18 εκπληκτικοί λόγοι για να θαυμάζουμε την Ιαπωνία

18 Μαρτίου, 2017 4:45 ΠΜ
More videos

Η Ιαπωνία, είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη στη Γη, όπου παραδόσεις αιώνων, συνυπάρχουν ειρηνικά με τις νέες, σύγχρονες τεχνολογίες.

Θαυμάζουμε αυτή τη χώρα και έχουμε βρει 16 λόγους για να υποστηρίξουμε τα συναισθήματά μας.

#1 Το Τόκιο είναι η ασφαλέστερη μεγαλούπολη στον κόσμο

© ncousla / DEPOSITPHOTOS.COM

Το ερευνητικό κέντρο Economist Intelligence Unit, δημοσίευσε με βαθμολογία, ποιες είναι οι πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο. Περιλαμβάνονται κατηγορίες όπως η ενημέρωση, η προσωπική ασφάλεια, η υγειονομική περίθαλψη και οι υποδομές. Το Τόκιο, κατέκτησε την πρώτη θέση, η Σιγκαπούρη τη δεύτερη και την τρίτη θέση, μια άλλη ιαπωνική πόλη, η Οσάκα.

#2 Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες

© ru-japan.livejournal.com

Η Ιαπωνία, είναι γεμάτη με οδηγούς και εγχειρίδια που ακόμα και οι ξένοι μπορούν να καταλάβουν εύκολα. Αυτό, συμβαίνει επειδή τα κείμενα συχνά μεταφράζονται στα αγγλικά και έχουν απεικονίσεις.

#3 Τα παιδιά στην Ιαπωνία έχουν κοινά γενέθλια

© Eurasia Press/Photononstop/East News

Η 15η Νοεμβρίου, είναι μεγάλη γιορτή για όλα τα παιδιά που είναι 3, 5 ή 7 ετών, και ονομάζεται «Σιτι-Γκο-Σαν» που μεταφράζεται ως «Τρία – Πέντε- Επτά». Οι μονοί αριθμοί, θεωρούνται μαγικοί στην Ιαπωνία, και οι ηλικίες αυτές συμβολίζουν κρίσιμα στάδια της ανάπτυξής τους.

#4 Οι Ιάπωνες κάνουν μαζί γυμναστική το πρωί

© Rodrigo Reyes Marin/AFLO/EAST NEWS

Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι των περισσότερων εταιρειών, ξεκινούν την ημέρα τους με κοινή πρωινή άσκηση. Αυτή η παράδοση υπάρχει από το 1928, και υποστηρίζεται ευρέως, δεδομένου ότι όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα, αλλά τους ενθαρρύνει να έρθουν πιο κοντά. Αυτό, είναι πολύ σημαντικό σε μια χώρα όπως η Ιαπωνία, που οι άνθρωποι είναι πάρα πολλοί.

#5 Η Παρασκευή των προνομίων

© EAST NEWS

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στην Ιαπωνία υποφέρουν από κόπωση εξαιτίας της καθημερινής τους εργασίας. Για να καταπολεμηθεί αυτό, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται: Παρασκευή των προνομίων. Πλέον, οι εργαζόμενοι μπορούν να φύγουν από την δουλειά τους αρκετές ώρες νωρίτερα, κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα. Ο πρώτος που επωφελήθηκε από αυτή την πρωτοβουλία, και ενθάρρυνε και άλλους ανθρώπους, ήταν ο Υπουργός Οικονομίας Χιροσίτζε Σέκο. Συγκεκριμένα, πήγε να παίξει Κέρλινγκ μετά τη δουλειά.

 #6 Υπάρχουν εταιρίες με ιστορία χιλιάδων χρόνων

© Wikipedia Commons

Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι πολύ αυστηρά στην Ιαπωνία. Για αυτό υπάρχουν αρχαίες εταιρείες όπως η Hoshi Ryokan (παραδοσιακό ιαπωνικό ξενοδοχείο). Υπάρχει από το 718, και διευθύνεται από την ίδια οικογένεια για 46 γενιές.

#7 Υπάρχουν υπέροχα καταφύγια άγριας ζωής

© handai_fox / twitter.com

Μεταξύ αυτών, είναι το Χωριό Ζάο της Αλεπούς, που βρίσκεται στον Νομό Μιγιάγκι στο νησί Χονσού. Είναι ένα χωριό γεμάτο με άγριες ​​αλεπούδες, και μπορούν να το επισκεφτούν όλοι εκτός από τα μικρά παιδιά, για να τις δουν και να τις ταΐσουν.

#8 Γίνεται αστραπιαία συντήρηση του οδικού δικτύου

© Kyodo/FOTOLINK/Associated Press/East News

Το 2014, σε ένα δρόμο στην Φουκουόκα, δημιουργήθηκε μια τεράστια τρύπα με βάθος 14 μέτρων. Είναι πιθανό να προκλήθηκε λόγω των υπόγειων έργων αλλά ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε. Σήμερα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτό που συνέβη τότε. Η τρύπα καλύφθηκε σε 48 ώρες και όλα επισκευάστηκαν. Αυτό, εξέπληξε ιδιαίτερα τους χρήστες του διαδικτύου και προκλήθηκε μεγάλος θαυμασμός.

#9 Οι υπάλληλοι των έργων λαμβάνουν μέτρα προστασίας

© 24warez.ru

Αυτοί οι εργαζόμενοι, έχουν καλύψει το αμάξι ενός ανθρώπου με μουσαμά για να το προστατεύσουν από τη βρωμιά, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

#10 Μέγιστη άνεση με ελάχιστο χώρο

© barmoska.livejournal.com

Οι Ιάπωνες, συνήθως ζουν σε μικρά διαμερίσματα. Ωστόσο, όλα τα νέα κτίρια έχουν νεροχύτες στα μπαλκόνια τους για να κάνουν τη φροντίδα των λουλουδιών ευκολότερη.

#11 Προσοχή στη λεπτομέρεια

© coward lion / DEPOSITPHOTO.COM

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και στα φρεάτια. Μερικά από αυτά θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα εκθέματα των μουσείων.

#12 Υπερταχείες αμαξοστοιχίες

© imago stock&people/EAST NEWS

Τα υψηλής ταχύτητας τρένα Σινκανσέν, δεν έχουν λάβει το όνομά τους άδικα. Μπορούν να φτάσουν τα 322 χιλιόμετρα την ώρα και επιτρέπουν στους επιβάτες, να φτάνουν στην ώρα τους. Δεν είναι μυστικό ότι η αργοπορία αποδοκιμάζεται από την Ιαπωνία, ακόμα και αν αυτό δεν είναι σφάλμα των ανθρώπων.

#13 Υπάρχει σύστημα συναγερμού σε όλα τα κινητά τηλέφωνα

© EAST NEWS

Εκτός από το εθνικό σύστημα «J-Alert» που επιτρέπει στην κυβέρνηση να προειδοποιήσει τους πολίτες μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μεγαφώνων, υπάρχει επίσης ένα σύστημα ειδοποιήσεων με SMS. Είναι εγκατεστημένο σε κάθε σύγχρονο κινητό τηλέφωνο, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επιτρέπει στις τοπικές αρχές να προειδοποιούν τον καθένα στην περιοχή, σε  4-20 δευτερόλεπτα.

#14 Μεγάλη ποικιλία τροφίμων

© legoland.jp

Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε στην Ιαπωνία, από τις παραδοσιακές τηγανίτες Οκονομιγιάκι ως γλυκά σοκολάτας με γεύση αμυγδάλου. Επιπλέον, πρόκειται να ανοίξει ένα καφέ για τους λάτρεις των Lego. Εκεί, θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει τρόφιμα που μοιάζουν με τα γνωστά τουβλάκια.

#15 Τα λαχανικά μοιάζουν με έργα τέχνης

© reddit.com

Η συγκεκριμένη τέχνη ονομάζεται «μουκιμόνο» και είναι το σκάλισμα φρούτων και λαχανικών. Πρόκειται για κάτι αρκετά διαδεδομένο στην Ιαπωνία, όπου κάθε περιοχή έχει το δικό της θέμα. Υπάρχει ένα ειδικό μαχαίρι λάξευσης (που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να χαραχθούν τα θαλασσινά) και ειδικές μεμβράνες.

#16 Υπάρχει οδοντόκρεμα που βοηθά στη θεραπεία των δοντιών

© MediaforMedical/Andrey Armyagov/EAST NEWS

Ο Ιάπωνας επιστήμονας Καζούε Γιαμαγκάσι, εφηύρε μια οδοντόκρεμα που μπορεί να αποκαταστήσει τις τρύπες και τις μικρές ρωγμές στα δόντια, γρήγορα και χωρίς πόνο. Αρχικά, μια ουσία που περιέχεται στην οδοντόκρεμα, υγροποιεί ελαφρώς την επιφάνεια του ραγισμένου σμάλτου. Μετά από 3 λεπτά, η πάστα κρυσταλλώνεται, και η τεχνητή ύλη γίνεται σταθερή μέσα στη φυσική δομή του σμάλτου.

17. Περίεργες εφευρέσεις

© imgur

Η Ιαπωνία είναι παγκοσμίως γνωστή για τις περίεργες αλλά εντυπωσιακές της εφευρέσεις. Ένα εργαλείο για αισθησιακά χείλη, ένα προσάρτημα για smartphone μέσω του οποίου μπορείτε να φιλήσετε πραγματικά τον αγαπημένο σας, ένα μαξιλάρι σε σχήμα γυναικείων ποδιών – αυτά είναι μόνο μερικά από τον τεράστια αριθμό των περίεργων πραγμάτων που έχουν οι Ιάπωνες στην αγορά τους.

18. Τα ιαπωνικά σχολεία

© Yukishot

Τα ιαπωνικά σχολεία είναι ίσως τα πιο προοδευτικά σχολεία στον κόσμο. Για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιούν βαθμούς. Αντ ‘αυτού, οι εκπαιδευτικοί καθορίζουν σε ποιο βαθμό οι μαθητές τους είναι προετοιμασμένοι για το μάθημα. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Αν οι μαθητές πιαστούν με το κινητό τους τηλέφωνο, μπορούν να το ανακτήσουν μόνο με τους γονείς τους. Τα ιαπωνικά σχολεία δεν διαθέτουν προσωπικό καθαρισμού, διότι η καθαριότητα γίνεται από τους ίδιους τους μαθητές.