16 τατουάζ έχουν τα μέλη της Γιακούζα και τι συμβολίζει το κάθε ένα

17 Σεπτεμβρίου, 2017 10:33 ΠΜ
More videos

Η Γιακούζα είναι ένα από τα πολλά συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο. Είναι τόσο δημοφιλείς όσο οι οπαδοί της Σικελικής Μαφίας, της Τριάδας και του Λος Ζέτας. Αλλά ενώ ασχολούνται με απεχθή πράγματα, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η ιαπωνική ομάδα ενδιαφέρεται πολύ για την παράδοση και τον πολιτισμό.

Στην πραγματικότητα, αυτό το δείχνουν σε μεγάλο βαθμό με τη μορφή της τέχνης του σώματος ή του τατουάζ, το οποίο ονομάζεται ιρεζούμι.

Αυτό που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ωστόσο, είναι ότι αυτά τα τατουάζ της Γιακούζα, αντανακλούν τον συμβολισμό και τη φαντασία. Η ολόσωμη τέχνη είναι στην πραγματικότητα ένα άμεσο αποτέλεσμα της κουλτούρας της ομάδας.

Οι Συνεργάτες είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε αυτό – διαφορετικά, δεν θα είναι ολοκληρωμένα μέλη. Είναι όμως αλήθεια ότι οι περισσότεροι από αυτούς επέλεξαν να διατηρήσουν καθαρό το δέρμα τους στις μέρες μας. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αναμειχθούν καλύτερα μέσα την κοινωνία.

Παρ ‘όλα αυτά, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η Γιακούζα έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, όσον αφορά τα σχέδια τατουάζ. Πολλοί έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν τατουάζ με σχέδια παρόμοια με την συμμορία.

Παρακάτω υπάρχουν 16 από τις πιο συνηθισμένες εικόνες ή / και μοτίβα που εμφανίζονται στην όμορφη σειρά της συμμορίας, μαζί με τις αντίστοιχες έννοιές τους.

#1 Το ψάρι Κόι

Αυτό εδώ είναι ένα πολύ κοινό σχέδιο στην ομάδα, και γενικά συμβολίζει τον πλούτο και την καλή τύχη. Στον ιαπωνικό μύθο, ένα Κόι πιστεύεται ότι είναι ικανό να αναρριχηθεί σε καταρράκτες. Ως εκ τούτου, τα ψάρια αντιπροσωπεύουν την επιμονή και το κίνητρο. Όποιος έχει αυτό το σχέδιο λέγεται ότι υπέστη μια πολύ σκληρή εμπειρία.

#2 Ο δράκος

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι στην Ιαπωνία έχουν διαφορετικές απόψεις προς τους δράκους, σε σύγκριση με εκείνους της Δύσης. Οι Ιάπωνες βλέπουν αυτά τα μυθικά πλάσματα ως προστάτες και ευεργέτες της ανθρωπότητας, όχι ως ένα θηρίο που πρέπει να φοβόμαστε.

Για την Γιακούζα, αυτό το πλάσμα σημαίνει σοφία, δύναμη και γενναιότητα, μεταξύ πολλών άλλων. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις αυτών των δράκων. Για παράδειγμα, οι μαύροι δράκοι αντιπροσωπεύουν την εμπειρία, ενώ οι πράσινοι δράκοι συνδέονται με τη φύση. Οι χρυσοί δράκοι, από την άλλη πλευρά, αντιπροσωπεύουν την αξία.

#3 Ο Φοίνικας

Στην Ιαπωνία, ο Φοίνικας είναι ένα μυθικό πλάσμα που καίγεται στην φωτιά και ξαναγεννιέται από τη στάχτη του. Είναι ένα πολύ κοινό μοτίβο στην ομάδα, που αντιπροσωπεύει τον θρίαμβο, την λύτρωση και την αναγέννηση. Είναι ενδιαφέρον, όμως, ότι ο μύθος που αφορά τον Φοίνικα προέρχεται από την Κίνα. Και είναι απλά ανάμεσα στους πολλούς μύθους που σχετίζονται με την ιαπωνική κουλτούρα.

#4 Το Φίδι

Το τατουάζ φιδιού έχει πολλές έννοιες στη γη του ανερχόμενου ήλιου. Μερικές φορές θεωρείται ως μια ενσάρκωση της καλής υγείας και της αναγεννητικής ισχύος. Στη λαογραφία της χώρας, ωστόσο, σημαίνει προφητεία, σοφία και δύναμη. Πιστεύεται επίσης ότι αντιπροσωπεύει την ασθένεια και την κακή τύχη.

#5 Ο Σαμουράι

Αυτός εδώ αντιπροσωπεύει κυρίως τον τίτλο “ο κώδικας του Μπουσίντο”, που σημαίνει “ο τρόπος (να κάνεις) του πολεμιστή (μπούσι).” Ο κώδικας, ειδικότερα, συμβολίζει το θάρρος, την πίστη, την ελπίδα και τη δίκαιη δράση.

Η Γιακούζα έχει υιοθετήσει πραγματικά μια πληθώρα αρχών από τον Μπουσίντο, καθώς θεωρούν τους εαυτούς τους προστάτες της αρχαίας ιαπωνικής παράδοσης. Υπήρχαν όμως αναφορές για τα πρώτα μέλη της Γιακούζα που ήταν εχθροί με τους σαμουράι.

#6 Άνθη Κερασιάς 

Τα άνθη Σακούρα ή κερασιάς είναι αρκετά σημαντικά στον ιαπωνικό πολιτισμό, καθώς αντιπροσωπεύουν την ίδια τη ζωή. Μόλις ένα σακούρα πέσει από το δέντρο, το παίρνει ο άνεμος και η βροχή, και στη συνέχεια εξαφανίζεται από τη Γη.

#7 Η μάσκα Όνι

Τα Όνι είναι απλώς δαίμονες ή κακοποιοι, που όλοι τιμωρούν τους κακούς. Ενώ είναι εξαιρετικά δυσάρεστοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι επίσης πολύ έξυπνοι. Όμως, το αγαπημένο τους φαγητό είναι η ανθρώπινη σάρκα.

Στην παράδοση της Γιακούζα, η μάσκα Όνι, αντιπροσωπεύει την τιμωρία ή την παραβίαση των κωδικών συμπεριφοράς. Οι Όνι είναι γνωστοί για την λεηλασία των χωριών και την τιμωρία των κακών ανθρώπων – χαρακτηριστικά που αντανακλούν κατά κάποιον τρόπο τον τρόπο ζωής της Γιακούζα ως σύνολο.

#8 Η Τίγρης

Η τίγρη ή αλλιώς «τόρα» αποτελεί σύμβολο προστασίας από ασθένειες, δαίμονες και κακή τύχη στην ιαπωνική κουλτούρα. Αντιπροσωπεύει επίσης το φθινόπωρο και πιστεύεται ότι μπορεί να ελέγξει τον άνεμο. Η τίγρης στη λαογραφία της χώρας είναι ένα από τα τέσσερα στοιχειώδη ζώα. Η Γιακούζα βλέπει την τίγρη ως αναπαράσταση δύναμης και θάρρους.

#9 Κρανία

Wikimedia Commons

Οι Ιάπωνες βλέπουν τα κρανία (που ονομάζονται επίσης “ζουγκαϊκότσου”) ως μια αναπαράσταση της αλλαγής και του σεβασμού των προγόνων ενός ατόμου. Συχνά θεωρείται επίσης σύμβολο για ολόκληρο τον κύκλο ζωής. Ο θάνατος, ειδικότερα, θεωρείται σημαντικός παράγοντας στον κύκλο της ζωής του ατόμου.

#10 Το σκυλί Φου

Τα σκυλιά Φου, είναι βασικά τα Λιοντάρια του Βούδα και θεωρούνται οι φύλακες των βουδιστικών ναών. Όλοι οι ιαπωνικοί ναοί μπορεί να εμφανίζουν αγάλματα σκύλων φου. Έρχονται επίσης σε ζεύγη, τα οποία ονομάζονται κομάινου. Αν και είναι ένα λιοντάρι, το όνομά του προέρχεται από την ομοιότητά του με τα σκυλιά. Το σκυλί Φου είναι ένα πολύ δημοφιλές σχέδιο τατουάζ στην Γιακούζα, που αντιπροσωπεύει την προστασία από το κακό και τον κίνδυνο.

#11 Το κομμένο Κεφάλι

Flickr

Γνωστό ως “ναμακούμπι”, το κομμένο κεφάλι σημαίνει ατρόμητος, θαρραλέος και γενναίος. Είναι ενδιαφέρον ότι αντιπροσωπεύει επίσης τον σεβασμό για έναν εχθρό ή έναν εχθρό. Το τατουάζ είναι βαθιά ριζωμένο με την επονομαζόμενη παράδοση της πυγμής των σαμουράι σε μάχες.

12. Η Παιωνία

Το λουλούδι αυτό, επίσης γνωστό ως “βοτάν”, συμβολίζει την ευημερία, τον πλούτο και την κομψότητα. Είναι στην πραγματικότητα γνωστή ως ο βασιλιάς των λουλουδιών της Ιαπωνίας. Για την Γιακούζα, η παιωνία σημαίνει αρρενωπότητα, δύναμη και μια στάση “ηρεμίας”.

#13 Το Χρυσάνθεμο

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή τατουάζ που οι άνθρωποι απέκτησαν από την Γιακούζα. Το Χρυσάνθεμο στέκεται ως σύμβολο της αυτοκρατορικής οικογένειας. Θεωρείται ηλιακό λουλούδι, τα πέταλα του πιστεύεται ότι στέκονται προς τα έξω σαν τις φλόγες.

Το κέντρο του τατουάζ ή του λουλουδιού αντιπροσωπεύει την κοινωνική κατάσταση του αυτοκράτορα. Στο ιρεζούμι της Γιακούζα, αυτό το τατουάζ μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί μαζί με άλλα μεγάλα, περίπλοκα σχέδια.

#14 Το φύλλο Σφενδάμου

Flickr

Τα φύλλα σφενδάμου στέκονται ως σύμβολο για το πέρασμα του χρόνου. Συνήθως απεικονίζει φύλλα που επιπλέουν στο νερό ή στον άνεμο. Σύμφωνα με το Ranker, αυτό αντιπροσωπεύει ιδιαίτερα τους ανθρώπους που πιάνονται στη ροή του χρόνου. Οι Γιακούζα πιστεύουν ότι το φύλλο σφενδάμνου αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο της ζωής.

#15 Ο Λωτός

Σε στενή σχέση με τη βουδιστική θρησκεία, η Γιακούζα βλέπει τον Λωτό ως μια αναπαράσταση του αγώνα ενός ατόμου στη ζωή. Και με αυτόν τον αγώνα, ένα άτομο μπορεί να φτάσει σε πλήρες και όμορφο δυναμικό. Λάβετε υπόψη ότι το ίδιο το λουλούδι αρχίζει τη ζωή του στον πυθμένα μιας λίμνης. Μετά, αργά φτάνει στην επιφάνεια και ανθίζει.

#16 Νερό

Flickr

Πολλά ιαπωνικά τατουάζ αντιπροσωπεύουν ή διαθέτουν στοιχεία νερού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ιάπωνες ενδιαφέρονται πολύ για τη ζωή, μαζί με την προσαρμογή και την αλλαγή. Πιστεύουν επίσης ότι το νερό συμβολίζει την ισχυρή δύναμη της φύσης, που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να νικήσει.