17 απίστευτα επιστημονικά γεγονότα που αγγίζουν τα όρια του αδύνατου

8 Απριλίου, 20174:20 ΜΜ
More videos

Η χρήστης του Reddit, nora100797 έκανε τις πιο απίστευτες στατιστικές και επιστημονικές ερωτήσεις που έχουμε δει. Οι απαντήσεις θα σας αφήσουν πραγματικά με το στόμα ανοιχτό.

76 χρόνια και 3 πλήρεις γενιές χωρίς πολέμους και καταστροφές χρειάστηκαν για να μπορέσει να η βρετανική πρωτεύουσα να φτάσει στον πληθυσμό που είχε πριν από τον πόλεμο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το Βερολίνο και το Παρίσι δεν έχουν φτάσει ακόμα τον πληθυσμό που είχαν πριν από τον πόλεμο.

ΠηγήDaily Mail

Ένας καλός λόγος για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί κατευθείαν.

ΠηγήWikipedia

Η Google πραγματοποίησε μια στατιστική έρευνα για την 15η επέτειό της. Η έρευνα έδειξε ότι κατά μέσο όρο, κάθε 6η αναζήτηση ήταν μοναδική σε αυτή την περίοδο. Η μηχανή αναζήτησης ενημερώνεται διαρκώς, αλλά αυτά τα δεδομένα αποδεικνύουν πόσο ξεχωριστοί και διαφορετικοί είμαστε όλοι.

Πηγή:Jungle

Φαίνεται αδύνατον, αλλά είναι απόλυτα αληθινό: το Τόκιο είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο.

ΠηγήWikipedia

Αν ένα μέλος της ομάδας έχει γεννηθεί μια Χ μέρα, τότε υπάρχουν άλλες 364 για ένα άλλο μέλος, 363 για ένα άλλο κλπ. Για να υπολογίσουμε αυτή την πιθανότητα το μόνο που χρειάζεται, είναι να πολλαπλασιάσουμε αυτές τις διαστάσεις: 365/365 * 364/365 * 363/365, κλπ. Κατά συνέπεια, λιγότεροι από το 0,01% της ομάδας έχουν διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης.

ΠηγήBetterexplained

Δεν το πιστεύετε; Υπολογίστε και μόνοι σας: η επιφάνεια του Βατικανού είναι μόλις 0.44 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πραγματικά μπορείτε να πάτε από το ένα μέρος της Γης στο άλλο, σε λίγο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι επιστήμονες βρήκαν με καινούργιους υπολογισμούς, ότι αυτό μπορεί να γίνει πλέον σε 38 λεπτά.

ΠηγήAmerican Journal of Physics

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων, η άγρια ζωή συνεχίζει να καταστρέφεται.

ΠηγήTheguardian

Ο Τζένγκις Χαν είχε πολλές γυναίκες που γέννησαν πολλά παιδιά. Γι’ αυτό το 8% των αντρών στην Ασία είναι άμεσοι απόγονοί του.

ΠηγήNature

Υπάρχουν πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δέντρα.

ΠηγήNature

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι στους Αμερικανούς αρέσει το γρήγορο φαγητό, ο αριθμός των εστιατορίων McDonald’s είναι πολύ μικρότερος από των δημόσιων βιβλιοθηκών που υπάρχουν.

ΠηγήAmerican Library Association

Είναι λίγο παραπάνω από 4.500 εβδομάδες.

Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα χτίστηκε το περίπου το 2.450 π.Χ. Η Κλεοπάτρα έζησε γύρω στο 69-30 π.Χ. Ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι το 1969.

ΠηγήSmithsonianmag

Ελπίζουμε να μην σταματήσετε να ταξιδεύετε με αεροπλάνα μετά από αυτό.

ΠηγήIndependent

Από τη μια, ο πληθυσμός των άγριων αυτών ζώων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, από την άλλη, οι ιδιοκτήτες τους τους φέρονται συχνά ως κανονικές γάτες, γεγονός που είναι επικίνδυνο.

ΠηγήWorldwildlife

Μικροβιακοί γενετιστές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, λένε ότι τα αρχαία μικρόβια δεν χρησιμοποιούσαν μόνο χλωροφύλλη για να απορροφήσουν το φως του ήλιου, αλλά και ένα άλλο μόριο που ονομάζεται αμφιβληστροειδής. Απορροφούσαν το πράσινο μέρος του φάσματος, αντανακλώντας το κόκκινο και το μπλε, που καταλήγει σε μωβ.

Πηγήlivescience

Εξαιτίας των εκπομπών CO2 και της μόλυνσης του εδάφους και των υδάτων.

ΠηγήIndependent

[reddit] [topito]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News