Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
#blackfriday2 ποτήρια μπύρας είναι πιο αποτελεσματικά για την ανακούφιση του πόνου από...

2 ποτήρια μπύρας είναι πιο αποτελεσματικά για την ανακούφιση του πόνου από τη παρακεταμόλη

Το να πιεις μία μπύρα για να θεραπεύσεις το hangover θα μπορούσε να είναι μια πιο έξυπνη επιλογή από ό, τι νομίζεις. Νέα έρευνα κατέληξε στο ότι δύο μπύρες είναι πιο αποτελεσματικές από την λήψη παυσίπονων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Greenwich έχουν δείξει ότι η κατανάλωση δύο μπυρων μπορεί να μειώσει τη δυσφορία του πόνου κατά 25%. Με τη συσσώρευση αλκοόλ στο αίμα επιπέδου περίπου 0,08, το σώμα θα αντιμετωπίσει την αύξηση του κανονικού ορίου πόνου. Η μελέτη υποστηρίζει ότι αυτό θα επιτρέψει μια «μέτρια έως μεγάλη μείωση στην αξιολόγηση έντασης πόνου».

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που προσφέρει κλινικά σημαντικές μειώσεις των ποσοστών έντασης πόνου, που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με επίμονο πόνο, παρά τις πιθανές συνέπειες για τη μακροχρόνια υγεία» σημειώνουν οι υπεύθυνοι της έρευνας η οποία  δημοσιεύτηκε στο Journal of Pain, στα πλαίσια της οποίας εξετάστηκαν 18 μελέτες που αφορούσαν περισσότερους από 400 ανθρώπους.

Έτσι, ενώ το αλκοόλ μπορεί να μειώσει την αίσθηση του πόνου, η μελέτη δεν υποδηλώνει με κανένα τρόπο ότι το αλκοόλ είναι καλό για σένα, οπότε θα πρέπει να ανταλλάξεις τα παυσίπονα, όπως παρακεταμόλη με μία lager. Η Rosanna O’Connor, διευθύντρια του Alcohol and Drugs στο Public Health England, δήλωσε: «Η υπερβολική κατανάλωση θα σας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα».

7858d5bd25ae4423c57e24d8009a614e

«Hair of the dog»

Η μέθοδος «hair of the dog» για την αντιμετώπιση του hangover χρονολογείται από τότε που θεωρήθηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσεις ένα δάγκωμα από ένα σκυλάκι ήταν να κολλήσεις τα μαλλιά από το σκυλί που σας χτύπησε στην πληγή. Η ίδια λογική εφαρμόζεται στα hangovers, ότι το πράγμα που σς κάνει να νιώθεις αδιαθεσία, θα μπορούσε παράδοξα να σε θεραπεύσει.

Κια μπορέι το να «πιεις» το hangover σου να  φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αυτή είναι μόνο η αρχή των παράξενων και υπέροχων θεραπειών για το hangover. Στην αρχαία Ρώμη, μια λαϊκή θεραπεία ήταν να καταναλώσεις ένα deep fried καναρίνι. (Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι οι πατάτες τηγανητές δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα.)

6be0971ef3694c5015445812b01fb4f9

Οι θεραπείες του hangover ανά τον κόσμο

Μπορεί αυτές οι μέθοδοι να φαίνονται απαρχαιωμένες και οι σύγχρονες μέθοδοι σ΄ όλο τον κόσμο δεν φαίνονται πιο ελκυστικές. Τα περισσότερα από τα πιο ισχυρά και ενδεχομένως πιο αποτελεσματικά φαίνεται να περιλαμβάνουν κάποιο είδος -έντονης γεύσης- τροφίμου. Στην Ιαπωνία, τρώνε ένα βερίκοκο ή δαμάσκηνο που είναι γνωστό ως umeboshi.

Ο καρπός αρχικά αποξηραίνεται και στη συνέχεια αναμιγνύεται σε σημείο που είναι εξαιρετικά γλυκό και ξινό. Ακούγεται αρκετό για να πάρεις το μυαλό σου από ένα σφύζον κεφάλι. Στη Γερμανία, κάνουν ένα βήμα παραπέρα και αφού ξυπνήσουν με hangover τρωνε μερικές κρύες γεμιστές ρέγγες.

[independent] [ipop]

Τα πιο σημαντικά