Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
διεθνή150 πεινασμένες γάτες γύρω από το νεκρό ζευγάρι: Μυστήριο με τα δύο...

150 πεινασμένες γάτες γύρω από το νεκρό ζευγάρι: Μυστήριο με τα δύο πτώματα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι

Δύο πτώματα και εκατοντάδες πεινασμένες γάτες βρέθηκαν μέσα σε ένα σπίτι, στην κομητεία Γουέσττσεστερ της Νέας Υόρκης, αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, η αστυνομία κλήθηκε από μέλος της οικογένειας να πραγματοποιήσει έλεγχο στο σπίτι του ζευγαριού, την περασμένη Δευτέρα και βρέθηκε αντιμέτωπη με 150 γάτες και δυο νεκρούς.

Τα τετράποδα είχαν παγιδευτεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία του Yorktown και τη SPCA Westchester και προκειμένου να μπορέσουν οι αστυνομικοί να «σφραγίσουν» το σημείο που βρέθηκαν τα δύο πτώματα, χρειάστηκε να καλέσουν την ομάδα διάσωσης του SPCA, ώστε να απομακρύνει τις περισσότερες γάτες.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, που βρέθηκαν νεκροί, δεν αναγνωρίστηκαν αμέσως από την αστυνομία, αλλά εικάζεται ότι ήταν σύζυγοι.

Θρίλερ με τα δύο πτώματα και τις εκατοντάδες γάτες

Η αστυνομία υπογράμμισε ότι δεν έγινε παραβίαση της οικίας, ωστόσο, η έρευνα για τους θανάτους «παρεμποδιζόταν» από «τον τεράστιο όγκο των γατών μέσα στην κατοικία», επεσήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Yorktown.

Όλες οι γάτες φαίνεται να έχουν υποστεί «χρόνια παραμέλησης», ενώ υπήρχαν πολλές που εγκυμονούσαν, σημείωσε η οργάνωση διάσωσης των ζώων.

Τα κατοικίδια υπέφεραν από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, των ματιών και του δέρματος, υποσιτισμό, αφυδάτωση – και μερικές γάτες είχαν «πιο σοβαρούς τραυματισμούς που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα», τόνισε η SPCA.

Όλες οι γάτες λιμοκτονούσαν και το πιθανότερο ήταν να μην είχαν τίποτα να φάνε ή να πιουν, εδώ και μέρες.

Ενώ περίπου 100 γάτες απομακρύνθηκαν, οι υπόλοιπες βρίσκονται στο σπίτι, διότι τα τοπικά καταφύγια δεν ήταν σε θέση να τις φιλοξενήσουν και κρίθηκε ασφαλέστερο να παραμείνουν εκεί, με εθελοντές να αναλαμβάνουν να τις ταΐζουν.

Η SPCA Westchester αποκαλεί τη διάσωση τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, ενώ η κτηνιατρική φροντίδα και αποκατάσταση των τετράποδων αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 40.000 δολάρια και η SPCA ζητά δωρεές.

Τα αίτια του θανάτου του ζευγαριού δεν έχουν γίνει γνωστά, με την αστυνομία να αποκλείει προς το παρόν την εγκληματική ενέργεια.

150 150 1

Τα πιο σημαντικά