17χρονος κατασκεύασε γέφυρα για ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο!

12 Οκτωβρίου, 2015 4:00 ΜΜ
More videos

Ο 17χρονος Eshan Balbale είναι φοιτητής στην εμπορική σχολή του Μουμπάι, στην Ινδία. Επιμελής και άριστος στις φοιτητικές υποχρεώσεις του αλλά και με στοιχεία ανθρωπιάς, συγκίνησε τον κόσμο όταν αποφάσισε να κατασκευάσει μια γέφυρα στη γειτονιά Sathe Nagar της ινδικής μεγαλούπολης, για να μπορέσουν τα παιδιά που ζουν εκεί να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο.

281432095

Μέχρι πριν από ένα μήνα, οι μαθητές έπρεπε να περπατήσουν μέσα σε ένα κανάλι μολυσμένο από λύματα υπονόμων για να προσεγγίσουν το σχολείο τους. Βλέποντας τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπιζαν, ο Balbale σχεδίασε και κατασκεύασε μια γέφυρα πλάτους 1,2 και μήκους 30 μέτρων από ξύλο μπαμπού.

bridgepaidi2

“Ξεκίνησα το έργο στις 20 Αυγούστου. Περπατώντας μέσα στο κανάλι, οι μαθητές του σχολείου αντιμετώπιζαν καθημερινά τον κίνδυνο δερματικών παθήσεων, μαλάριας, δάγκειου πυρετού και άλλων ασθενειών, ενώ με τις βροχές η διάβαση ήταν πολύ δύσκολη έως απίθανη”, λέει ο ίδιος.

bridgepaidi3

Μάλιστα, δεν έλαβε καμία βοήθεια από κυβερνητικούς φορείς παρά μόνο είχε την στήριξη μιας ΜΚΟ. Η γέφυρα ολοκληρώθηκε σε 8 ημέρες και μπορεί να σηκώσει ταυτόχρονα το βάρος 50 παιδιών.

Πηγή: mumbaimirror.com

Ακολουθήστε μας στο facebook: