17 γεγονότα για φαγητά που θα σας εντυπωσιάσουν πραγματικά

Μαρ 17, 2017 5:02 ΠΜ
More videos

Τα πράγματα που συναντάμε καθημερινά στην ζωή μας μπορεί να κρύβουν μυστικά που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν.

Δείτε παρακάτω 17 συναρπαστικά και παράξενα γεγονότα για τα φαγητά που είναι απολύτως αληθινά.

Πιπεριές τσίλι

© ameilia / shutterstock.com

Το χρώμα της πιπεριάς τσίλι δεν αποκαλύπτει τίποτα για την γεύση της. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθός της- όσο πιο μικρή, τόσο πιο καυτερή.

Aβοκάντο

© Bright Side

Τα αβοκάντο είναι πολύ απρόβλεπτα φρούτα.

Κάτι ακόμα για τα αβοκάντο

© english

Ποτέ μην ταΐσετε ένα πουλί με αβοκάντο όσο και αν το θέλει. Είναι πολύ δηλητηριώδες για αυτά.

Μπισκότα Oreo

© Oreo

Το γεωμετρικό σχέδιο πάνω στα μπισκότα Oreo υποτίθεται, ότι είναι μια παραλλαγή του λογότυπου Nabisco. Αλλά ορισμένοι πιστεύουν, ότι μοιάζει με το Σταυρό της Λωρραίνης που μετέφεραν οι ιππότες Ναΐτες. Ωστόσο, οι περισσότεροι πελάτες σήμερα το βλέπουν ως ένα τετράφυλλο τριφύλλι.

Mπανάνες

© olkovslava / shutterstock.com

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά τα κουνούπια προσελκύονται από ανθρώπους που έχουν καταναλώσει πρόσφατα μπανάνα.

Βαρύτητα

Από ότι φαίνεται η βαρύτητα έχει μια πολύ περίεργη αίσθηση του χιούμορ και της αρέσει να κάνει πλάκα με αυτά που πίνουμε. Πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; Μάλλον, δεν υπάρχει λύση!

Εμφιαλωμένο νερό

© media.cmdigital.com

Σε κάθε ένα από αυτά τα μπουκάλια το νερό είναι ελαφρώς διαφορετικό. Δεν θα βρείτε ποτέ δυο πηγές νερού που να είναι το ίδιο.

Χρώμα στο φαγητό

© Photographee.eu / Shutterstock

Το χρώμα στα φαγητά κάνει τα παιδιά υπερδραστήρια, ειδικά αν είναι κόκκινο ή κίτρινο.

Καφές

© earthflora

Οι κόκκοι του καφέ δεν είναι ακριβώς κόκκοι. Στην πραγματικότητα είναι μούρα. Μια πιο ακριβής ονομασία είναι “μούρα του φυτού του καφέ.”

Τσάι

© infosmi

Δεν πρέπει ποτέ να πίνετε τσάι που δεν είναι φρέσκο. Οι Ιάπωνες έχουν ένα ρητό: “Το χθεσινό τσάι δαγκώνει χειρότερα από φίδι.” Το κρύο τσάι ερεθίζει τα τοιχώματα του στομάχου τόσο πολύ που οι Ιάπωνες το θεωρούν ίδιο με το δηλητήριο.

Μέλι

© Hans / pixabay

Το μέλι είναι αθάνατο. Το παλαιότερο βάζο με μέλι είναι ακόμα φαγώσιμο και ανακαλύφθηκε το 1922 από τον Χάουαρντ Κάρτερ στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών. Δοκιμάστηκε από βιολόγους, οι οποίοι συμπέραναν ότι είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Καμαμπέρ 

© jill111

Το τυρί καμαμπέρ πρέπει να καταναλώνεται όσο πιο κοντά στην ημερομηνία λήξης του, αλλά ποτέ πιο μετά.

Αυγά

© sovkusom

Αν ένα αυγό επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, δεν είναι πια φαγώσιμο. Αυτό συμβαίνει, επειδή τα αέρια συσσωρεύονται μέσα στο αυγό καθώς περνάει ο καιρός με αποτέλεσμα να επιπλέει.

Κάτι ακόμα σημαντικό για τα αυγά- κόκκινες κηλίδες

© grazeme

Αυτά είναι στην πραγματικότητα κηλίδες αίματος, που προκαλούνται από ρήξη των αιμοφόρων αγγείων κατά την διάρκεια σχηματισμού του αυγού. Μπορεί να οφείλονται στην ηλικία της κότας ή στην διατροφή της, αλλά αυτό δεν είναι σημάδι ότι η κότα είναι άρρωστη ή έχει δεχθεί κακομεταχείριση με οποιονδήποτε τρόπο.

Ξυνολάχανο

© Pavlofox / pixabay

Το ξυνολάχανο φροντίζει για την σιλουέτα μας. Η ξινίλα κάνει το σώμα δυο φορές πιο αποτελεσματικό στην επεξεργασία λιπών, βοηθώντας στην απώλεια βάρους.

Σοκολάτα

© Roxiller13 / shutterstock

Αν φάτε ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας πριν από κάθε γεύμα, θα αυξηθεί η γλυκόζη στο αίμα σας. Ακόμα και αν είστε πολύ πεινασμένοι αυτό θα σας αποτρέψει από το να φάτε πολύ, αφήνοντάς σας χορτασμένους, αλλά όχι παραφαγωμένους.

Το πιο σημαντικό μυστικού του φαγητού

© Yuganov Konstantin / Shutterstock

Το φαγητό είναι πάντα πιο νόστιμο το βράδυ. Πάντα όμως!

Ακολουθήστε μας στο facebook: