16 πράγματα από την Ιαπωνία που θα έπρεπε να υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

10 Δεκεμβρίου, 20164:10 ΜΜ
More videos

Η Ιαπωνία είναι μια καταπληκτική χώρα με ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και μοναδικό πολιτισμό. Οι άνθρωποί της είναι επίσης πολύ εφευρετικοί και λατρεύουν να δημιουργούν πράγματα όσο κανένας άλλος λαός στον κόσμο.

Δείτε παρακάτω 16 καταπληκτικά πράγματα που υπάρχουν στην Ιαπωνία και θα έπρεπε να υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Ξεχωριστά βενζινάδικα

© gstatic

Στην Ιαπωνία, οι σωλήνες που προμηθεύουν με βενζίνη τα αυτοκίνητα έρχονται από πάνω. Αυτό βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν μια κατάσταση, που οι σωλήνες δεν φτάνουν μέχρι το αυτοκίνητο.

Ειδικούς αυτόματους πωλητές

© caak

Στην Ιαπωνία εκτιμούν τον χρόνο τους. Για αυτό ακριβώς οι αυτόματοι πωλητές τους δεν έχουν μόνο πατατάκια και σοκολάτες, αλλά και τηγανιτές πατάτες, βραστά αυγά και ζυμαρικά.

Ειδικά πάρκινγκ

© animalworld

Η Ιαπωνία έχει πληθυσμό 127 εκατομμύρια, έτσι η εξοικονόμηση χώρου αποτελεί προτεραιότητα. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι με την χρήση μοναδικών χώρων στάθμευσης 2 επιπέδων.

Κουτιά αναψυκτικών για τυφλούς

© gracebuchele

Στην Ιαπωνία δεν θα βρείτε ούτε ένα κουτί αναψυκτικό που να μην έχει γραμμένο το όνομά του με την γραφή Braille στην κορυφή.

Καρέκλα που κρατάει την τσάντα σου

© publinews

Η τσάντα που πέφτει από την καρέκλα είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα. Η Ιαπωνία έχει λύσει αυτό το πρόβλημα με μια πολύ πρακτική εγκοπή στην καρέκλα.

Τρένα με ιαματικά λουτρά για τα πόδια

© naver

Δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ιαματικά λουτρά για να ξεκουραστείτε από μια κουραστική μέρα.

Τα χαρτομάντιλα μοιράζονται δωρεάν στους δρόμους

© fc2

Στην Ιαπωνία αν δεν είστε καλά μοιράζουν δωρεάν χαρτομάντιλα στους δρόμους.

Πολυ-λειτουργικές τουαλέτες

© wikimedia

Οι τουαλέτες στην Ιαπωνία κάνουν κυριολεκτικά τα πάντα: βοηθάνε ανθρώπους με αναπηρίες, καθαρίζονται και ζεσταίνονται μόνες τους.

“Φούσκες” για την μείωση του στρες

© recreoviral

Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ και κατά συνέπεια έχουν πολύ άγχος. Οπότε, τι καλύτερο για να φύγει το άγχος από μερικές φούσκες με αέρα;

Αυτόματες πόρτες ταξί

© livefeellovejapandotcom

Τα περισσότερα ταξί στην Ιαπωνία έχουν αυτόματες πόρτες, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσετε δυνατά την πόρτα πίσω σας.

Ξενοδοχεία για όσους θέλουν να κοιμηθούν πολύ

© fubiz

Στην Ιαπωνία υπάρχουν τα ξενοδοχεία κάψουλες για όσους θέλουν να απολαύσουν έναν καλό βραδινό ύπνο.

Μουσικοί δρόμοι

© piwee

Στην Ιαπωνία υπάρχουν μερικοί δρόμοι, που μπορείτε να ακούσετε ωραία μουσική, καθώς οδηγείτε.

Καφετέριες για γάτες

Οι γάτες συμβολίζουν την ζεστασιά και την άνεση και οι Ιάπωνες το ξέρουν αυτό. Για αυτό έχουν ανοίξει πολλές καφετέριες που είναι γεμάτες με γάτες.

Κοτάτσου: το θερμαινόμενο τραπέζι

© whicdn

Το κοτάτσου είναι ένα τραπέζι με κουβέρτα, που ζεσταίνεται από κάτω. Εμφανίστηκαν τον 14ο αιώνα και σπάνια υπάρχουν έξω από την Ιαπωνία.

Σύστημα ανακοίνωσης

© mainfun

Στην Ιαπωνία, υπάρχει ένα σύστημα ηχείων που εκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση του κόσμου σε καταστάσεις κρίσης, όπως τσουνάμι ή σεισμοί. Ωστόσο, σε ήρεμες καταστάσεις παίζουν ωραία μουσική.

Τέλος, έχουν το δικαίωμα να κοιμούνται στην δουλειά

© thepopdaily

Οι Ιάπωνες αποφάσισαν, ότι δεν υπάρχει λόγος να αντιστέκονται σε μια φυσική ανάγκη. Στην Ιαπωνία είναι γνωστό ως “inemuri” και σημαίνει “παρών ενώ κοιμάσαι.” Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο δίπλα στο αφεντικό σας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News