19 λύσεις για καθαρισμό σε δύσκολα μέρη στο σπίτι και το αυτοκίνητο. Το 16 είναι πανέξυπνο!

29 Σεπτεμβρίου, 2015 8:07 ΠΜ
More videos

Ας είμαστε ειλικρινείς – όλοι έχουμε μέρη στο σπίτι και στο αυτοκίνητο που αποφεύγουμε να καθαρίζουμε για πολύ καιρό.

Όχι ότι είναι ιδιαίτερα βρώμικα, αλλά ο καθαρισμός τους παίρνει περισσότερο χρόνο από τις συνηθισμένες δουλειές του σπιτιού. Αυτές είναι περιοχές που απαιτούν σκέψη και σχεδίαση, περιοχές που πολλές φόρες δημιουργούν περισσότερη ακαταστασία από ότι αξίζουν.

Τουλάχιστον αυτό νομίζαμε, μέχρι που είδαμε τα 19 αυτά tips. Ξαφνικά όλα φαινόντουσαν πιο άπλα. Αυτό το φθινόπωρο, θα έχουμε το καθαρότερο σπίτι στη γειτονιά! Εσείς?

1. Εξετάστε το αυτοκίνητό σας.

21

Θα χρειαστείτε κάποια παραπάνω υλικά, άλλα είναι πολύ πιο φθηνό από το να το πηγαίνατε σε μαγαζί. Και αντίο λεκέδες απο χυμό και ψίχουλα. Χαρείτε ένα καθαρό πίσω κάθισμα!

2. Αφαιρέστε τη βρωμιά απο τα περβαζια.

3

Αυτό είναι εύκολο – ψεκάστε baking soda στη μαυρίλα, και προσθέστε αρκετό ξύδι έτσι ώστε να το κάνετε να αφρίσει.  Μία παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο ζεστό νερό θα τελειώσει τη δουλειά μια άχαρα.

3. Καθαρίστε τα βακτήρια από τη παγομηχανή

4

Πολλοί ξεχνούν να καθαρίσουν τη παγομηχανή τους, άλλα είναι ένα σημείο που μπορεί να φιλοξενήσει πολλά μικρόβια. Ένας ατμοκαθαριστής είναι ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει η δουλειά.

4. Καταπολεμήστε τις μυρωδιές του πλυντηρίου.

5

Πολλές φόρες το πλυντήριο μπορεί να γίνει πολύ βρώμικο. Μπορείτε να περάσετε λευκαντικό από ένα άδειο πλυντήριο, μια φορά κάθε λίγες βδομάδες, ή άμα είναι πολύ άσχημη κατάσταση, ελέγξτε αυτή τη λύση με ξύδι και baking soda.

5. Κάντε τα πατώματα αστραφτερά

6

Ένα απλό καθαριστικό τουαλέτας και μια βούρτσα θα φέρουν τη δουλειά εις πέρας σε χρόνο μηδέν. Προσοχή όμως, τεστάρετε ένα μικρο κομμάτι του πατώματος πρώτα γιατί τα καθαριστικά αυτά περιέχουν και λευκαντικά.

6. Αφαιρέστε λεκέδες από καναπέδες με μικρο’ι’νες

7

Αυτοί οι καναπέδες είναι φτιαγμένοι να αντιστέκονται στους λεκέδες, αλλά τα παιδιά και τα σκυλιά πολλές φορές γίνονται ανεξέλεγκτα. Τρίψτε τον με απεσταγμένο νερό που και στη συνέχεια βουρτσίστε τον απαλά με μια σκληρή βούρτσα.

7. Για επιφάνειες laminate!

8

Το μόνο που χρειάζεστε είναι baking soda και ένα μαλακό ύφασμα.

8. Ανανεώστε την χτένα μαλλιών σας

9

Κόψτε τις τρίχες από την χτένα, μετά αφήστε την να μουλιάσει σε ζεστό νερό με μαγειρική σόδα. Θα πρέπει να φαίνεται ξανά σαν καινούργια.

9. Ξεσκονίστε τους αεραγωγούς του air condition στο αυτοκίνητο

10

Μια παλιά βούρτσα είναι ο πιο απλός τρόπος να τελειώσετε τη δουλειά.

10. Ξεσκονίστε τον ανεμιστήρα οροφής χωρίς να δημιουργήσετε το χάος.

11

Τυλίξτε μια παλιά μαξιλαροθήκη γύρω από κάθε λεπίδα ξεχωριστά και σιγά σιγά τραβήξτε προς τα σας. Η πλειοψηφία της βρωμιάς θα εγκλωβιστεί μέσα, άλλα σκουπίστε κιόλας για την επίμονη βρωμιά.

11. Γυαλίστε ένα σκουριασμένο μαχαίρι.

12

Τρίψτε το με ειδικό γυαλιστό για να λάμψει ξανά.

12. Καθαρίστε τα παιχνίδια του σκύλου σας.

13

Υπάρχουν πολλών ειδών τεχνικές για υφασμάτινα και πλαστικά παιχνίδια εδω

13. Καθαρίστε μπουκάλια με παράξενα σχήματα

14

Ρίξτε χοντρό αλάτι, νερό και ελάχιστο καθαριστικό πιάτων από το άνοιγμα και ανακινήστε έντονα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αρκετές φόρες.

14. Ξεφορτωθείτε λεκέδες του σκληροί νερού.

15

Φτιάξτε μια πάστα από χοντρό αλάτι και ξίδι. Απλώστε το στην επιφάνεια  και αφήστε το για 15 λεπτά, μετά τρίψτε και ξεπλύνετε.

15. Πείτε αντίο στους λεκέδες της εισόδου.

16

Χρησιμοποιώντας καθαριστικό σαν το Pour-N-Restore που είναι υγροί και τραβάει τους λεκέδες. Όσο στεγνώνει, γίνεται σκόνη, που μπορείς εύκολα να σκουπίσεις. Δεν γίνεται πιο απλό από αυτό!

16. Κάντε τα παλιά σας ταψιά να λάμψουν ξανά.

17

Δημιουργήστε μια πάστα από υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρικής σόδας. Απλώστε το στην επιφάνεια, αφήστε το για αρκετές ώρες και μετά τρίψτε το να φύγει.

17. Καθαρίστε τη μονάδα του air condition

18

Υπάρχουν αρκετά βήματα στη διαδικασία, άλλα ο λογαριασμός της ΔΕΗ σας θα σας ευγνωμονεί.

18. Αφαιρέστε μόνιμο μαρκαδόρο από ξύλο

19

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μόνο που χρειάζεστε είναι λευκή οδοντόκρεμα και ένα ύφασμα. Μπορεί να κουραστεί λίγο ο αγκώνας σας, άλλα αξίζει!

19. Αποτρέψετε τον σχηματισμό βρωμιάς στη σχάρα.

20

Μόλις ζεσταθεί το grill, τρίψτε το με κρεμμύδι. Το φαγητό δεν θα σας κολλάει και το καθάρισμα θα γίνει πιο εύκολο.

via