15 συναρπαστικές διαδρομές που θα κάνουν αξέχαστες τις εμπειρίες κάθε ταξιδιώτη

2 Ιανουαρίου, 2018 1:46 ΜΜ
More videos

Σας αρέσουν οι περιπέτειες; Παρακάτω θα βρείτε μια συλλογή από πραγματικά ωραία και τρελά μέρη, όπου μπορείτε να ζήσετε μεγάλες συγκινήσεις! Έχουμε συμπεριλάβει αεροπορικές εμπειρίες, οδικές και εμπειρίες με τρένο.

1. Ο σιδηρόδρομος Μαέκλονγκ, Ταϊλάνδη

© shutterstock

© Shutterstock

Στην αρχή, μοιάζει με μια κανονική πολυσύχναστη ασιατική αγορά όπως κάθε άλλη, αλλά η εικόνα αλλάζει όταν βλέπετε ότι ένα τρένο περνάει κατευθείαν από την αγορά πολλές φορές την ημέρα. Η αγορά είναι κυριολεκτικά στις ράγες. Κάθε φορά που πλησιάζει η αμαξοστοιχία, δημιουργεί μια φασαρία, καθώς όλα τα καταστήματα κάνουν ένα βήμα πίσω για να καθαρίσουν τις σιδηροτροχιές, αντικαθιστώντας τα εμπορεύματά τους μόλις περάσει το τρένο. Αυτό το τρένο είναι ένα από τα πιο αργά στην Ταϊλάνδη με ταχύτητα 30 χιλιόμετρα/ ώρα.

2. Διεθνές Αεροδρόμιο Princess Juliana – μια προσγείωση σε απόσταση αναπνοής

Takashi Ota

Ένα μέσο αεροσκάφος χρειάζεται συνήθως τουλάχιστον 8.000 πόδια του διαδρόμου για να προσγειωθεί με ασφάλεια. Ωστόσο, η λωρίδα προσγείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Princess Juliana είναι μόλις 7.456 πόδια και ορισμένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα στον κόσμο – όπως τα A340s και A747s – προσγειώνονται εκεί. Και δεν είναι μόνο αυτό! Για να προσγειωθούν εκεί, τα αεροπλάνα πρέπει να περάσουν από μια παραλία και ένα φράκτη για να φτάσουν στο διάδρομο.

3. Ο σιδηρόδρομος του θανάτου, Ταϊλάνδη

© Vladimir Pujić/facebook

© GoToThailand/facebook

Ο σιδηρόδρομος του θανάτου ή ο σιδηρόδρομος της Βιρμανίας βρίσκεται στην επαρχία Καντσαναμπούρι της Ταϊλάνδης που συνορεύει με τη Μιανμάρ. Τα κομμάτια, τα οποία κατασκευάστηκαν υπό ιαπωνική κυριαρχία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, περνούν μέσα από πυκνά δάση και απότομα βουνά. Έλαβε το όνομα του από τους 90.000 πολιτικούς εργάτες και περισσότερους από 12.000 συμμάχους κρατούμενους που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή της γέφυρας.

4. Αεροδρόμιο Gisborne, Νέα Ζηλανδία

© Pulveratricious/imgur

Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας, το αεροδρόμιο Gisborne είναι μοναδικό, διότι δεν υπάρχουν πολλά αεροδρόμια που έχουν σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από το διάδρομο. Η γραμμή Palmerston North-Gisborne έχει τρένα που διέρχονται όλη την ημέρα και οι αρχές του αεροδρομίου και των σιδηροδρόμων είναι πάντα σε συγχρονισμό για να αποτρέψουν τυχόν ατυχίες. Ακόμα, μερικές φορές βλέπουμε τρένα και αεροπλάνα που διασχίζουν μονοπάτια.

5. Τούνελ Guoliang

© unknown/imgur

Βρίσκεται στην Χουιξιάν, επαρχία Χενάν της Κίνας, ο ορεινός αυτός δρόμος ύψους 16 ποδιών και 13 μέτρων κατασκευάστηκε από τους 13 ντόπιους κατοίκους της δεκαετίας του 1970. Κυριολεκτικά μεταφρασμένο ως “Οδός που δεν ανέχεται κανένα λάθος”, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

6. Αεροδρόμιο Saba – ο μικρότερος διάδρομος στον κόσμο

© Claire Johnson/facebook

Θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια προσγείωσης στον κόσμο, το αεροδρόμιο της Saba βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια του νησιού του Άγιου Μαρτίνου, το οποίο αποτελεί συστατική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών. Με μήκος 400 μέτρων, το αεροδρόμιο Saba έχει τον συντομότερο εμπορικό διάδρομο στον κόσμο, καθιστώντας την προσγείωση δύσκολη υπόθεση για πιλότους σε όλο τον κόσμο. Ένα μικρό λάθος μπορεί να το δημιουργήσει μια κατάσταση ζωής ή θανάτου.

7. Tren a las Nubes, Αργεντινή

© Casa Rosada (Argentina Presidency of the Nation)

© Casa Rosada (Argentina Presidency of the Nation)

Η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Βορειοδυτική Αργεντινή με τα χιλιανά σύνορα περνάει από την οροσειρά των Άνδεων. Το τρένο διέρχεται από την ανατολική Σάλτα – Αντοφαγάστα και αποτελεί μέρος της σιδηροδρομικής εταιρείας Belgrano. Και είναι 4.220 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, εξασφαλίζοντας το 5ο υψηλότερο σιδηροδρομικό σημείο στον κόσμο.

8. Σιδηρόδρομοι Τσενάι – Ραμεσβάραμ, Ινδία

vasan aswath

Harris Kiran

Αυτός ο σιδηρόδρομος συνδέει το νησί Ραμεσβάραμ με την ηπειρωτική χώρα της Νότιας Ινδίας (Τσενάι). Διεκδικώντας την παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, η 103χρονη γέφυρα έχει πολύ χαμηλόμισθες προβολές και μήκος 2.065 μέτρων. Κατά την διαδρομή στη γέφυρα, κανείς δεν θα μπορέσει να δει τίποτα παρά νερό από τις δύο πλευρές του τρένου.

9. Οδός Καμπούλ-Τζαλαλαμπάντ

© Haji Asmatullah Sangeen/Facebook

Αυτός ο δρόμος φτάνει στην επικράτεια των Ταλιμπάν, ενώ βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Η έκταση 65 χιλιομέτρων της εθνικής οδού μετακινείται ανάμεσα σε βραχώδη βουνά με σχεδόν καθόλου κατοίκους, κερδίζοντας τον τίτλο του «πιο επικίνδυνου δρόμου σε ολόκληρο τον κόσμο». Η εξέγερση δεν είναι το μόνο κακό πράγμα εδώ, καθώς ο συνδυασμός στενών λωρίδων αναρρίχησης πάνω από 600 μέτρα και οι οδηγοί Καμπούλ που προσπαθούν να ξεπεράσουν απερίσκεπτα, είναι 2 άλλα προβλήματα για τα οποία θα έπρεπε να ανησυχούμε.

10. Σιδηρόδρομοι του Μπαγκλαντές, Μπαγκλαντές

© mocosoft/imgur

© mocosoft/imgur

Τα μεγάλα πλήθη και η οροφή είναι κοινά αξιοθέατα στα τρένα του Μπανγκλαντές. Το Μπαγκλαντές είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου, αλλά το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν είναι τόσο απέραντο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν αυτό το επικίνδυνο τρόπο μεταφοράς.

11. Ανταρκτική – μια ολισθηρή και παγωμένη προσγείωση

Mike King

Το ψυχρότερο μέρος του πλανήτη δεν έχει πλακόστρωτους διαδρόμους. Ακόμα και η σκέψη της προσγείωσης στον πάγο μας ψύχει στο κόκαλο, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή των ανησυχιών. Το πιο σημαντικό πράγμα για την προσγείωση στον πάγο είναι το βάρος του αεροπλάνου. Κάθε αεροπλάνο περνά μέσα από μέτρα ασφαλείας για να βεβαιωθεί ότι η προσγείωση δεν θα σπάσει τον πάγο. Από την άλλη πλευρά, η παραμονή στο χιόνι είναι μια άλλη ιστορία.

12. Ο αυτοκινητόδρομος James W. Dalton

Alaska DOT&PF

Ο αυτοκινητόδρομος James W. Dalton, επίσης γνωστός ως ο αυτοκινητόδρομος της Αλάσκας 11, είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς δρόμους του πλανήτη. Ο αυτοκινητόδρομος μήκους 414 μιλίων ξεκινάει από την εθνική οδό Elliot στο Φέρμπανκς και τελειώνει στο Ντέντχορς κοντά στον Αρκτικό Ωκεανό. Ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Υπάρχουν μόλις 1.000 κάτοικοι και μόλις 3 σταθμοί τροφοδοσίας σε ολόκληρη την εθνική οδό. Ο σκληρός καιρός, το κρύο αεράκι και οι χιονισμένοι δρόμοι είναι ένα καλό εξτραδάκι.

13. Γέφυρα του ποταμού Βιτίμ

© Rusty Kollar/facebook

© Vlad Tiglariu/facebook

Βρίσκεται στη Σιβηρία, ο ποταμός Βιτίμ είναι ένας παραπόταμος του ποταμού Λένα. Η γέφυρα του ποταμού, μήκους 6 μέτρων, δεν ταιριάζει μόνο σε ένα πρότυπο όχημα, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κιγκλίδωμα ή περίφραξη γύρω από τη γέφυρα. Η γέφυρα μήκους 570 μέτρων παγώνει συχνά. Διασχίζοντας μια ολισθηρή γέφυρα κατασκευασμένη από σκουριασμένες μεταλλικές δοκούς και φθαρμένες ξύλινες σανίδες σε ένα από τα πιο ψυχρά μέρη του πλανήτη μας φαίνεται τρομακτικό.

14. Τοπικά τρένα Βομβάη, Ινδία

Abayomi Azikiwe

Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πολυσύχναστους σιδηρόδρομους στον κόσμο. Το Mumbai Local, που αποτελείται από εσωτερικές προαστιακές σιδηροδρομικές γραμμές, είναι υπερβολικά γεμάτο με την καθημερινή εξυπηρέτηση των 7.6 εκατομμυρίων ανθρώπων.

15. Zoji La Pass, Ινδία

© Visit Ladakh/facebook

© Being Kashmiri/Facebook

Το Zoji La Pass είναι κάτι περισσότερο από ένα μονοπάτι: είναι η σωτηρία του Λαδάκ, κρατώντας το σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο ορεινός δρόμος μήκους 9 χιλιομέτρων συνδέει το Κασμίρ με το Λαντάκ, σκαρφαλωμένο πάνω από το βουνό σε ύψος 3.528 μέτρων χωρίς φράγμα στη μία πλευρά και ορεινό πέτρινο φράκτη από την άλλη.

Μπόνους

^© CookiesandKetchup/imgur

Αυτό θα ήταν πραγματικά εκπληκτικό για μια αξέχαστη βόλτα, δεν νομίζετε; Με την εναλλαγή των δρομολογίων από τον αέρα στην γη όταν χρειαστεί, θα μπορούσε κανείς να βιώσει ένα αεροπλάνο και ένα τρένο ταυτόχρονα. Αναρωτιόμαστε αν αυτό το όχημα έχει την τεχνολογία να μετατραπεί σε υποβρύχιο ή σε πλοίο.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: