19 σημάδια ότι ξέρεις να περνάς καλά

12 Αυγούστου, 2015 1:29 ΠΜ
More videos

Ζεις τη ζωή έτσι όπως της αξίζει. Έντονα.

Δυσκολίες, αναποδιές, ατυχίες, μίζερες ημέρες, άνθρωποι που δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην καθημερινότητα μας. Ξεκινάω με ένα τόσο δυσοίωνο πρόλογο γιατί αυτά είναι αναπόφευκτα στοιχεία που συνυφαίνουν το χάος που ονομάζουμε ζωή.

Και μετά από αυτή την καταιγίδα δυστυχίας, το ουράνιο τόξο το φέρνουν οι άνθρωποι που ξέρουν ότι ακόμα κι αν δεν μπορούν να ελέγξουν το πρόβλημα, επιλέγουν την αντίδραση τους σε αυτό. Γιατί, τελικά, ευτυχία δεν είναι μία ζωή χωρίς έγνοιες, ανησυχιες και προβλήματα, αλλά μία ζωή που ξέρεις να περνάς καλά ακόμα και μαζί με αυτά.

Να πως θα καταλάβεις αν είσαι ένας από αυτούς.

1. Κανονίζεις αυθόρμητα με τους φίλους σου

Με άλλα λόγια δεν είσαι από αυτούς που λένε “ναι να κανονίσουμε” και ξαναμιλάνε σε 4 εβδομάδες, αλλά από αυτούς που πατάνε join σε ένα event στο Facebook, παιρνουν τηλέφωνο αυτόν/ην που είχαν κανονίσει να κανονίσουν και πηγαίνουν.

2. Δεν χρειάζεται να μεθύσεις για να χορέψεις

Άσε που ξέρεις ότι αν μεθύσεις χάνεις το μισό νόημα των όμορφων στιγμών. Να τις θυμάσαι δηλαδή.200

3. Μπορείς να χορέψεις το ακούσματα όπως το This Is How We Do της Katy Perry
χωρίς να ντρέπεσαι.

Είναι αδύνατο να περάσεις καλά αν όπου πηγαίνεις απαιτείς να παίζει την μουσική που ακούς. Έτσι, επιλέγεις να προσαρμόζεσαι. Εύγε.

4. Είσαι πάντα διαθέσιμη να δοκιμάζεις νέα πράγματα

Μέσα σε ένα χρόνο έχεις πει ναι σε οποιαδήποτε σουρεάλ πρόταση που σου έχει γίνει, όπως να κάνεις μαθήματα swing, να τραγουδήσεις δημοσίως ή να κάνεις flash mob σε κάποια κεντρική πλατεία, να κάνεις bungee-jumping, να φας τηγανιτή Twix, να κάνεις τα μαλλιά σου ροζ, να πας μονοήμερη με το αυτοκίνητο στην Ξάνθη ενώ μένεις στην Αθήνα. Και, με κάποιο τρόπο, ακόμα κι όταν εκείνη την στιγμή δεν σου βγαίνει σε καλό, τελικά μετά από καιρό συνειδητοποιείς ότι σου βγαίνει σε καλό.

5. Δεν είσαι περίεργη επιλεκτική με το φαγητό

Το να επιλέγεις το ίδιο εστιατόριο, το ίδιο φαγητό με το ίδιο κρασί ή αναψυκτικό επειδή ξέρεις ότι αυτό σου αρέσει και τέλος, αφήνοντας ένα σωρό πιθανές επιλογές απ’ έξω είναι κάτι που το κάνει η φίλη μου η Δ. και μου δημιουργεί πόνο. Το να δοκιμάζεις νέα πράγματα σίγουρα κρύβει και αποτυχημένες επιλογές, αλλά μπορεί και να σε ανατινάξει από ενθουσιασμό. Γιατί να το χάσεις αυτό;

6. Δεν μένεις σε μία σχέση που σε κάνει δυστυχισμένη

Είτε για να μην πάνε στράφι τα χρόνια που είστε μαζί, είτε γιατί έχεις συνηθίσει την καλούτσικη καθημερινότητα σας, είτε επειδή δεν θέλεις να μείνεις μόνη σου και σκέφτεσαι “που να ψάχνω τώρα”. Όλα αυτά σου ακούγονται μικροπρεπείς δικαιολογίες μπροστά στη ζωή που σε περιμένει.

7. Πηγαίνεις σε συναυλίες. 

Σε πολλές συναυλίες. Δεν εννοούμε μόνο στους The Growlers, την Chinawoman και την παρουσίαση δίσκου των Whereswilder στο Six D.o.g.s. αλλά και σε πιο μαζικά όπως Robin Williams.200

8. Πάντα έχεις στη λίστα σου ένα fun event

Όπως ότι μία αναπάντεχη συναυλία στην πλατεία Μοναστηρακίου, το opening ενός νέου κοκτειλάδικου ή ένα street food event. Φυσικά σε όλα αυτά, σέρνεις και τις φίλες σου οι οποίες, στο τέλος, περνάνε το ίδιο ωραία με σένα.

9. Έξοδος δεν σημαίνει να βγεις για ένα ποτήρι κρασί

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το ένα ποτήρι κρασί, αρκεί αυτό να είναι μόνο η αρχή.

10. Δεν λες πόσο κουρασμένη ή πιεσμένη είσαι από τη δουλειά όταν βγαίνεις έξω

Α. επειδή boring και β. επειδή δεν είσαι αλλά επειδή όσο κι αν είσαι, έχεις αποφασίσει ότι τίποτα δεν θα σου στερήσει το πιο ζωτικό πράγμα για να συνεχίσεις να δουλεύεις και να πιέζεσαι με όρεξη: την διασκέδαση.

11. Από την παρέα εσύ είσαι αυτή που στέλνει αστεία πράγματα στους υπόλοιπους για να δουν στο ίντερνετ

Πραγματική πηγή έμπνευσης.

12. Όταν κάτι σε ενοχλεί το λες

Είναι προτιμότερο και λιγότερο κουραστικό από το να προσπαθείς να δείξεις την ενόχληση και την δυσαρέσκεια σου με υπονοούμενα.

13. Δεν είσαι drama queen

Κλάματα και φωνές όταν είσαι μεθυσμένη; Αόριστες  κραυγές όταν φωνάζεις; Δράματα χωρίς λόγο; Όχι. Δεν είσαι αυτή γιατί δεν θέλεις να είσαι αυτή.  

200

14. Μιλάς και για άλλα πράγματα εκτός από τον εαυτό σου

Κυρίως γιατί φοβάσαι μην έχουν για σένα την γνώμη που έχεις εσύ για τους ανθρώπους που το αγαπημένο τους θέμα είναι ο εαυτός τους.

16. Το yolo είναι αληθινή στάση ζωής

Όχι για να έχεις να διηγηθείς κάτι αυριο στους γνωστούς σου.

17. Δεν κάνεις σεξ από το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο ραντεβού

Όχι για να υπακούσεις σε κάποιο “ηθικό” κανόνα, αλλα γιατί όταν παρατείνεις την  αναμονή έχει περισσότερη πλάκα.

18. Δεν είσαι όλη την ώρα πάνω από κινητό

Όταν βγαίνεις, βγαίνεις για να βγεις. Όχι για να κάνεις check-in ή να ανεβάσεις φωτογραφίες στα social media.

19. Το πιο βασικό ξεχάσαμε.

Κάνεις τους άλλους να γελάνε. Και τον εαυτό σου μερικές φορές. Μαζί σου.

200

Ακολουθήστε μας στο facebook: