18 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το τατουάζ είναι κάτι παραπάνω από τέχνη

17 Ιουλίου, 2016 9:45 ΜΜ
More videos

H λέξη tattoo (τατουάζ) έχει δύο μεγάλα παράγωγα: την πολυνησιακή λέξη «ta», που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη «tatau», που σημαίνει «για να σηματοδοτήσει κάτι». Η ιστορία του τατουάζ ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή, γύρω στο 5000 π.Χ. και ποικίλλει τόσο πολύ, όσο και οι άνθρωποι που το έχουν.

Τα τατουάζ δημιουργούνται με την εισαγωγή έγχρωμων υλικών κάτω από την επιφάνεια δερμάτων. Το πρώτο τατουάζ πιθανώς δημιουργήθηκε από ατύχημα. Κάποιος είχε μιά μικρή πληγή και την έτριψε με το χέρι. που ήταν βρώμικο με αιθάλη και τέφρα από τη φωτιά. Όταν το τραύμα επουλώθηκε, είδαν ότι ένα σημάδι έμεινε μόνιμα.

Παρά την αυξανόμενη γοητεία των κοινωνικών επιστημών με τατουάζ και την τεράστια δημοτικότητα των τατουάζ, δεν υπάρχει μεγάλο ιστορικό αρχείο της πρακτικής αυτής.

Δείτε 18 εντυπωσιακά τατουάζ από κορυφαίους καλλιτέχνες.

entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-01 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-02 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-03 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-04 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-05 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-06 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-07 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-08 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-09 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-10 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-11 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-12 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-13 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-14 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-15 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-16 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-17 entypwsiaka-tatouaz-apo-koryfaious-kallitexnes-18