19 πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν έχετε ψάξει ποτέ στο Google

25 Οκτωβρίου, 2017 7:43 ΜΜ
More videos

Τα παιδιά κάνουν διαρκώς ερωτήσεις, κάνοντας τους γονείς τους να περιηγούνται στο Διαδίκτυο για τις απαντήσεις. Ωστόσο, οι ενήλικες θέλουν επίσης να μάθουν νέα πράγματα, αν και σπάνια χάνουμε το χρόνο μας απαντώντας ερωτήσεις όπως το “πώς” και το “γιατί”.

Θα σας δώσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε όλα με τη μία.

19. Γιατί ανατριχιάζουμε;

© depositphotos

Αποδεικνύεται ένα αρχαίο φαινόμενο που αποκτήθηκε από τα ζώα. Προέρχεται από τη συστολή των τριχοθυλακίων. Στον κόσμο των ζώων, αυτό τα βοηθά να ζεσταθούν γρηγορότερα. Σε περίπτωση απειλής, μια τέτοια κατάσταση βοηθά ένα ζώο να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό μπροστά σε έναν εχθρό. Ανατριχιάζουμε επίσης στο κρύο ή σε συναισθηματικές καταστάσεις. Είναι το αποτέλεσμα μιας υποσυνείδητης εκπομπής ορμονών αδρεναλίνης.

18. Γιατί δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας σε μια ηχογράφηση;

© depositphotos

Η απάντηση είναι στην ικανότητα των οστών μας να διεξάγουν ήχο. Οι συνομιλητές σας ακούν μόνο τους ήχους που εκτελούνται στον αέρα. Η εγγραφή περιέχει επίσης μόνο τέτοιους ήχους. Την ίδια στιγμή, ο τρόπος που ακούμε τις φωνές μας είναι ένας συνδυασμός των κανονικών ήχων και των ήχων χαμηλής συχνότητας που εκτελούνται από τα οστά των κρανίων μας.

17. Γιατί έχουμε πονοκέφαλο όταν πίνουμε κρύο νερό ή τρώμε κρύο φαγητό;

© depositphotos   © depositphotos

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι όταν τρώτε ένα παγωτό μερικές φορές σας πιάνει ένας οξύς πονοκέφαλος. Ή ίσως συμβαίνει όταν αναπνέετε ενώ τρέχετε στο πάρκο σε κρύο καιρό. Συνδέεται με την γρήγορη συστολή ή διαστολή των αγγείων της υπερώιας ως αντίδραση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

16. Γιατί το δέρμα μας μαυρίζει και τα μαλλιά μας γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα κάτω από το φως του ήλιου;

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Και στις δύο περιπτώσεις, ο ήλιος σπάει τη μελανίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το χρώμα των μαλλιών και του δέρματος. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι τα μαλλιά δεν είναι ζωντανός οργανισμός, όπως είναι το δέρμα. Όταν η χρωστική ουσία σπάει, δεν αναπληρώνεται στα μαλλιά, οπότε το χρώμα τους ανοίγει. Το δέρμα “απαντά” στον ήλιο με ισχυρότερη αναπλήρωση της μελανίνης, καθιστώντας το χρώμα μας πιο σκούρο.

15. Γιατί ο χρόνος περνά πιο αργά για ένα παιδί;

© depositphotos

Είναι πιθανόν επειδή ένα παιδί πρέπει να θυμάται περισσότερα γεγονότα. Τα παιδιά αρχίζουν να εξοικειώνονται με τον περιβάλλοντα κόσμο και η μνήμη τους πρέπει να συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα. Έτσι ένας χρόνος “περιέχει” περισσότερα γεγονότα από αυτόν ενός ενήλικα. Είναι επίσης πιθανό, όταν αξιολογούμε κάποιες καταστάσεις, να προσπαθήσουμε να τις αντιστοιχίσουμε στο χρόνο που έχουμε ήδη περάσει. Μια εβδομάδα για ένα παιδί είναι ένα μεγαλύτερο μέρος της ζωής του παρά για έναν ενήλικα.

14. Γιατί τα μάτια μας δεν κρυώνουν όταν κάνει κρύο;

© depositphotos

Δεν υπάρχουν κύτταρα υποδοχής της θερμοκρασίας στα μάτια μας. Εκτός αυτού, το μεγαλύτερο μέρος του βολβού είναι μέσα στο κρανίο, και θερμαίνεται από τη ροή τους αίματος που κυκλοφορεί μέσα.

13. Γιατί κλείνουμε τα μάτια μας όταν τρώμε λεμόνι;

© depositphotos

Πιθανότατα έχουμε αυτό το αντανακλαστικό από τους προγόνους μας. Τα μάτια μας κλείνουν για να αποτρέψουμε το όξινο του λεμονιού να εισέλθει σε αυτά, πράγμα που μπορεί να βλάψει τους βλεννογόνους.

12. Γιατί τα περιστέρια της πόλης δεν κάθονται στα δέντρα;

© depositphotos

Τα περιστέρια στις πόλεις έχουν την φυσική συνήθεια να στέκονται στο βραχώδες τοπίο, όπου δεν υπάρχουν δέντρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν κληρονομούν αυτό το αντανακλαστικό. Η δομή των άκρων τους δίνει την ευκαιρία να καθίσουν σε δέντρα, αλλά δεν έχουν συνηθίσει σε μια τέτοια συμπεριφορά.

11. Γιατί η σκόνη είναι λευκή σε μαύρο φόντο και μαύρη σε λευκό φόντο;

© depositphotos   © depositphotos

Στην πραγματικότητα, η συνηθισμένη σκόνη είναι γκρίζα. Ωστόσο, το μικροσκοπικό μέγεθος των σωματιδίων τους μας εμποδίζει να δούμε το πραγματικό τους χρώμα. Το μόνο που βλέπουμε είναι αν τα στίγματα είναι πιο ανοιχτά ή πιο σκούρα από το φόντο.

10. Γιατί τα ρακούν ξεπλένουν το φαγητό τους;

© depositphotos

Τα ρακούν συχνά παίρνουν φαγητό από το νερό και τα περίχωρά του, έτσι μπορεί να υπάρχουν κάποιες λάσπες και φύκια που προσπαθούν να καθαρίσουν. Ένας άλλος λόγος δεν είναι τόσο χαριτωμένος: αυτό το ζώο θα μπορούσε να σκοτώσει τη λεία του έτσι. Τα ρακούν απλά “ξεπλένουν” τη ζωή μέσα από τη λεία του.

9. Γιατί τα πουλιά πετούν σε V-σχηματισμούς;

© depositphotos

Πρώτα απ ‘όλα, σώζουν την ενέργειά τους: τα πτηνά που πετούν στην πρώτη γραμμή δημιουργούν ειδικές στροφές αέρα με τα φτερά τους. Εκείνα που πετούν στις πίσω σειρές “πιάνουν” τα στροβιλίσματα και διατηρούν την ενέργειά τους. Δεύτερον, ένας τέτοιος σχηματισμός βοηθά όλα τα πουλιά να βλέπουν αμέσως τον αρχηγό, ο οποίος πάντα πετάει πρώτος.

8. Γιατί ένας σκαντζόχοιρος μεταφέρει μήλα στην πλάτη του;

© depositphotos

Αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος ή μια ζωντανή εικόνα από βιβλία για παιδιά. Αυτά τα ζώα δεν ενδιαφέρονται για τα λαχανικά, καθώς τρέφονται με έντομα. Εάν ένας σκαντζόχοιρος βλέπει ένα γυμνοσάλιαγκα σε ένα μανιτάρι, το μανιτάρι θα καταναλωθεί αμέσως χωρίς πρόθεση να ακουμπήσει την πλάτη του στο ζώο. Εκτός αυτού, είναι μάλλον άβολο να κάνουν κάτι τέτοιο. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε κάτι σαν φύλλο ή μούρο στην πλάτη του σκαντζόχοιρου, το αντικείμενο είναι εκεί από καθαρό ατύχημα.

7. Γιατί τα ρυάκια βγάζουν ήχους;

© depositphotos   © depositphotos

Ο ήχος εμφανίζεται όταν οι φυσαλίδες αέρα συλλαμβάνονται από το ρεύμα νερού και στη συνέχεια εκρήγνυνται. Έτσι δημιουργούν αυτούς τους ήχους.

6. Γιατί βλέπουμε τα αντικείμενα να κινούνται όταν κινούμαστε εμείς;

© depositphotos

Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός μας παίρνει αντιφατικές πληροφορίες από διάφορα μέρη του σώματός μας. Για παράδειγμα, εάν είστε σε ένα πλοίο, το εσωτερικό σας αυτί αισθάνεται την κίνηση των κυμάτων, αλλά τα μάτια σας δεν το βλέπουν. Ο εγκέφαλος προσπαθεί να κάνει αυτά τα 2 ξεχωριστά συναισθήματα να συμφωνούν και να «συγχέονται».

5. Γιατί οι δείκτες του ρολογιού μετακινούνται με την φορά του ήλιου;

© depositphotos

Οι άνθρωποι είχαν ηλιακά μηνύματα πριν εφεύρουν το μηχανικό ρολόι. Η έκδοση του ήλιου είχε ένα στύλο για τη σκιά του να κινείται γύρω από την πλάκα ώρας. Ένας τέτοιος “δείκτης” κινούταν με τον ίδιο τρόπο όπως ο ήλιος στον ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο Βόρειο Ημισφαίριο, η κατεύθυνση ήταν από τα αριστερά προς τα δεξιά. Η μηχανική έκδοση του ρολογιού επινοήθηκε εκεί κάποια στιγμή αργότερα.

4. Γιατί χρησιμοποιείται ο παράμεσος για εξέταση αίματος;

© depositphotos

Κατ ‘αρχάς, οι αντίχειρες και τα μικρά δάχτυλα συνδέονται στενά με τον καρπό. Αν πάθετε κάποια λοίμωξη, μπορεί να διανεμηθεί μέσω του βραχίονα. Συνεπώς, συμβουλεύουν να παίρνετε αίμα από όλα τα δάχτυλα εκτός από τους αντίχειρες και τα μικρά. Δεύτερον, το τσίμπημα στον παράμεσο πονάει λιγότερο από όλα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει λεπτότερο δέρμα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτό το δάχτυλο συχνά, η ελαφριά πληγή θα επουλωθεί γρήγορα.

3. Μπορείτε να λύσετε το παζλ των 25 αλόγων; Εάν μπορείτε, θα πάρετε πιθανώς μια δουλειά στη Google.

Το αίνιγμα είναι πραγματικά δύσκολο. Θα βρείτε την απάντηση παρακάτω.

2. Πόσο καλά είναι τα μαθηματικά σας;

Εδώ είναι το μαθηματικό παζλ:

– Πέτρο, πόσα είναι τα παιδιά σου;
– Λοιπόν, Θωμά, υπάρχουν 3 από αυτά και το προϊόν της ηλικίας τους είναι 36 ετών.
– Αυτό δεν αρκεί …
– Το άθροισμα των ηλικιών τους είναι ακριβώς ο αριθμός των μπύρων που έχουμε πιεί σήμερα.
– Αυτό δεν είναι και πάλι αρκετό.
– Εντάξει, το τελευταίο είναι ότι το μεγαλύτερο μου παιδί φοράει ένα κόκκινο καπέλο.

Πόσο χρονών ήταν τα παιδιά του Πέτρου;

Θα βρείτε επίσης αυτήν την απάντηση παρακάτω!

1. Πού πηγαίνουν τα απόβλητα τουαλέτας στο αεροπλάνο;

Όταν πατάτε το κουμπί εκκαθάρισης στο αεροπλάνο, ανοίγει μια βαλβίδα και απορροφά το περιεχόμενο της λεκάνης. Αυτά μεταφέρονται σε μια δεξαμενή συγκράτησης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσουν στο όριο τους. Μια ενιαία δεξαμενή αποθήκευσης μπορεί να περιέχει περίπου 20 λίτρα αποβλήτων. Αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, ένα φορτηγό υπηρεσίας αφαιρεί όλα τα απόβλητα από τις δεξαμενές.

Απαντήσεις παζλ:

  • Το παζλ των 25 αλόγων. Χρειάζονται 7 αγώνες για να βρεθούν τα κορυφαία 3 άλογα σε αυτό το πρόβλημα. Η πλήρης λύση είναι εδώ.

 

  • Μαθηματικό παζλ. Ο σωστός συνδυασμός ηλικιών είναι 2-2-9. Ας ξεκινήσουμε με το γνωστό προϊόν: 36. Γράψτε τους πιθανούς συνδυασμούς που δίνουν ένα προϊόν 36. Γνωρίζοντας ότι το άθροισμα δεν είναι αρκετό για να είναι σίγουρο, υπάρχουν 2 πιθανοί συνδυασμοί με το ίδιο άθροισμα (1-6-6 και 2-2 -9). Και μάθαμε ότι ο μεγαλύτερος γιος φοράει καπέλο, οπότε είναι σαφές ότι ο συνδυασμός είναι 2-2-9, όπου υπάρχει μόνο ένα μεγαλύτερο παιδί.

Ακολουθήστε μας στο facebook: