19 χρήσιμα κόλπα για το σώμα σας που πρέπει να γνωρίζετε

13 Ιουλίου, 2016 8:20 ΜΜ
More videos

To ανθρώπινο σώμα είναι ένας υπέροχος, παράξενος και πολλές φορές αηδιαστικός μηχανισμός. Το γεγονός, ότι όλες οι διεργασίες του εκτελούνται αρμονικά και μπορούμε και είμαστε ζωντανοί είναι ένα θαύμα. Αλλά τι συμβαίνει, όταν το σώμα αρχίζει και κάνει δυσάρεστα πράγματα, που φαίνεται να είναι τελείως έξω από τον έλεγχό μας;

Πράγματα όπως ένα πρησμένος λαιμός ή το πάγωμα του εγκεφάλου μας κάνουν να ξεχνάμε προσωρινά πόσο υπέροχο είναι το σώμα μας και να δυσανασχετούμε.

Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί υπάρχουν πολλά κόλπα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις.

Δείτε παρακάτω 19 χρήσιμα κόλπα για το ανθρώπινο σώμα που πρέπει να γνωρίζετε.

Τι συμβαίνει, όταν παγώνει ο εγκέφαλός μας;

Όταν συμβαίνει αυτό, προσπαθήστε να πιέσετε την γλώσσα σας στην κορυφή του στόματός σας, καλύπτοντας όσο γίνεται περισσότερο χώρο. Η ενόχληση σταδιακά θα εξαφανιστεί.

1

reddit

Πως αντιμετωπίζουμε τον πονοκέφαλο από το μεθύσι;

Όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, η αιθανόλη αυξάνει το σχηματισμό των προσταγλανδινών, μειώνει τις βιταμίνες Β και το μαγνήσιο και εξαντλεί την γλυκόζη που χρησιμοποιεί το εγκέφαλος.

Για να το αποφύγετε αυτό, πριν βγείτε πάρτε μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Επίσης, πιείτε όσο πιο πολύ νερό μπορείτε.

2

Stefan Ravn

Το κάψιμο γύρω από τα μάτια, όταν είμαστε αναστατωμένοι είναι το χειρότερο.

Αν νιώθετε, ότι σας έρχεται να κλάψετε, αλλά δεν θέλετε, αρχίστε να ονοματίζετε τα σχήματα των αντικειμένων γύρω σας. Αυτό θα σας αποσπάσει την προσοχή και θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

3

Tom Waterhouse

Υποψιάζεστε, ότι κάποιος σας λέει ψέματα;

Προσπαθήστε να εξετάσετε την γλώσσα του σώματός του. Όταν ένας άνθρωπος λέει ψέματα, η ταχύτητα και η ένταση της φωνής του αλλάζουν συχνά και μπορεί να αποφεύγουν την οπτική επαφή. Τα σταυρωμένα χέρια είναι μια ένδειξη, ότι ο συνομιλητής σας προσπαθεί να σας κρύψει κάτι.

4

Forest Runner

Θέλετε να μάθετε πόσο μπορείτε να κρατήσετε την αναπνοή σας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας;

Μπορείτε να κάνετε την αναπνοή σας να κρατήσει 10 δευτερόλεπτα περισσότερο, αν πάρετε πολλές μικρές αναπνοές, πριν βουτήξετε.

5

Yen-Chi Chen

Έχετε πονοκέφαλο;

Αντί να κάνετε μασάζ στους κροτάφους σας, δοκιμάστε να τραβήξετε το αυτί σας. Όχι τον λοβό, αλλά το υπόλοιπο μέρος. Αυτό θα βοηθήσει στο να κινηθούν ελεύθερα τα υγρά μέσα στο κεφάλι.

6

Guillaume DELEBARRE

Όλοι απεχθανόμαστε την αίσθηση, όταν ανάβουμε τα φώτα μετά από λίγη ώρα στο σκοτάδι.

Όταν ξυπνάτε κατά την διάρκεια της νύχτας, κρατήστε το ένα μάτι κλειστό, όταν ανάβετε τα φώτα. Αυτό θα βοηθήσει την νυχτερινή σας όραση, όταν ξανασβήσετε τα φώτα.

7

deathdragon1987

Δεν μπορείτε να καταπιείτε εύκολα χάπια;

Δοκιμάστε να πιείτε πρώτα μια γουλιά νερό, να βάλετε το χάπι στο στόμα σας και μετά να γείρετε το κεφάλι σας μπροστά, καθώς καταπίνετε το χάπι.

8

PA

Νιώθετε σαν κάτι να τσιμπάει τα χέρια σας;

Αντί να αρχίσετε να κουνάτε τα χέρια σας, δοκιμάστε να γυρίσετε το κεφάλι σας γύρω γύρω αργά. Αυτό θα χαλαρώσει τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για αυτή την κατάσταση.

9

Gary Parker

Παθαίνετε συχνά ναυτίες;

Δοκιμάστε να ασκήσετε πίεση στον καρπό σας, ανάμεσα στους δυο τένοντες. Αυτό βοηθάει στην ανακούφιση της ναυτίας.

d3d9446802a44259755d38e6d163e820-28

Ο πονόδοντος είναι πολύ συνηθισμένος στα μικρά παιδιά.

Δοκιμάστε να βάλετε ένα κουτάλι στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και μετά δώστε το στο παιδί να το βάλει μέσα στο στόμα του. Ο συνδυασμός πίεσης και κρύου θα ανακουφίσει τον πόνο.

11

ohkylel

Νιώθετε πίεση στην ρινική κοιλότητα;

“Ξεβουλώστε μια μπουκωμένη μύτη, πιέζοντας την γλώσσα στην κορυφή του στόματος και μετά ασκήστε πίεση με ένα δάχτυλο ανάμεσα στα φρύδια σας. Σε 20 δευτερόλεπτα η μύτη σας θα έχει ανοίξει”, λέει η Δρ. Λίζα Ντε Στέφανο.

c20ad4d76fe97759aa27a0c99bff6710-26

Αντιμετωπίστε τον πρησμένο λαιμό, ξύνοντας το αυτί σας.

“Όταν τα νεύρα σε αυτή περιοχή διεγείρονται, δημιουργεί ένα αντανακλαστικό στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμό των μυών”, λέει ο γιατρός Σκοτ Σάφερ.

13

Dave Lonsdale

Δεν μπορείτε να ακούσετε σε ένα πάρτι;

Σιγουρευτείτε, ότι ο άνθρωπος που σας μιλάει βρίσκεται δίπλα στο δεξί αυτί σας. Το δεξί αυτί ακούει πιο εύκολα τους γρήγορους ήχους.

14

Renate Dodell

Πρέπει να πάτε τουαλέτα;

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, αν πρέπει να ουρήσετε και δεν βρίσκετε τουαλέτα, σκεφτείτε, ότι κάνετε σεξ. Αυτό θα αποσπάσει την προσοχή σας.

15

Getty

Αντιμετωπίστε τον ενοχλητικό πονόδοντο.

Δοκιμάστε να τρίψετε πάγο στο πίσω μέρος του χεριού σας, ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα. Μια μελέτη στον Καναδά έδειξε, ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να μειώσει τον πονόδοντο στο 50%.

16

Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα είναι η νευρικότητα.

Ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της νευρικότητας είναι η ομαλοποίηση του καρδιακού ρυθμού. Μπορείτε να στοχεύσετε το νεύρο που ελέγχει την καρδιακή συχνότητα, φυσώντας τον αντίχειρά σας.

17

Freddie Peña

Όλοι αντιμετωπίζουμε κάθε τόσο την καούρα.

Όσοι πάσχουν από οξεία παλινδρόμηση πρέπει να αρχίσουν να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά τους. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά τοποθετεί το στομάχι κάτω από τον οισοφάγο, το οποίο μειώνει την πιθανότητα το οξύ του στομάχου να πάει στον οισοφάγο.

18

Daniel Lewis

Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μυρίζει και πολύ ωραία.

Μυρίζοντας κανέλα μπορείτε να βελτιώσετε την μνήμη σας και την γνωστική σας λειτουργία. Κρατήστε μερικά ξυλάκια κανέλας στο γραφείο σας για να βελτιώσετε την πνευματική σας διαύγεια.

19

Liliana Fuchs

Ακολουθήστε μας στο facebook: