20 εξαιρετικά κόλπα που θα βελτιώσουν και θα απλοποιήσουν την ζωή σας

2 Μαρτίου, 2017 3:15 ΠΜ
More videos

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι πολυάσχολος και έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς, οπότε όλοι χρειαζόμαστε μερικά έξυπνα κόλπα που θα βελτιώσουν και θα απλοποιήσουν την ζωή μας.

Δείτε παρακάτω 20 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να στεγνώσετε τα ρούχα σας γρήγορα, να κάνετε τα παπούτσια σας αδιάβροχα, να ενισχύσετε τα ηχεία του τηλεφώνου σας και πολλά άλλα.

1.Καλλιεργήστε τριαντάφυλλα από κλαδιά

© pinterest

Πριν φυτέψετε τα τριαντάφυλλα, βάλτε στις κάτω άκρες των κλαδιών μικρές πατάτες. Η υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά από τις πατάτες θα επιτρέψουν στα κλαδιά να αναπτύξουν υγιείς ρίζες. Δείτε περισσότερα εδώ.

2.Αδιάβροχα παπούτσια

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να κάνετε τα παπούτσια σας αδιάβροχα είναι κερί μελισσών και ένα πιστολάκι. Απλώστε το κερί σε όλο το παπούτσι. Στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για να λιώσετε το κερί μέχρι να μην μπορείτε να το δείτε πια. Ορίστε! Τα παπούτσια σας είναι πλέον αδιάβροχα.

3.Στεγνώστε τα ρούχα γρηγορότερα

Βάλτε τα βρεγμένα ρούχα σας μέσα σε μια στεγνή πετσέτα. Στριφογυρίστε την πετσέτα με το ρούχο μέσα. Γυρίστε το όσο πιο δυνατά μπορείτε για να βγάλετε το περίσσιο νερό. Μόλις φύγει το περίσσιο νερό, κρεμάστε τα ρούχα σε μια κρεμάστρα για να στεγνώσουν πλήρως.

4.Παπούτσια που μυρίζουν

Αν έχετε παπούτσια που μυρίζουν, βάλτε μερικά σακουλάκια τσαγιού μέσα για να απορροφήσουν την μυρωδιά. Επίσης, αν είναι βρεγμένα βάλτε ένα μείγμα με ρύζι και σόδα για μερικές μέρες.

5.Σφιχτά παπούτσια

Αν τα παπούτσια σας είναι καινούργια και σας σφίγγουν, γεμίστε τα με βρεγμένες εφημερίδες όσο πιο πολύ μπορείτε. Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν και μετά βγάλτε τις εφημερίδες.

6.Ανάψτε φωτιά

© hackable

Το λίπος, το λάδι και τα χημικά συστατικά που περιέχουν τα πατατάκια τα κάνουν ιδανικά για να ξεκινήσουν μια φωτιά.

7.Βρείτε μικρά χαμένα αντικείμενα

© pinterest

Βρείτε μικρά χαμένα αντικείμενα, όπως σκουλαρίκια με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας, απλά βάλτε ένα καλσόν στην άκρη.

8.Μπουκάλι νερού με χρονομετρητή

© pinterest

Ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την ημερήσια πρόσληψη νερού σας. Σχεδιάστε γραμμές στο μπουκάλι και μετά γράψτε δίπλα το επιθυμητό επίπεδο. Αυτό θα λειτουργήσει σαν οπτική υπενθύμιση για να πιείτε νερό.

9.Αφαιρέστε τους λεκέδες από το καπάκι της τουαλέτας

Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola στην λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το όλο το βράδυ. Στην συνέχεια, ξεπλύνετε με νερό και σαπούνι.

10.Ξεβουλώστε τις αποχετεύσεις εύκολα

© wikimedia

Αφήστε ζεστό νερό να τρέξει για ένα λεπτό και και ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Σιγά σιγά ρίξτε και ένα φλιτζάνι ξίδι. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

11.Καθαρίστε το τηλέφωνο του μπάνιου

© pinterest

Γεμίστε μια σακούλα με νερό και λευκό ξίδι και δέστε το γύρω από το τηλέφωνο του μπάνιου. Αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύνετε την επόμενη μέρα. Θα είναι σαν καινούργιο!

12.Κρατήστε τα κουμπιά να μην πέσουν

© pinterest

Για να κρατήσετε τα κουμπιά στην θέση τους, απλά βάλτε λίγο διαφανές μανό πάνω από τα νήματα.

13.Οσμή σώματος

Αν ξεχάσατε να βάλετε αποσμητικό και δεν θέλετε να μυρίζετε στο γυμναστήριο κόψτε ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι και τρίψτε το στο δέρμα σας. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

14.Ενισχύστε το ηχείο του κινητού σας

© wikimedia

Βάλτε το κινητό σας μέσα σε ένα ποτήρι ή μπολ για να ενισχύσετε την ένταση του κινητού σας.

15.Κάντε τα παγάκια να διαρκέσουν περισσότερο στον ψύκτη

© staicflickr

Βάλτε αλάτι πάνω από τα παγάκια του καταψύκτη για να κρατήσουν περισσότερο.

16.Φρέσκια αναπνοή

© freepik

Αν έχετε φύγει από το σπίτι χωρίς να έχετε πλύνει τα δόντια σας ή σας έχει τελειώσει η οδοντόκρεμα, ένα μήλο μπορεί να σας βοηθήσει με την άσχημη αναπνοή.

17.Κεριά εσπεριδοειδών

Αν θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει ωραία για ώρες, φτιάξτε ένα κερί από λεμόνι ή πορτοκάλι. Δείτε εδώ πως μπορείτε να το κάνετε.

18.Ανοίξτε ένα κολλημένο καπάκι

© freepik

Αν έχει κολλήσει το καπάκι σε ένα βάζο, δοκιμάστε να το βάλετε σε ζεστό νερό για λίγο, να σκουπίσετε το βάζο και να το ανοίξετε.

19.Το κόλπο με την ξύλινη κουτάλα

© pinterest

Το παλιό κόλπο δεν αποτυγχάνει ποτέ. Βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα, αν δεν θέλετε να ξεχειλίσει το νερό. Αν το νερό αρχίζει να βράζει πολύ και πάει να ξεχειλίσει η κουτάλα θα το αποτρέψει.

20.Ανοίξτε μια υποδοχή κάρτας SIM, όταν το εργαλείο αφαίρεσης SIM δεν είναι τριγύρω.

© visualhunt

Βάλτε έναν μικρό συνδετήρα που έχετε λυγίσει προηγουμένως μέσα στην μικρή οπή για την κάρτα SIM.