19χρονη φοιτήτρια αποκαλύπτει μέσα από την τέχνη τις συνέπειες της σεξoυαλικής της επίθεσης

26 Ιανουαρίου, 2017 5:27 ΜΜ
More videos

Μερικές φορές, μια μόνο εικόνα είναι ικανή να πει πολλά περισσότερα από τις λέξεις. Η τέχνη της 19χρονης φοιτήτριας Έμμα Κρένζερ, δε μας μιλά απλά. Μας φωνάζει. Σκοπός του έργου της είναι να δείξει στον κόσμο τις συνέπειες της σεξoυαλικής της επίθεσης και όπως μπορείτε να δείτε, είναι ταυτόχρονα δυνατό και σοκαριστικό.

Το δημιούργησε τραβώντας φωτογραφία μία φίλη της, εκτυπώνοντάς την σε φυσικό μέγεθος και ζωγραφίζοντάς την, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά της. Στη συνέχεια έφτιαξε ένα υπόμνημα για τον “χάρτη” της, εξηγώντας στον κόσμο τι αντιπροσωπεύει κάθε χρώμα.

Ολοκλήρωσε το έργο της την ίδια νύχτα που επέστρεψε από τον Μάρτιο των γυναικών στην Ουάσινγκτον και όταν το μοιράστηκε στο Τουίτερ, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αφού συγκεντρώθηκαν πάνω από 125 χιλιάδες κοινοποιήσεις και πάνω από 300 χιλιάδες “μου αρέσει”.

Το έξυπνο κομμάτι του, είναι ότι δε βασίζεται σε άσκοπες εικόνες για να εκφραστεί το ανησυχητικό του μήνυμα. Αντ’ αυτού, παίρνει μια απλή ιδέα και την χρησιμοποιεί ισχυρά, για να μας μεταδώσει ένα σοκαριστικό μήνυμα, που μένει μέσα μας για πολύ καιρό.

Αφορμή για τη δημιουργία του έργου της ήταν το μάθημα καλλιτεχνικών στο Πανεπιστήμιο Γουέσλιαν της Νεμπράσκα. Και μάλλον τους εντυπωσίασε όλους.

Η 19χρονη φοιτήτρια Έμμα Κρένζερ, δημιούργησε αυτό το έργο τέχνης, για να δείξει στον κόσμο τις επιπτώσεις της σεξoυαλικής της επίθεσης. 

“Δημιούργησα το πρότζεκτ αυτό, κυρίως για να επιτρέψω στον εαυτό μου να απεικονίσει τον διαρκή αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα άγγιγμα”.

“Σκέφτηκα τι ισχύει για τον εαυτό μου και τι θεωρώ πως ισχύει γενικά για τους ανθρώπους, όταν χαρτογράφησα αυτά τα αγγίγματα”.

Το δημιούργησε τραβώντας φωτογραφία μία φίλη της, εκτυπώνοντάς την σε φυσικό μέγεθος και ζωγραφίζοντάς την, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά της.

Στη συνέχεια έφτιαξε ένα υπόμνημα για τον “χάρτη” της, εξηγώντας στον κόσμο τι αντιπροσωπεύει κάθε χρώμα.

Τώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη συλλογή, που εμπνέεται από το έργο αυτό.

Ολοκλήρωσε το έργο της την ίδια νύχτα που επέστρεψε από τον Μάρτιο των γυναικών στην Ουάσινγκτον.

[Twitter]