16 όμορφα κρυμμένα χωριά από διάφορα μέρη του κόσμου.

25 Οκτωβρίου, 2016 4:35 ΠΜ
More videos

Το να ζει κανείς σε μια πολυσύχναστη πόλη έχει τα προτερήματα του: υπάρχουν πάντα καταστήματα τριγύρω, άνθρωποι για να μιλήσετε και μεγάλη ποικιλία από δουλειές τις οποίες μπορείτε να κάνετε.

Ωστόσο, η ζωή σε μια μεγάλη πόλη μπορεί να είναι και κουραστική. Αν θέλετε να απολαύσετε λίγο χρόνο μακριά από τη φασαρία της πόλης, υπάρχουν μερικά μικροσκοπικά κρυμμένα χωριά που θα μπορούσαν να είναι ιδανικά για εσάς.

#1 Νήσος Αογκασίμα, Τόκιο, Ιαπωνία1

Ο οικισμός Αογκασίμα βρίσκεται στη μέση ενός ηφαιστειακού κρατήρα. Μην ανησυχείτε, η τελευταία φορά που το ηφαίστειο εξερράγη ήταν το 1780.

#2 Μονεμβασιά, Ελλάδα2

Το 375 μ.Χ, το νησί χωρίστηκε από την ηπειρωτική χώρα λόγω ενός σεισμού. Οι κάτοικοι επέλεξαν να ζήσουν εκεί όμως για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση προς την στεριά, έχτισαν ένα μικρό μονοπάτι.

#3 Μοναστήρι Πουγκτάλ, Ινδία3

Πρόκειται για ένα από τα πιο απομονωμένα μοναστήρια στη Βόρεια Ινδία.

#4 Ισορτόκ, Γροιλανδία4

Μόνο 64 άνθρωποι ζουν σε αυτό το χωριό που βρίσκεται στη μέση πάγου και χιονιού. Οι κάτοικοι Ινουίτ τρώνε μόνο κρέας δεδομένου του ότι το τοπίο δεν επιτρέπει στα φυτά να αναπτυχθούν.

#5 Χωριό Γκασανταλούρ, Δανία5

Αυτό το ειρηνικό μέρος έχει μόνο 16 κατοίκους που απολαμβάνουν τη θέα. Υπάρχει μια σήραγγα που περνά μέσα από το βουνό και επιτρέπει στους χωρικούς να επισκεφτούν τη γειτονική πόλη.

#6 Χουασατσίνα, Περού6

Παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις ξηρότερες τοποθεσίες πάνω στη γη, οι 96 κάτοικοι της Χουασατσίνα ευδοκιμούν στις μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τον καλύτερο πόρο τους: την άμμο.

#7 Βράχος Μπαντιαγκάρα, Μάλι7

Αυτό το χωριό στη Δυτική Αφρική είναι η περιοχή των Ντόγκον που έχουν φτιάξει τα σπίτια, τα ιερά και τους κοινόχρηστους χώρους με πηλό.

#8 Αντρενταλ, Νορβηγία8

Η περιοχή έχει περισσότερες κατσίκες από ανθρώπους (αναλογούν περίπου 500 κατσίκες σε 100 ανθρώπους). Ωστόσο, αυτό είναι καλό μιας και είναι διάσημοι για το καφέ κατσικίσιο τυρί και τα κατσικίσια λουκάνικά τους.

#9 Φουρόρε, Ιταλία9

Βαθιά μέσα σε ένα φιόρδ βρίσκεται αυτό το ιταλικό χωριό με τα έντονα χρώματα. Όταν το Φουρόρε ονομάστηκε «το χωριό που δεν υπάρχει», ο δήμαρχος αποφάσισε να το κάνει ορατό και έβαψε τα κτήρια με φωτεινά χρώματα.

#10 Σάπα, Βιετνάμ10

Ανάμεσα στους ορυζώνες του Βορείου Βιετνάμ βρίσκεται η Σάπα. Οι επισκέπτες και οι τουρίστες συρρέουν στο χωριό για να δουν την απίστευτη θέα στους λόφους.

#11 Κούμπερ Μπέντι, Αυστραλία11

Δεν είναι απλά ένα μέρος με λόφους, στην πραγματικότητα πρόκειται για υπόγεια πόλη. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ξεφύγει κανείς από μια ζεστή ημέρα.

#12 Ρουγκον, Γαλλία12

Είναι το ιδανικό σημείο με πλεονεκτική θέση για να φωτογραφίσει κανείς το φαράγγι Βερντον στη Νότια Γαλλία.  Το χωριό έχει τα ερείπια του φεουδαρχικού κάστρου παράλληλα με το εκκλησάκι του Αγίου Κριστόφ και την Εκκλησία Ουγενότος.

#13 Σουπάι, Αριζόνα13

Οι κάτοικοι του Σουπάι αποτελούν το μικρότερο ινδικό έθνος στην Αμερική και ζουν ακριβώς στη μέση του Γκραντ Κάνυον.

#14 Τριστάν ντα Κούνια, νησί της Αγίας Ελένης, Νότιος Ατλαντικός Ωκεανός14

Αν ψάχνετε ένα νησί που μπορεί να φτάσει κανείς δύσκολα, το Τριστάν ντα Κούνια είναι ιδανικό. Απαιτείται ένα ταξίδι με βάρκα διάρκειας 6 ημερών για να φτάσει κανείς εκεί.  Το χωριό έχει μόνο 300 κατοίκους, οι οποίοι βασίζονται στη γεωργία για να επιβιώσουν.

#15 Πλωτά νησιά Ούρος, λίμνη Τιτικάκα Πούνο, Περού και Βολιβία15

Στα σύνορα του Περού και της Βολιβίας βρίσκονται 42 νησιά από καλάμια γνωστά ως πλωτά νησιά Ούρος. Οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί τρώνε από αυτά τα καλάμια ως μέρος της διατροφής τους.

#16 Μονσαντο, Πορτογαλία16

Οι χωρικοί του Μονσαντο  έχουν προσαρμόσει τα σπίτια τους γύρω από τους τεράστιους ογκόλιθους των 200 τόνων γρανίτη γύρω από την περιοχή. Μερικοί χρησιμοποιούν ακόμη και αυτά τα πετρώματα ως στέγες.

Ακολουθήστε μας στο facebook: