Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
άνθρωποι16 γενετικά παραμορφωμένοι ανθρώποι οι οποίοι έγιναν σταρ στο τσίρκο.

16 γενετικά παραμορφωμένοι ανθρώποι οι οποίοι έγιναν σταρ στο τσίρκο.

Πολλές δεκαετίες πριν από το Σήμερα και τις σειρές/ταινίες τρόμου με πρωταγωνιστές παραμορφωμένους ανθρώπους, υπήρξαν τα πρώτα πραγματικά freakshows, με πρωταγωνιστές άτομα με σπάνιες ασθένειες και διαταραχές, που τις επιδείκνυαν για να κερδίζουν χρήματα. Αυτό είναι το πραγματικό «American Horror Story».

Ανθρώπινη Κουκουβάγια

normalhumanbeing

Ήταν ο Martin Joe Laurello, γνωστός και ως «Ανθρώπινη Κουκουβάγια». Ένας συνηθισμένος άνθρωπος, χωρίς κάποια ασθένεια ή γενετική διαταραχή. Ο Laurello είχε όμως ένα ξεχωριστό ταλέντο. Μπορούσε να στρίψει το κεφάλι του 180 μοίρες

Ανθρώπινη σαύρα

humancaterpillar

Αυτό ήταν το ψευδώνυμο του Prince Randian, που έπασχε από το σύνδρομο tetra-amelia, έχοντας γεννηθεί δηλαδή, χωρίς άκρα. Ο Randian εμφανιζόταν στο τσίρκο Barnum & Bailey, όπου έστριβε τσιγάρα και τα άναβε μόνο με το στόμα του.

Koo Koo, γνωστή και ως «Το Κορίτσι-Πουλί»

kookoo

Πόνος; Άγνωστη Λέξη

humanpinch

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του `40, ο Mirin Dajo περνούσε αιχμηρά αντικείμενα μέσα από τον θώρακα του και έκανε το πλήθος να ουρλιάζει από τρόμο. Εκείνος δεν ένιωθε τίποτα. Κανένα πόνο, καμία συγκίνηση.

Ένας performer με παραμορφωμένα χέρια και πόδια

severehand

(Αγνώστων στοιχείων…)

Το πιο μικρό κορίτσι

18yearsold4punds

H Lucia έζησε στη πόλη Veracruz του Mexico, από το 1865 ως το 1890. Στην παραπάνω φωτογραφία είναι 18 ετών και ζυγίζει 4 κιλά. Είναι ο πιο μικροσκοπικός άνθρωπος όλων των εποχών.

Αγόρι με κεφάλι μικρού παιδιού

lastof

Ο Schlitzie Simon Metz έπασχε από μια ασθένεια που έγινε γνωστή ως μικροκεφαλία, που έκανε τον εγκέφαλο και το κρανίο του υπερβολικά μικρό και κατά συνέπεια τον έκανε να λειτουργεί με την αντίληψη ενός αγοριού 3 ετών.

Ο Άνθρωπος με τα 2 Πρόσωπα

neurofibro

Ο Robert Owen Melvin, έγινε γνωστός ως  «ο Άνθρωπος με τα 2 Πρόσωπα», καθώς έπασχε από νευροϊνωμάτωση, ένα σύνδρομο που προκαλούσε ινικούς όγκους στο μισό πρόσωπο του και το έκανε να «φουσκώνει» υπερβολικά. Ο Robert λόγω της εμφάνισής του, δεν έγινε δεκτός από κανένα σχολείο, παρ`ολα αυτά κατάφερε να αποκτήσει πλήρη μόρφωση.

Το αγόρι-πόνυ

recurvatum

«Congenital genu recurvatum» είναι η πλήρης ονομασία της πάθησης από την οποία έπασχε  o Robert Huddleston και έκανε τα γόνατά του να λυγίζουν μονίμως ανάποδα. Δεν κατάφερε ποτέ να περπατήσει όρθιος.

Ένα κορίτσι (με γένια)

alice

Ήταν η Alice E. Doherty. Το καλλιτεχνικό της όνομα ήταν: «The Minnesota Woolly Baby.»

Άνθρωπος-Σκελετός

skeleton

Το όνομα του ήταν Isaac W.Sprague. Αν του έκανες κάποιο αστείο με τον Skeletor από το «Hee-man», μάλλον δεν θα το εκτιμούσε.

Το κορίτσι-καμήλα

camel23

Το 1886, η 16χρονη Ella Harper πληρωνόταν με 200 δολάρια την εβδομάδα για να εμφανίζεται σε τσίρκο και να δείχνει στο κοινό τα παράξενα, στραβά πόδια της. Τουλάχιστον με αυτά τα χρήματα περπατούσε ελεύθερα.

Αγόρι με πρόσωπο σκύλου

dogface

Σύνδρομο υπερτρίχωσης λεγόταν η πάθηση από την οποία έπασχε ο Ρώσος Fedor Jeftichew. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε δίπλα σε αλκοολική μητέρα απαλύνθηκαν κάπως όταν ξεκίνησε να περιοδεύει σε πάρκα θεαμάτων με το ψευδώνυμο ‘Jo-Jo The Dog-Faced Boy’.

Διάφανος Άνθρωπος

IWANUF

Ο Ivannow Wladislaus von Dziarski-Orloff έγινε γνωστός ως «ο Διάφανος Άνθρωπος». Μέχρι την ηλικία των 14 ετών ήταν ένα συνηθισμένο παιδί, όταν προσεβλήθη από μια ασθένεια που κατέστρεψε τον μυελό των οστών του, κάνοντας τα κόκαλά του να λυγίζουν και να στρίβουν εύκολα. Επίσης το μυικό του σύστημα είχε ατροφήσει σημαντικά, κάνοντας το δέρμα του «διάφανο» και με τη βοήθεια προβολέα φωτός, όλοι μπορούσαν να δουν το αίμα να ρέει στις φλέβες του.

Ένα ακόμα Θέαμα

baBY

(Αγνώστων στοιχειών…)

Το Αγόρι Με Τις Δαγκάνες

desktop-1465224765

Ο Grady Franklin Stiles, Jr γεννήθηκε με μια ανωμαλία γνωστή ως εκτροδακτυλία, όπου τα δάκτυλα χεριών και ποδιών ενώνονται, σχηματίζοντας κάτι που θυμίζει «δαγκάνες». Έγινε γνωστός ως «Το Αγόρι-Αστακός».

Επιμέλεια: RISE

Τα πιο σημαντικά