20 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσετε ρούχα και αξεσουάρ

3 Νοεμβρίου, 2015 12:04 ΜΜ
More videos

Όσο και να το αποφεύγετε, ήρθε η ώρα να κατεβάσετε τα χειμωνιάτικα. Ευκαιρία, λοιπόν, μαζί με τις ανακατατάξεις που θα κάνετε στη ντουλάπα σας, να την οργανώσετε εξ’ αρχής. Γι’ αυτό, ξεχάστε τα πεταμένα ρούχα στο κρεβάτι και τις παρατημένες τσάντες στις καρέκλες και πιάστε δουλειά!

Γι’ αρχή, θα πρέπει να χαρίσετε ή να πετάξετε όσα ρούχα και αξεσουάρ δεν θέλετε πλέον. Αφού τελειώσετε με το «ξεσκαρτάρισμα», ακολουθήστε κάποιες από τις παρακάτω είκοσι συμβουλές που θα σας εξοικονομήσουν χώρο και χρόνο.

1. Παγοθήκη για τα μικρά κοσμήματα

Η ιδανική λύση για να μην χάνετε τα λεπτεπίλεπτα βραχιόλια, τα μικρά σκουλαρίκια και τα δαχτυλίδια σας!

2. Βάλτε όλα τα σουτιέν σε μία μόνο κρεμάστρα

Έτσι, θα γλυτώσετε αρκετό χώρο από τα συρτάρια και τα σουτιέν δεν θα τσαλακώνονται, διατηρώντας τη σχήμα τους.

3. Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά στα συρτάρια

Όταν μπερδεύονται τα εσώρουχα ή οι κάλτσες μεταξύ τους, μπορεί να χάσετε χρόνο μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε. Τοποθετήστε ειδικά διαχωριστικά στα συρτάρια για να ξεχωρίζετε το κάθε τι.

4. Δέστε όλα τα φουλάρια σε μία κρεμάστρα

Για να μην ψάχνετε κάθε μέρα πού είναι το φουλάρι που συνδυάζεται με τα ρούχα σας, μαζέψτε τα όλα σε μία κρεμάστρα και επιλέξτε εύκολα όποιο θέλετε.

5. Στεγνωτήρας πιάτων για τις μικρές τσάντες

Θα σας φαίνεται περίεργο αλλά ο κλασικός στεγνωτήρας πιάτων είναι ιδανικός για να αποθηκεύετε τις τσάντες-φακέλους, χωρίς να χαλάσει το σχήμα τους. Αγοράστε έναν καινούριο για να τον εκμεταλλευτείτε, όχι στην κουζίνα αλλά στην …ντουλάπα!

6. Κρεμάστε τις σαγιονάρες και τις μπαλαρίνες σας

Κόβοντας μία σιδερένια κρεμάστρα και λυγίζοντας τις άκρες της, έχετε έτοιμη μία πρακτική κρεμάστρα για παπούτσια και σαγιονάρες. Εξοικονομείτε χώρο με το τίποτα.

7. Χρησιμοποιήστε αλυσίδα για πολλαπλές κρεμάστρες

Αγοράζοντας μία απλή αλυσίδα, μπορείτε να βάλετε πολλαπλές κρεμάστρες στη ντουλάπα, που θα πιάνουν τον χώρο που αντιστοιχεί σε μία μόλις κρεμάστρα. Αν η ντουλάπα σας είναι μικρή, είναι κάτι που θα πρέπει να εφαρμόσετε!

8. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πλαστική ή ξύλινη κατασκευή με ροδάκια ή χωρίς, στην οποία θα αποθηκεύσετε τα σεντόνια και τις πετσέτες.

9. Χρησιμοποιήστε βαλίτσες για ντεκόρ και αποθήκευση

Αντί για κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες καλόγουστες βαλίτσες. Μέσα αποθηκεύστε κουβέρτες, σεντόνια, ή ρούχα που δεν φοράτε συχνά.

10. Υφασμάτινες σακούλες για τις κάλτσες

Για να έχετε μαζί όλες τις κάλτσες, μπορείτε να τις βάλετε σε μία υφασμάτινη σακούλα και να την κρεμάσετε μέσα στην ντουλάπα σε ένα γάντζο από κουρτίνα μπάνιου. Αν σας βολεύει, εφαρμόστε την ίδια ιδέα και με τα εσώρουχα!

11. Χρησιμοποιήστε τις «έξυπνες», πολυώροφες θήκες

Με αυτές τις πολυώροφες θήκες, θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα πουλόβερ, τις πετσέτες και ό,τι άλλο θέλετε.

12. Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα

Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα και τοποθετήστε τα ανά ομάδες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κρεμάσετε όλα τα πουκάμισα και τα φορέματά σας για να μην τσαλακωθούν, ενώ τα τζιν μπορείτε να τα έχετε συγκεντρωμένα σε ένα συρτάρι ή στο κάτω μέρος της ντουλάπας.

13. Τοποθετήστε τα παπούτσια σε διαφανή κουτιά

Για να μην ψάχνετε άδικα σε ποιο κουτί είναι το ζευγάρι που θέλετε να φορέσετε, προμηθευτείτε κάποια διαφανή πλαστικά κουτιά και τοποθετήστε εκεί όλα σας τα παπούτσια. Έτσι, θα επιλέγετε , χωρίς χάσιμο χρόνου, τα παπούτσια που θέλετε.

14. Δέστε φαρδύ λάστιχο στην άκρη της κρεμάστρας

Δένοντας ένα φαρδύ λάστιχο στην άκρη της κρεμάστρας, τα ρούχα δεν θα μετακινούνται ούτε θα πέφτουν, εκνευρίζοντάς σας! Το ίδιο αποτελεσματικό είναι και το σύρμα πίπας.

15. Βάλτε τα σεντόνια σε μαξιλαροθήκες

Η τέλεια ιδέα για να μην μπερδεύετε τα πανωσέντονα με τα κατωσέντονα και τα μονά με τα διπλά σεντόνια είναι να τα διπλώσετε και να τα βάλετε ανά κατηγορία, σε διαφορετικές μαξιλαροθήκες.

16. Κρεμάστε τα κολιέ σε μεγάλες πιάστρες

… ένας όμορφος και καλλιτεχνικός τρόπος οργάνωσης των κοσμημάτων σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε γύρω από μεγάλους συνδετήρες τα κολιέ και τα βραχιόλια σας. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να τα ξεμπερδεύετε κάθε φορά που θέλετε να φορέσετε κάποιο από αυτά.

17.Τρίφτης για τα μακριά σκουλαρίκια

Μία εναλλακτική χρήση για το σουρωτήρι! Απλώς κρεμάστε τα μακριά σκουλαρίκια στις εσοχές του.

18. Όλα τα γυαλιά ηλίου σε μία κρεμάστρα

Αν διαθέτετε πολλά ζευγάρια γυαλιά, που οι θήκες τους δεν σας βολεύουν, απλώς τοποθετήστε τα σε μία κρεμάστρα.

19. Διάτρητη επιφάνεια για τη ντουλάπα

Κρεμώντας μία διάτρητη επιφάνεια με γάντζους στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένες τις ζώνες, τις ομπρέλες και τα νεσεσέρ σας.

20. Βάλτε κάθετα τα μπλουζάκια

Διπλώστε τα μπλουζάκια και βάλτε τα κάθετα στα συρτάρια. Θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο και θα βλέπετε το σχέδιο του καθενός χωρίς να χρειαστεί να το ξεδιπλώσετε!

Αφού τελειώσετε, απλώς σταθείτε και θαυμάστε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας! Μπορείτε, μάλιστα, να εντάξετε στο πρόγραμμά σας μία βασική συντήρηση της ντουλάπας κάθε μήνα για να μην ξανακυλήσετε στο …χάος!

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: