17 εκπληκτικά γεγονότα που ακούγονται ψεύτικα αλλά είναι απολύτως αληθινά

29 Ιουνίου, 2017 4:41 ΜΜ
More videos

Το να είναι κάποιος επιστήμονας, είναι διασκεδαστικό μιας και καθημερινά διεξάγει πειράματα για παράξενα, σπάνια και μοναδικά θέματα. Μερικά από αυτά είναι το να υπολογίσει τα μυρμήγκια που υπάρχουν στη Γη ή να βάλει ένα δελφίνι να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Παρακάτω θα μάθετε μερικά πειράματα που έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν απίστευτα πράγματα.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι παλαιότερο από την αυτοκρατορία των Αζτέκων

© sundayadelajablog

Οι πρώτοι σπουδαστές ήρθαν στην Οξφόρδη το 1096, ενώ η πόλη-κράτος Αζτέκων της Τενοτστιτλάν ιδρύθηκε το 1325. Αυτό σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο είναι 200 ​​ετών παλαιότερο.

Πηγές: smithsonianmagintroduction and historyaztecs

Όταν υποσχόμαστε κάτι και ενώνουμε τα μικρά μας δάχτυλα παίρνουμε όρκο. Αυτό σημαίνει πως όποιος σπάσει τον όρκο, πρέπει να κόψει το μικρό του δάχτυλο.

© pixabay

Η χειρονομία αυτή ήρθε αρχικά από την Ιαπωνία. Όταν τα παιδιά δίνουν μια υπόσχεση, ενώνουν τα μικρά τους δάχτυλα και λένε έναν ορισμένο όρκο, διαφορετικό σε κάθε πολιτισμό.

Στην πραγματικότητα, κατά την περίοδο Έντο (1603-1868), οι ομάδες ληστών είχαν σαν τελετουργικό να κόβουν το μικρό δεξί τους δάχτυλο για να αποδείξουν την πίστη τους. Αργότερα, τα παιδιά έκαναν αυτή την παράδοση, ένα απλό παιχνίδι.

Πηγές: pinkyeasternprogress

Στον Δία και τον Κρόνο, βρέχει διαμάντια

© NASA

Αυτοί οι δύο γίγαντες φυσικού αερίου, έχουν πραγματικούς ουρανούς από διαμάντια. Οι επιστήμονες λένε πως η πίεση σε αυτούς τους πλανήτες, μπορεί εύκολα να μετατρέψει τον άνθρακα σε διαμάντια.

Αρχικά, η αστραπή μετατρέπει το μεθάνιο σε άνθρακα, που σκληραίνει καθώς πέφτει. Μετατρέπεται σε κομμάτια γραφίτη μετά από 1.600 χιλιόμετρα και έπειτα σε διαμάντια, μετά από άλλα 6.000 χιλιόμετρα.

Πηγές: bbcextremetech

Υπάρχουν πάνω από 1.6 εκατομμύρια μυρμήγκια ανά άτομο στη Γη

© wikimedia

Οι μυρμηκολόγοι σε όλο τον κόσμο έκαναν μια εκτίμηση πως υπάρχουν 1-10 τετράκις εκατομμύρια μυρμήγκια που ζουν στη Γη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο από αυτά τα έντομα για κάθε άνθρωπο και η συνολική τους μάζα είναι περίπου η ίδια με αυτή της ανθρωπότητας.

Πηγές: bbcinfo

Υπάρχουν περισσότερα τεχνητά φλαμίνγκο στον κόσμο παρά ζωντανά

© londonkilt

Το φλαμίνγκο είναι ένα σπάνιο πουλί, αλλά είναι τόσο όμορφο που πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να το δουν στο κατώφλι τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν πολλά περισσότερα τεχνητά φλαμίνγκο παγκοσμίως από ότι υπάρχουν ζωντανά: τα ζωντανά όντα υπολογίζονται σε 2-3 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των πλαστικών φλαμίνγκο φτάνει σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο.

Πηγές: tandfonlinewikipedia

Πυρόσωμα: ένα κοίλο σκουλήκι με μήκος 30,5 μέτρα που ζει στον ωκεανό

© BBC

Αυτό το πλάσμα ονομάζεται θαλάσσιος μονόκερος. Είναι τόσο σπάνιο που το έχουν δει μόνο λίγες φορές. Μοιάζει με γιγαντιαίο διαφανές και κενό σκουλήκι, αλλά στην πραγματικότητα αποτελείται από χιλιάδες οργανισμούς που λάμπουν στο σκοτάδι και αναδιπλασιάζονται. Πιστεύεται ότι είναι σε θέση να μεγαλώσει τόσο, που φτάνει το μέγεθος μιας γαλάζιας φάλαινας.

Πηγές: royalsocietypublishingmarinespecies

Ο Μιθριδάτης ΣΤ δεν μπορούσε να δηλητηριαστεί γιατί είχε ανοσία στα δηλητήρια

© wikimedia

Ο Μιθριδάτης ΣΤ, ο βασιλιάς του Πόντου, λάμβανε μικρές δόσεις διάφορων δηλητηρίων από παιδική ηλικία, για να αποκτήσει ανοσία σε αυτά. Κατά τη διάρκεια ταραχών, οι Ρωμαίοι ήθελαν να τον πάρουν όμηρο, και ο Μιθριδάτης προσπάθησε να δηλητηριάσει αλλά δεν μπορούσε λόγω της ανοσίας του.

Πηγή: livius

Αν ζούσαμε σε πλήρες σκοτάδι, θα μπορούσαμε να παραμείνουμε ξύπνιοι για 36 ώρες και θα χρειαζόμασταν μόλις 12 ώρες για να ξεκουραστούμε

© wikimedia

Πόσες ώρες θα διαρκούσε η ημέρα για έναν άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να πει την ώρα της ημέρας με τις εξωτερικές ενδείξεις;

Ο Γάλλος σπηλαιολόγος Μισέλ Σιρφ πραγματοποίησε διάφορα πειράματα επί του θέματος, συμπεριλαμβανομένου και ενός που διεξήχθη από το 1964 ως το 1972. Ο ίδιος μπήκε σε ένας είδος εξοπλισμένου ενυδρείου χωρίς φως, με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, με απόλυτη σιωπή. Πέρασε αρκετούς μήνες εκεί.

Τα αποτελέσματα του πειράματος, έδειξαν πως το εσωτερικό ρολόι του άνδρα άλλαζε: έμενε 36 ώρες ξύπνιος και κοιμόταν 12 ώρες. Αργότερα, διεξήγαγε το ίδιο πείραμα με άλλους εθελοντές και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Πηγές: cabinetmagazine, neuron

Το πόδι μας είναι όσο ο βραχίονας, ο αντίχειρας όσο είναι η μύτη και τα χείλη όσο ο δείκτης του χεριού

© wikimedia

Μπορείτε να ελέγξετε τις παραπάνω πληροφορίες. Πρόκειται για τυπικές και κατάλληλες αναλογίες του ανθρώπινου σώματος που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες για να ζωγραφίσουν ανθρώπους. Εντοπίστηκαν από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στον διάσημο Άνθρωπο του Βιτρούβιου.

Πηγή: howstuffworks

Η στολή του Νηλ Άρμστρονγκ δημιουργήθηκε σε εργοστάσιο για σουτιέν

© wikimedia

Λίγοι γνωρίζουν πως η στολή του διάσημου αστροναύτη δημιουργήθηκε σε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε σουτιέν και άλλα εσώρουχα, στο Ντόβερ.

Πηγή: smithsonianmag

«Γκάτζετ» ήταν η ονομασία μιας εκ των 3 πρώτων ατομικών βομβών

© wikimedia

Για το Σχέδιο του Μανχάταν το 1943, δημιουργήθηκαν 3 ατομικές βόμβες. Η ατομική βόμβα «Γκάτζετ», ήταν βασισμένη στο πλουτώνιο (εξερράγη κατά τη διάρκεια της πρώτης πυρηνικής δοκιμής). Η βόμβα «Το Μικρό Αγόρι» με βάση το ουράνιο, (έπεσε στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945) και η βόμβα «Χοντρός Άνδρας» με βάση το πλουτώνιο, (έπεσε στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945).

Πηγή: rarehistoricalphotos

Η Ανν Χόντζις είναι ο μόνος άνθρωπος που επιβίωσε από χτύπημα μετεωρίτη

© firsttoknow

Η Αμερικανίδα Ανν Ελίζαμπεθ Χόντζις, ήταν η πρώτη γυναίκα στη Γη που επιβίωσε από μετεωρίτη. Αυτό συνέβη στις 30 Νοεμβρίου του 1954, κοντά στην περιοχή Sylacauga. Ένα θραύσμα μετεωρίτη μεγέθους γκρέιπφρουτ, πέρασε μέσα από την οροφή του σπιτιού της, χτύπησε σε ένα ραδιόφωνο και την τραυμάτισε ενώ κοιμόταν στον καναπέ. Σύντομα, η γυναίκα έγινε αρκετά διάσημη.

Πηγές: harvardharvard

Τα κοάλα είναι τα μόνα ζώα που έχουν μοναδικό μοτίβο δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως και οι άνθρωποι.

© livescience

Ο καθηγητής Μασιέζ Χέννεμπεργκ από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, απέδειξε ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δακτυλικών αποτυπωμάτων των κοάλα και των ανθρώπων. Ακόμα και ένας μικροσκοπικός σαρωτής δεν μπορεί να τις βρει. Έτσι αποδεικνύεται ότι τα κοάλα είναι τα μόνα ζώα που έχουν μοναδικά μοτίβα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πηγή: livescience

Η επιφάνεια της Ρωσίας είναι μεγαλύτερη από αυτή του Πλούτωνα

© wikimedia

Η επιφάνεια της Ρωσίας είναι 17.098.246 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η επιφάνεια του Πλούτωνα είναι 16.650.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πηγές: russianembassyuniversetoday

Το πρώτο πράγμα που κάνει κάθε πίθηκος αν αναγνωρίσει τον εαυτό του στον καθρέφτη, είναι να ελέγξει το καβάλο του

© (Neng Gong and colleagues/Current Biology)

Νευροβιολόγοι με έδρα τη Σαγκάη, διεξήγαγαν ένα πείραμα όπου τοποθετούσαν δεκάδες πρωτεύοντα μπροστά από έναν καθρέφτη και παρακολούθησαν τις αντιδράσεις τους. Τίποτα δεν συνέβη για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά όταν οι πίθηκοι συνειδητοποίησαν ότι κοιτούσαν τη δική τους αντανάκλαση, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ελέγξουν το καβάλο τους.

Πηγές: cellibtimes

Τα δελφίνια μπορούν να μιλήσουν στο τηλέφωνο και να αναγνωρίσουν με ποιον επικοινωνούν

© pexels

Κάθε δελφίνι έχει το δικό του συνθηματικό όνομα, το οποίο εμφανίζεται στην εφηβεία και διατηρείται για ολόκληρη τη ζωή του. Είναι γνωστό ότι τα δελφίνια μπορούν να πουν τα συνθηματικά των συγγενών τους και είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον με τη βοήθεια της σύντομης αντίληψης τόνων. Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν επίσης με ποιον μιλούν στο τηλέφωνο από τη φωνή, οπότε αν τα δελφίνια μιλούσαν στο τηλέφωνο, θα γνώριζαν το ένα το άλλο.

Πηγές: livesciencetelegraph

Μπορείτε να επιβιώσετε από επίθεση καρχαρία αν μείνετε ακίνητοι

Το να προσπαθήσετε να κολυμπήσετε, δεν θα σας βοηθήσει. Η σωστή συμπεριφορά είναι να απομακρυνθείτε ήρεμα από το μονοπάτι του καρχαρία και να μείνετε ήρεμοι. Κοιτάξτε το πλάσμα. Όταν σας προσπεράσει, προσπαθήστε να βρείτε μια διέξοδο από το νερό. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς και πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, χτυπήστε τον στα βράγχια, στα μάτια ή στην άκρη της μύτης του.

Πηγή: wikihow