17χρονη σκοτώθηκε σε μπάντζι τζάμπινγκ επειδή ο εκπαιδευτής δεν ήξερε αγγλικά

27 Ιουνίου, 20171:58 ΠΜ
More videos

Όταν έκανε το μοιραίο άλμα, η κοπέλα ήταν δεμένη με το σχοινί αλλά αυτό δεν ήταν ασφαλισμένο στη γέφυρα.

Τα φτωχά αγγλικά ενός εκπαιδευτή μπάντζι τζάμπινγκ αποδείχτηκαν μοιραία για μια 17χρονη Ολλανδέζα, καθώς οδήγησαν στον θάνατό της, όπως αποφάνθηκε πριν λίγες μέρες δικαστήριο της Ισπανίας.

Το περιστατικό συνέβη το 2015 σε γέφυρα ύψους 40 μέτρων στην πόλη Cabezon de la Sal, στην βόρεια ισπανική επαρχία της Κανταβρίας.

Ο εκπαιδευτής είπε στην κοπέλα “no jump” (όχι άλμα) αλλά λόγω της κακής προφοράς, αυτή θεώρησε ότι είπε “now jump” (τώρα πήδα) με επακόλουθο να χάσει τη ζωή της.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν ο εκπαιδευτής και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που οργάνωσε την δραστηριότητα. Κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα έτη.

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο εκπαιδευτής θα έπρεπε καταρχάς να ελέγξει την ταυτότητα του θύματος για να βεβαιωθεί ότι ήταν τουλάχιστον 18 ετών ενώ και τα αγγλικά του ήταν πολύ κακά.

Επίσης, τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για μπάντζι τζάμπινγκ .

Εκπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο θάνατος της κοπέλας προκλήθηκε από μια παρανόηση στις οδηγίες.

Σύμφωνα με την εταιρία, η 17χρονη όταν πήδηξε ήταν δεμένη με το σχοινί αλλά χωρίς αυτό να είναι ασφαλισμένο στη γέφυρα.

[dailymail] [mirror] [n247]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News