16 ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας

13 Οκτωβρίου, 2016 2:29 ΜΜ
More videos

Μερικοί καλλιτέχνες έχουν ικανότητες που σπάνε τα όρια του δυνατού. Χρησιμοποιούν διάφορα υλικά: ακρυλικά χρώματα, κάρβουνο, στυλό διαρκείας ή απλά ένα μολύβι και έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ζωντανές εικόνες που κυριολεκτικά μπορούν δύσκολα να διαχωριστούν από τις φωτογραφίες. Με την επιμονή και το ταλέντο τους, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν κάτι που είναι πολύ πιο εντυπωσιακό από μια απλή φωτοτυπία. Αντιθέτως, μπορούν να γίνουν ένα πραγματικό παράθυρο σε έναν εναλλακτικό κόσμο διαμορφωμένο από το όραμα του καλλιτέχνη.

Παρακάτω θα δείτε 16 τέτοιους καλλιτέχνες και καθώς κοιτάτε τα έργα τους, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Diego Fazio1

© faredelbene

Ο Diego Fazio λειτουργεί σαν εκτυπωτής ψεκασμού μελάνης, ξεκινά το έργο του από τη μια πλευρά της σελίδας και κινείται σταθερά πάνω σε αυτήν. Δουλεύει με ένα απλό μολύβι και κάρβουνο. Για να ολοκληρώσει μια σύνθεση χρειάζεται περίπου 200 ώρες.

 Omar Ortiz2

© pinterest

Η ικανότητα του Omar να μεταφέρει το χρώμα, το φως και τη σκιά είναι τόσο απίστευτη που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του. Ο ίδιος έχει την εγγενή ικανότητα να αναπαράγει τέλεια την κάθε γραμμή και καμπύλη στο ανθρώπινο σώμα.

Gregory Thielker3

Gregory Thielker

Ο Gregory Thielker δημιουργεί «βροχερές» εικόνες χρησιμοποιώντας νερομπογιές και λαδομπογιές αλείφοντας τις γροθιές του. Κοιτάζοντας τα έργα του, θα νιώσετε σαν να είστε σε ένα αμάξι μια κρύα υγρή μέρα.

Ruth Tyson4

© deviantart

Η Βρετανίδα καλλιτέχνης δεν έχει στην πραγματικότητα ένα επίσημο καλλιτεχνικό υπόβαθρο. Διαθέτει ένα πραγματικά μοναδικό ταλέντο να παράγει ρεαλιστικά έργα ζωγραφικής. Χρησιμοποιεί μείγμα γραφίτη, μολύβια ακουαρέλας και περιστασιακά χρώμα.

Roberto Bernardi5

© science-fun

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως οι ζωντανές εικόνες του Roberto Bernardi δεν είναι φωτογραφίες. Κάθε μια συναρπάζει τον θεατή με τη σαφήνεια και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Robin Eley6

© robineley

Αυτός ο καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο δημιουργεί μεγάλης κλίμακας ρεαλιστική ζωγραφική με λάδι. Συχνά συσκοτίζει την έλλειψη ενός μοντέλου σε ρούχα με ένα διαφανές πλαστικό κάλυμμα. Το αποτέλεσμα είναι κομψό.

Gottfried Helnwein7

© thetoc

Ο Gottfried Helnwein χρησιμοποιεί κυρίως τα χρώματα του νερού για να δημιουργήσει τα έργα του. Φαίνεται να μην υπάρχει κανένα τέλος στο ταλέντο του μιας και εργάζεται ως ζωγράφος, φωτογράφος, γλύπτης και σκιτσογράφος.

Vincent Fantauzzo8

© kartinca

Η δουλειά του διάσημου Αυστραλού καλλιτέχνη Vincent Fantauzzo είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το πορτρέτο του Χιθ Λέτσερ έγινε λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατο του ηθοποιού.

Kamalky Laureano9

© kamalkylaureano

Ο Kamalky Laureano είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης Δομινικανή καταγωγής. Ο ίδιος εφαρμόζει μια τεχνική της ζωγραφικής με ακρυλικά χρώματα σε καμβά. Για τον Laureano, η ζωγραφική δεν είναι απλά ένα αντίγραφο της φωτογραφίας αλλά μια αντανάκλαση της ίδιας της ζωής.

Paul Cadden10

© mdig

Η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιείται από τον Cadden είναι ένα μολύβι γραφίτη. Φαίνεται ότι αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να μεταφέρει με ακρίβεια την κάθε γραμμή, τις  ρυτίδες και τη συγκίνηση στο πρόσωπο ενός πραγματικού ανθρώπου.

Matthew Cornell11

© wetheurban

Δεν υπάρχουν άνθρωποι στις εικόνες που ζωγραφίζει ο Cornell γιατί η τέχνη του αφορά έναν κόσμο στον οποίο οι κανόνες της φύσης είναι ιδανικές.

Thomas Arvid12

Ο Thomas Arvid δεν έχει καμία επίσημη καλλιτεχνική εκπαίδευση. Ακονίζει το ταλέντο του μέσα από τη δική του εξάσκηση και έφτασε να ασχολείται με το θέμα που τον γοητεύει περισσότερο: το κρασί. Έτσι δημιουργήθηκε η σειρά με πίνακες «wine cellar» και απεικονίζει μπουκάλια, φελλούς, ανοιχτήρια, ποτήρια και το κομψό ποτό με απίστευτες υπέρ-ρεαλιστικές λεπτομέρειες.

Bryan Drury13

© mdig

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Bryan Drury ολοκλήρωσε μια σειρά μαθημάτων στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών το 2007 και από τότε έχει δραστηριοποιηθεί δημιουργώντας έργα ρεαλισμού. Είναι κάτοχος πολλών βραβεία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ενώ επικεντρώνεται στην απεικόνιση του ανθρώπινου δέρματος και συχνά βρίσκει έναν τρόπο να αποκαλύψει αυτές τις πλευρές με τον ανθρώπινο χαρακτήρα που οι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν.

Yigal Ozeri14

© yandex

Ο Yigal Ozeri έχει μια απίστευτη ικανότητα να αποδίδει το παιχνίδι του φωτός και του σκοταδιού, με την έξαρση και το έντονο φως του ήλιου ως θέματα. Έτσι δημιουργεί αριστοτεχνικά την εντύπωση μιας φωτογραφίας σε όλα σχεδόν τα έργα του.

Taner Ceylan15

© pinterest

Όπως και οι άλλοι καλλιτέχνες που αναφέρθηκαν εδώ, ο διάσημος τούρκος Taner Ceylan εργάζεται με το υπέρ-ρεαλιστικό είδος της τέχνης και ειδικεύεται στην αναπαραγωγή φωτογραφιών. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί ακρυλικό χρώμα στα έργα του.

Andrew Talbot16

Ο γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης Andrew Talbot είναι ένα αστέρι του κόσμου της τέχνης από το 2002. Ο εξαιρετικός ρεαλισμός και τα εντυπωσιακά χρώματα κάνουν τα έργα του μερικά από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα στον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: