Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
διάφορα15χρονη κατασκεύασε αδιάβροχο, άφλεκτο υπνόσακο για τους άστεγους.

15χρονη κατασκεύασε αδιάβροχο, άφλεκτο υπνόσακο για τους άστεγους.

Ένα κορίτσι από την Ιρλανδία κατασκεύασε ένα σωτήριο υπνόσακο για τους άστεγους. Το ακόμη καλύτερο: Προσφέρει εργασία σε αρκετούς από τους άστεγους συμπολίτες της.
15χρονη κατασκεύασε αδιάβροχο, άφλεκτο υπνόσακο για τους άστεγουςΗ 15χρονη Έμιλυ Ντάφυ σκέφτηκε την ιδέα όταν έζησε και εκείνη για μια ημέρα άστεγη στους δρόμους του Δουβλίνου. Η εμπειρία της την οδήγησε να ξεκινήσει έναν έρανο για να μαζέψει χρήματα, τα οποία στη συνέχεια πρόσφερε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους άστεγους.

Αλλά η νεαρή μαθήτρια δεν σταμάτησε εκεί. Άρχισε να ψάχνει για τρόπους που θα καλυτέρευαν, έστω και λίγο, τη ζωή των ανθρώπων που κοιμούνται στους δρόμους τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Και κάπως έτσι δημιούργησε τις Duffily Bags.
15χρονη κατασκεύασε αδιάβροχο, άφλεκτο υπνόσακο για τους άστεγους
«Ήθελα να δημιουργήσω ένα υπνόσακο που θα λύσει μερικά από τα προβλήματα που έχουν οι κλασικοί υπνόσακοι».

Οι υπνόσακοι της Έμιλυ είναι ζεστοί, αδιάβροχοι και καλυμμένοι εξωτερικά με επιβραδυντικό πυρός. Οι ειδικοί ιμάντες Velcro έχουν αντικαταστήσει τα συνηθισμένα φερμουάρ, επιτρέποντας στο χρήστη να μπει και να βγει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
15χρονη κατασκεύασε αδιάβροχο, άφλεκτο υπνόσακο για τους άστεγουςΗ μαθήτρια πρόσφατα παρουσίασε την εφεύρεση της στην Έκθεση νέων επιστημόνων και Τεχνολογίας που έγινε στο Δουβλίνο και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια.

Όσο για τους υπνόσακους της, ήδη κατασκευάζονται από το ινστιτούτο Mendicity, ένα κέντρο παροχών για άστεγους που εδρεύει στο Λονδίνο. Τα ακόμη καλύτερα νέα: Το ινστιτούτο για την διαδικασία παραγωγής έχει προσλάβει άστεγους στους οποίους δίνει μισθό περίπου 10 ευρώ την ώρα.

15χρονη κατασκεύασε αδιάβροχο, άφλεκτο υπνόσακο για τους άστεγους

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: TheJournal.ie (via dinfo)

Τα πιο σημαντικά