Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
υγεία19 σnμάδια «καμπανάκıα» ποu στέλνει το σώμα μας, όταν κάτı δεν πnγαίνει...

19 σnμάδια «καμπανάκıα» ποu στέλνει το σώμα μας, όταν κάτı δεν πnγαίνει καλά στην uγεiα μας

Υγειά του σώματος: Η υγεια μας είναι κάτι πολύ σημαντικό και πολλες φορές δεν παρατηρούμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας.

Παρακάτω σας εχουμε καποια από τα σημάδια που θα ίσως να δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά ως αναφορά την υγεια μας.

Υγειά του σώματος: Πρησμένα μάτια

Μπορεί να οφείλετε σε κάτι ήπιο όπως καποια αλλεργία. Μπορεί ομως να προσπαθεί το σώμα σας να σας πει πως δεν έχει ξεκουραστεί αρκετά και να σας παροτρύνει να κοιμηθείτε παραπάνω.

Κηλίδες στο δέρμα

Εμφανίζονται ως σκούρες κηλίδες στο δέρμα σας και είναι απαλά στην υφή. Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη αντίστασης στην ινσουλίνη.

Διάρροια

Αν έχετε διάρροια μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων τότε ίσως να έχετε δυσανεξία στην λακτόζη. Θα σας συμβουλεύαμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση.

diatrofi gia everethisto entero 1658740567

Περίεργη τριχοφυΐα

Ειδικότερα στις γυναίκες, η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, ή πίσω από τα αυτιά είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε. Είναι πιθανό να έχετε μια ανισορροπία ορμονών.

Χλωμό πρόσωπο

Αν όταν ξυπνήσετε ειστε πιο χλωμοί από ότι συνήθως τότε καλό θα ηταν να κάνετε εξετάσεις για αναιμια.

Ξηρό δέρμα

Μπορεί να έχετε γενικότερα ξηρό δέρμα. Παρόλα αυτα η ξηρότητα του δέρματος έχει συνδεθεί με τον διαβήτη όποτε θα ηταν κάλο να προσέχετε το ζαχαρο σας.

Σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη γενικά δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αν δεν δείτε βελτίωση με μια υδατική κρέμα, ίσως πάσχετε από κάποια αλλεργία.

skasmena

Τριχόπτωση

Αν δείτε ότι χάνετε μαλλιά με ανησυχητικό ρυθμό ή τα φρύδια σας εξαφανίζονται, ίσως υποφέρετε από κάποια ασθένεια του θυρεοειδούς.

Μεγάλο στήθος

Το μεγάλο μέγεθος μαστού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Θα σας συνιστούσαμε να εξετάζεστε συχνά για να αποφύγετε τυχόν “εκπλήξεις”

Πρησμένα πόδια

Η ορθοστασία και η εγκυμοσύνη είναι οι συνήθεις παράγοντες για τα πρησμένα πόδια. Αν ομως δεν περνάτε πολύ χρόνο όρθιοι ή δεν ειστε έγκυος τότε θα σας συμβουλεύαμε να πάτε στον γιατρό σας.

prismena podia

Κακοσμία των ποδιών

Η επίμονη κακοσμία μπορεί να είναι ένα σημάδι βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων.

Νύχια με περίεργο σχήμα

Παραδόξως, τα νύχια λένε πολλά για την υγεία μας. Εάν τα νύχια σας έχουν διαμήκεις γραμμές, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Μήκος παράμεσου και δείκτη

Εάν ο παράμεσος είναι μεγαλύτερος από τον δείκτη σας, αυτό μπορεί να σχετίζεται με οστεοαρθρίτιδα χεριού.

Μικρή διάμετρος γάμπας

Σύμφωνα με μελέτες εάν η περιφέρεια της γάμπας είναι μικρή, μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση και εγκεφαλικό.

Δείκτης Μάζας Σώματος

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι έχουν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) έχουν ασθενέστερη γνωστική ικανότητα, ακόμα και αν είναι υγιείς.

untitled 12

Ρυτίδες σε νεαρή ηλικία

Οι ρυτίδες είναι μια φυσιολογική κατάσταση στην εξέλιξη της ζωής μας. Αλλά αν δείτε πρόωρες ρυτίδες στο πρόσωπό σας κάλο θα ηταν να το ερευνήσετε περαιτέρω.

Ύψος και μακροζωία

Σύμφωνα με μελέτες, οι κοντοί άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους ψηλούς ανθρώπους.

Πόνος στη γνάθο

Αν ξυπνάτε με πόνο στο σαγόνι ή δυσκολεύεστε να ανοίξετε το στόμα σας το πρωί, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι σφίγγετε ή τρίβετε τα δόντια σας στον ύπνο σας.

bigstock man with a toothache pain in 103707803

Ομάδα αίματος Α

Εάν έχετε ομάδα αίματος Α, μπορεί να αντιμετωπίζετε υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος.

Τα πιο σημαντικά