15χρονη χρησιμοποιεί νοηματική γλώσσα για να ηρεμήσει κωφό και τυφλό άντρα σε πτήση

24 Ιουνίου, 2018 8:05 ΜΜ
More videos

Μια έφηβη που έκατσε δίπλα σε έναν άντρα με ειδικές ανάγκες και τον καθησύχασε κατά την διάρκεια μιας πτήσης στις ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε ως άγγελος από τον άντρα που βοήθησε.

Όταν ο Τιμ Κουκ ανέβηκε σε μια πτήση της Alaska Airlines από την Βοστόνη για Πόρτλαντ το πλήρωμα του αεροπλάνου έκανε ό,τι μπορούσε για να έχει ο άντρας ένα άνετο ταξίδι.

Ωστόσο, οι προσπάθειες του πληρώματος να επικοινωνήσουν με τον Τιμ, ο οποίος είναι κωφός και τυφλός, ήταν ανεπιτυχείς. Έτσι, το πλήρωμα ρώτησε τους υπόλοιπους επιβάτες αν ήξερε κάποιος την νοηματική γλώσσα.

Τότε, εμφανίστηκε η Κλάρα Νταλί.

Η 15χρονη έδειξε μια ωριμότητα που ξεπερνούσε κατά πολύ την ηλικία της και έμεινε στο πλευρό του Τιμ για τις 6 ώρες που διαρκούσε η πτήση.

“Είναι ένας άγγελος”, ανέφερε ο Τιμ στον τηλεοπτικό σταθμό KGW8.

“Οι αεροσυνοδοί ήθελαν πραγματικά να τον βοηθήσουν, αλλά δεν είχαν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί του. Τότε, εμφανίστηκε αυτή η 15χρονη, η οποία είχε μάθει την νοηματική γλώσσα, επειδή έχει δυσλεξία και ήταν ο ευκολότερος τρόπος για αυτήν να μάθει μια ξένη γλώσσα”, ανέφερε η γυναίκα που καθόταν δίπλα στον Τιμ.

Ο Τιμ και η 15χρονη Λάρα πέρασαν το περισσότερο μέρος της πτήσης μαζί, συζητώντας σαν φίλοι. Στο τέλος της πτήσης μοιράστηκαν μια τρυφερή αγκαλιά.

[dailymail]