16 έγχρωμες φωτογραφίες των Ινδιάνων από το 1800.

17 Μαΐου, 2016 6:24 ΜΜ
More videos

Η ιστορία των ιθαγενών Αμερικανών δεν είναι ένα εύκολο θέμα συζήτησης. Όσο όμορφος και πλούσιος και αν ήταν ο πολιτισμός τους, δεν χωράει αμφιβολία, ότι σιγά σιγά καταστράφηκε στα χέρια των λευκών εποίκων. Πολλές φορές, είναι εύκολο για εμάς να ξεχνάμε την ιστορία, καθώς οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που μας την υπενθυμίζουν, έχουν κάτι εξωπραγματικό και μακρινό.

Είναι γεγονός, ότι το χρώμα έχει τεράστια επίδραση στις φωτογραφίες και γι’ αυτό ακριβώς αυτές οι φωτογραφίες των Ινδιάνων, που χρονολογούνται από το 1800 μέχρι το 1900, έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Ο πολιτισμός τους, τα ρούχα τους και τα συναισθήματά τους παίρνουν ζωή χάρη σε αυτές τις έγχρωμες φωτογραφίες.

Οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες ήρθαν στην δημοσιότητα από τον σκηνοθέτη Πολ Ράτνερ, ο οποίος είχε μελετήσει τους Ινδιάνους για την ταινία του “Moses on the Mesa.” Δείτε παρακάτω 16 σπάνιες φωτογραφίες από την ζωή και την κουλτούρα των Ιθαγενών Αμερικανών.

1

Αυτό το πορτρέτο του αρχηγού Ute Ignacio τραβήχτηκε μεταξύ 1870 και 1880.

2

Εδώ, βλέπουμε πως ήταν η καθημερινή ζωή μιας οικογένειας. Τα ονόματά τους ήταν Onesta, Nitana και Yellow Mink και ανήκαν στην φυλή Siksika στην Αλμπέρτα του Καναδά.

3

Καθώς η Ινδιάνικη κουλτούρα άρχισε να γίνεται δημοφιλής, ήταν αρκετά συνηθισμένο για τους φωτογράφους να προσλαμβάνουν Ινδιάνους για να ποζάρουν για τις φωτογραφίες τους.

4

Ωστόσο, παρά την δημοφιλία τους, έπρεπε να αντιμετωπίσουν την μαζική καταστροφή του πολιτισμού και της γης τους.

5

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε με μια τεχνολογία, που ονομάζεται γυάλινο πλακίδιο, προπομπό του σημερινού σλάιντ.

6

Ωστόσο, αν και είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτές τις φωτογραφίες, είναι δύσκολο να παραβλέψουμε όλο τον πόνο και τις δυσκολίες που πέρασαν οι Ινδιάνοι.

7

“Μου φαινόταν αδιανόητο, ότι κάποιος ήθελε να τους εξοντώσει από την αυτή την ήπειρο ως μια συνειδητή πολιτική που εκτείνεται επί εκατοντάδες χρόνια. Μου φάνηκε τόσο βάρβαρο και απάνθρωπο”, δήλωσε ο Ράτνερ.

8

Αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, μέσα από τις φωτογραφίες μπορούμε να τιμήσουμε τον πλούσιο και έντονο πολιτισμό των Ιθαγενών Αμερικανών.

9

Ο Si Wa Wa Wata, ένας γέροντας της φυλής Zuni, 1903.

10

Το πιστεύετε, ότι αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1898; Το όνομά του είναι Bartela και ανήκε στην φυλή των Απάτσι.

11

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε επίσης το 1898. Είναι το πορτρέτο του Wolf Robe, αρχηγού της φυλής Cheyenne. Τα χρώματα μας επιτρέπουν να δούμε κάθε λεπτομέρεια στα ρούχα και τα κοσμήματά του.

12

Κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους είχε μια συναρπαστική και έντονη ζωή. Για παράδειγμα, αυτή η γυναίκα πήρε το όνομα Bad Gun, μετά την εκδίκηση που πήρε για τον θάνατο του συζύγου της.

13

Ο χρωματισμός αυτών των φωτογραφιών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα είδος τέχνης που μας συνδέει με το παρελθόν.

14

“Πολλές από τις έγχρωμες φωτογραφίες επιδεικνύουν πραγματικό ταλέντο, το οποίο προσπαθεί να διατηρήσει για χάρη μας όσο γίνεται περισσότερο την ομοιότητα με ανθρώπους που έζησαν πριν από αιώνες”, εξήγησε ο Ράτνερ.

15

Αυτές οι έγχρωμες φωτογραφίες μας δίνουν την ευκαιρία να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους Ινδιάνους.

16

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: