17 γεγονότα που αποδεικνύουν πως ο κόσμος μας είναι γεμάτος με εκπλήξεις

6 Φεβρουαρίου, 2018 2:35 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν πολλά πράγματα στον κόσμο, τα οποία δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Πρόκειται για απλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας αλλά δεν έτυχε ποτέ να αναρωτηθούμε ή να μάθουμε για αυτά.

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε γιατί τα αεροπλάνα είναι πάντα άσπρα, και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα.

-Η Σαουδική Αραβία εισάγει καμήλες από την Αυστραλία. Οι Αραβικές καμήλες που υπάρχουν, χρησιμοποιούνται μόνο ως μέσο μεταφοράς και διασκέδασης για τους τουρίστες. Ωστόσο, για μαγειρικούς σκοπούς προτιμούν τις Αυστραλιανές.

© Thomas Dressler / ardea.com/EAST NEWS

-Μέχρι το έτος 1800, περίπου το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν ζούσε περισσότερο από 5 χρόνια.

-Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι ιπποπόταμοι και οι φάλαινες έχουν ένα κοινό πρόγονο που ζούσε πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια. Ως εκ τούτου, μπορεί να ειπωθεί ότι οι φάλαινες και οι ιπποπόταμοι είναι μακρινοί συγγενείς.

© UNIVERSAL PICTURES / Album/EAST NEWS   © ritter-sport.de

-Η σοκολάτα Ritter Sport άρχισε να παράγεται σε τετράγωνο σχήμα, όταν τα σακάκια με τετράγωνες τσέπες έγιναν δημοφιλή τη δεκαετία του 1930. Η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή τετραγωνικών ράβδων σοκολάτας που θα ταιριάζουν σε αυτές τις τσέπες, αλλά δεν θα σπάνε και θα έχουν το βάρος της συνηθισμένης σοκολάτας.

-Το καράτι που χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό μέτρο βάρους για πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια, πήρε το όνομά του και συνδέεται με τους σπόρους χαρουπιών που θεωρήθηκαν κάποτε ίδιοι μεταξύ τους.

© DEPOSITPHOTOS.COM

-Στην Αγγλία του 190υ αιώνα, το έλαιο μακάσαρ που υποτίθεται πως βοηθούσε στην αλωπεκία, ήταν αρκετά δημοφιλές μεταξύ των ανδρών. Οι νοικοκυρές άρχισαν να καλύπτουν τις πλάτες των επίπλων με χαρτοπετσέτες για να τα προστατεύσουν από τους λεκέδες. Από τότε μπορείτε να δείτε αυτά τα καλύμματα που ονομάζονται αντιμακάσαρ, στα καθίσματα των τρένων και των αεροπλάνων.

-Αν κάποιος τρώει συκώτι πολικής αρκούδας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει. Το συκώτι περιέχει πάρα πολύ βιταμίνη Α και σε αυτή την ποσότητα, προκαλεί υπερβιταμίνωση και σοβαρή δηλητηρίαση.

© DEPOSITPHOTOS.COM

-Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά χαμογελούν αρκετά συνειδητά και το κάνουν όταν βλέπουν ότι η μαμά ή ο μπαμπάς τους πρόκειται να τους χαμογελάσουν. Τους αρέσει να κοιτάζουν το χαμόγελο των γονιών τους και στην πραγματικότητα, το επιτυγχάνουν με το να τους χαμογελάσουν.

-Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, είναι ένα ποίημα που αποτελείται από 158 στροφές. Ωστόσο, αναφέρονται μόνο οι 2 πρώτες.

-Παρά την εξωτερική ομοιότητά τους, οι λαγοί και τα κουνέλια δεν μπορούν να έχουν κοινούς απογόνους. Επιπλέον, έχουν διαφορετικό αριθμό χρωμοσωμάτων: τα κουνέλια έχουν 22 και οι λαγοί 24.

© depositphotos   © depositphotos

-Τα αεροπλάνα είναι βαμμένα κυρίως λευκά, επειδή αυτό το χρώμα διευκολύνει την εύρεση οποιωνδήποτε δυσλειτουργιών όπως λεκέδες πετρελαίου ή ρωγμές. Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή το λευκό χρώμα εμποδίζει ένα αεροπλάνο να θερμαίνεται. Οποιοδήποτε άλλο χρώμα θα απορροφήσει το φως του ήλιου και θα οδηγούσε σε υπερθέρμανση του αεροπλάνου.

-Στο μετρό της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιούνται λάμπες που βιδώνουν ανάποδα και όχι δεξιόστροφα όπως συμβαίνει με τις συμβατικές λάμπες. Αυτός ο τρόπος εφαρμόστηκε για να σταματήσουν οι κλοπές των λαμπών.

-Το κοινό σαλιγκάρι, κινείται ταχύτερα από τα ηλεκτρόνια σε σύρμα χαλκού.

-Η δυσάρεστη οσμή του στόματος το πρωί, εμφανίζεται επειδή τη νύχτα δεν παράγεται σχεδόν καθόλου σάλιο. Επομένως, μετά από μερικές ώρες ύπνου, τα βακτήρια συσσωρεύονται και αποσυντίθενται.

© DEPOSITPHOTOS.COM

-Στην είσοδο των μεγάλων κτιρίων, συχνά τοποθετούνται περιστρεφόμενες πόρτες. Ο λόγος είναι πως το άνοιγμα της αρθρωτής ή της συρόμενης πόρτας, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα (ειδικά κατά τη διάρκεια κρύου ή ζεστού καιρού), οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας σε ένα δωμάτιο. Η περιστρεφόμενη πόρτα αποτρέπει την απότομη πτώση ή αύξηση της θερμοκρασίας και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα.

-Η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, είναι η μόνη ομάδα που έχει συμμετάσχει σε κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επιπλέον, είναι η πιο επιτυχημένη, μιας και έχει κερδίσει 5 φορές.

-Τη δεκαετία του 1830, το κέτσαπ πωλούνταν ως φάρμακο για τη διάρροια, τους ρευματισμούς και το έκζεμα. Το λυκοπένιο που περιέχεται στις τομάτες, είναι πραγματικά χρήσιμο για το σώμα, αλλά δεν αποτελεί θεραπεία για όλες τις ασθένειες. Σήμερα μπορεί εύκολα να αγοραστεί με τη μορφή δισκίων, σε οποιοδήποτε φαρμακείο.