στο σπίτι. Η μόνη που έχει σπάσει αυτόν τον κανόνα είναι η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο σωστός τρόπος για να πιουν τσάι

© depositphotos   © depositphotos

Απαγορεύεται να βάλουν τον δείκτη τους μέσα από το χερούλι του φλιτζανιού. Ο αντίχειρας και ο δείκτης πρέπει να χρησιμοποιούνται για να κρατάνε το χερούλι του φλιτζανιού και το μεσαίο δάχτυλο για να στηρίζει το φλιτζάνι.

Μια εμφάνιση με μαύρα

© theroyalfamily / Instagram

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους μαύρα ρούχα. Το μαύρο χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις θανάτου, οπότε πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένοι.

Τα ρούχα των παιδιών

© theroyalfamily / Instagram   © clarencehouse / Instagram   © kensingtonroyal / Instagram

Τα αγόρια μέχρι την ηλικία των 8 ετών πρέπει να φοράνε αυστηρά μόνο κοντά παντελόνια. Τα μακριά παντελόνια απευθύνονται μόνο στους ενήλικες.

Μυρτιά στην ανθοδέσμη

© kensingtonroyal / Instagram

Η μυρτιά είναι σύμβολο τύχης και ευτυχίας στους γάμους και γι’ αυτό πρέπει να βρίσκεται σε όλες τις ανθοδέσμες.

Ανακοίνωση της γέννησης του παιδιού

© theroyalfamily / Instagram

Κοντά στο παλάτι τοποθετείται ένα επιχρυσωμένο καβαλέτο με ένα σημείωμα που δηλώνει την ώρα γέννησης και το φύλο του μωρού. Αυτό το παραδοσιακό καβαλέτο μετατρέπεται σε αξιοθέατο για κάποιο διάστημα. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ήταν οι πρώτοι που ανακοίνωσαν την γέννηση του παιδιού τους μέσω των ΜΜΕ.

4 Oνόματα

© kensingtonroyal / Instagram

Τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών μπορούν να έχουν μέχρι 4 ονόματα, αλλά δεν έχουν επίθετα.

Δώρα από όλο τον κόσμο

© kensingtonroyal / Instagram

Τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών δέχονται πολλά δώρα από αρχηγούς κρατών μέχρι απλούς πολίτες. Κάποια από αυτά παραμένουν στο σπίτι και κάποια άλλα δίνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Δεν μπορούν να επικοινωνούν με κοινούς θνητούς

Αν οι συγγενείς ενός μωρού είναι κοινοί θνητοί δυστυχώς δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους. Ωστόσο, ως γνωστόν αυτός ο κανόνας έσπασε από την δούκισσα του Κέιμπριτζ που περνάει πολύ χρόνο με την οικογένειά της.

Τα γενέθλια της βασίλισσας

© kensingtonroyal / Instagram

Όταν γιορτάζουν τα γενέθλια της βασίλισσας, όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να παρευρίσκονται στην τελετή. Αυτός ο κανόνας είναι απαράβατος και σχεδόν κανένας δεν εξαιρείται.

Αξιόπιστες νταντάδες

Πριν προσλάβουν μια νταντά για τα παιδιά τους, την στέλνουν να κάνει ειδικά μαθήματα επικοινωνίας, ασφάλειας και πολεμικών τεχνών.

Βάφτιση

© kensingtonroyal / Instagram

Η βάφτιση είναι το πρώτο επίσημο γεγονός ενός μωρού. Φυσικά, τα Μέσα απαγορεύονται από αυτό γεγονός. Τα παιδιά βαφτίζονται από τον επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ή σε μια εκκλησία που επιλέγεται από τους γονείς τους. Τα μωρά φοράνε το ίδιο φόρεμα που φόρεσε η βασίλισσα Βικτώρια στην δική της βάφτιση το 1841.

Δεν χρησιμοποιούν πάνες

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν χρησιμοποιούν πάνες για τα μωρά, αλλά υφασμάτινες πάνες. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αφού χρησιμοποίησαν κανονικές πάνες για την φροντίδα του.