Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
διάφορα17 συμβουλές για πιο εύκολο πρωινό ξύπνημα.

17 συμβουλές για πιο εύκολο πρωινό ξύπνημα.

Ο αποχωρισμός του ζεστού και άνετου κρεβατιού μας τα πρωινά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά, όταν έξω έχει κρύο ή δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετές ώρες. Δείτε παρακάτω 17 δημοφιλή και αποτελεσματικά κόλπα που θα σας μετατρέψουν από βραδινό σε πρωινό πουλί.

#1 Κάντε έναν περίπατο στο μεσημεριανό σας διάλειμμα. Γενικά, προσπαθήστε να είστε σε εξωτερικό χώρο όσο περισσότερο γίνεται. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να κοιμηθείτε πιο εύκολα το βράδυ και να ξυπνήσετε λιγότερα επώδυνα το πρωί.

#2 Γυμναστείτε το απόγευμα, αντί για το πρωί. Ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι απογευματινές και βραδινές ασκήσεις μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές.

#3 Προσπαθήστε να μην βλέπετε τηλεόραση μετά τις 8 το βράδυ. Η έκθεση στο μπλε φως που προέρχεται από από τις τηλεοράσεις καταστέλλει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που σχετίζεται με τον ύπνο.

1

#4  Βάλτε αρωματικό χώρου στο δωμάτιο, πριν ξαπλώσετε. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να ξυπνήσετε ξεκούραστοι.

#5 Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ένα λαχταριστό πρωινό. Και αποφύγετε να τρώτε πριν ξαπλώσετε. Το πρωί θα ξυπνήσετε λίγο πεινασμένοι, οπότε η επιθυμία σας για αυτό το λαχταριστό πρωινό θα σας ξυπνήσει.

#6 Αν νυστάζετε, πηγαίντε για ύπνο. Ακόμα και αν είναι πολύ νωρίς. Μια ή δυο ώρες επιπλέον ύπνου θα σας κάνουν να αισθανθείτε πιο ανανεωμένοι.

#7 Κοιμηθείτε με ανοιχτό παράθυρο. Οι άνθρωποι παράγουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, ο καλός εξαερισμός μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

#8 Τοποθετήστε το ξυπνητήρι σας όσο πιο μακριά μπορείτε. Στην άλλη άκρη του δωματίου ή ακόμα και σε διπλανό δωμάτιο, αν είναι δυνατόν. Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να σηκωθείτε για να το κλείσετε.

#9 Ξυπνήστε με την αγαπημένη σας μουσική. Ξεχάστε τους δυνατούς και δυσάρεστους ήχους στο ξυπνητήρι σας και προτιμήστε μια απαλή μουσική.

#10 Σκεφτείτε τις φανταστικές περιπέτειες που σας περιμένουν. Ή σκεφτείτε πόσο θα λείψετε σε όλους, αν δεν πάτε στην δουλειά το πρωί και πως ο εκτυπωτής θα φάει όλα εκείνα τα σημαντικά έγγραφα.

#11 Στριφογυρίστε λίγος στο κρεβάτι σας αφού ξυπνήσετε. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Κάντε λίγο μασάζ στα αυτιά σας. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι σας.

#12 Θέστε μεγάλους στόχους. Αν έχετε έναν μεγάλο στόχο, αυτό θα σας κάνει να ανυπομονείτε να ξυπνήσετε το πρωί.

#13 Αν είναι ακόμα σκοτάδι έξω, σηκωθείτε και ανάψτε τα φώτα το συντομότερο δυνατόν.  Αυτό θα επιβραδύνει την παραγωγή της μελανίνης, που προκαλεί υπνηλία. Τα φώτα θα σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε.

2

#14 Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν το πρωινό. Είναι ένα πολύ απλό και αποτελεσματικό κόλπο. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε, αλλά θα κάνει και πολύ καλό στο πεπτικό σας σύστημα.

#15 Ανοίξτε το παράθυρο και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Ναι, ακόμα και αν έχει πολύ κρύο έξω. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υπνηλία και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

#16 Να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα ύπνου. Εκπαιδεύστε το σώμα σας να κοιμάται και να ξυπνάει την ίδια ώρα κάθε μέρα.

#17 Και το καλύτερο κόλπο για να ξυπνάτε εύκολα το πρωί; Ξυπνήστε και συνειδητοποιήστε, ότι έχετε μια σημαντική συνάντηση και χρειάζεστε μια ολόκληρη ώρα για να ετοιμαστείτε. Αυτό θα εξαφανίσει όλη την υπνηλία ως δια μαγείας!

 

Τα πιο σημαντικά