15 συμβουλές και κόλπα με αλουμινόχαρτο που θα ευχόσασταν να γνωρίζατε εδώ και καιρό

26 Ιουλίου, 2017 2:15 ΜΜ
More videos

Χρησιμοποιούμε το αλουμινόχαρτο αρκετά συχνά και για αυτό υπάρχει σχεδόν σε όλες τις κουζίνες. Παραδόξως, το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, τους οποίους ίσως δεν γνωρίζατε και θα μάθετε παρακάτω.

#1 Φτιάξτε ένα χωνί

© creeklinehouse

Αν χρειαστεί να ρίξετε υγρό σε ένα μπουκάλι, φτιάξτε ένα χωνί από αλουμινόχαρτο. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#2 Σιδερώστε τα ρούχα και από τις 2 πλευρές ταυτόχρονα

© vripmaster

Βάλτε λίγο αλουμινόχαρτο κάτω από τα ρούχα, πριν τα σιδερώσετε. Θα ζεσταθεί πολύ γρήγορα και έτσι μπορείτε να σιδερώσετε τα ρούχα σας και από τις δύο πλευρές. Δείτε τις οδηγίες εδώ.

#3 Ακονίστε ένα ψαλίδι

© so-sew-easy

Αν χρειαστεί να ακονίσετε τα ψαλίδια σας και να απαλλαγείτε από τη σκουριά, πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και κόψτε το 7-10 φορές. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#4 Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας

© easyhacker

Αν οι μπαταρίες τελειώνουν και δεν έχετε άλλες, χρησιμοποιήστε κομμάτια από αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα όπως στην εικόνα. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#5 Αφαιρέστε τον στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα σας

© creeklinehouse

Βάλτε μερικές μπάλες αλουμινόχαρτου στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα. Έτσι, μετά το πλύσιμο τα ενδύματα δεν θα προσελκύουν σκόνη και τρίχες. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#6 Καθαρίστε το σίδερο

© pinnedandrepinned

Καθαρίστε το σίδερο με μια μπάλα από αλουμινόχαρτο. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#7 Καθαρίστε τα ασημικά

Για να καθαρίσετε το ασήμι, τοποθετήστε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος ενός δίσκου. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα, αλάτι και βραστό νερό. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#8 Μετακινήστε εύκολα τα έπιπλα

© trucsetbricolages

Για να μετακινήσετε εύκολα τα έπιπλα, βάλτε κομμάτια από φύλλα αλουμινόχαρτου κάτω από τα πόδια των επίπλων, όπως στην εικόνα. Το αλουμινόχαρτο θα δημιουργήσει επιπλέον ολίσθηση. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#9 Βελτιώστε το σήμα Wi-Fi

© techgyd

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του σήματος Wi-Fi. Διπλώστε το αρκετές φορές και τοποθετήστε το πίσω από την κεραία. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#10 Καθαρίστε ένα πιστόλι σιλικόνης

© instructables

Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα ένα πιστόλι από την παλιά κόλλα, με ένα αλουμινόχαρτο. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#11 Αποτρέψτε τα τρόφιμα από το να καούν

Για να αποτρέψετε τα τρόφιμα από το να κολλήσουν στο τηγάνι, βάλτε ένα στρώμα αλουμινόχαρτου στο κάτω μέρος. Έτσι, μπορείτε να μαγειρέψετε χωρίς λάδι.

#12 Αφαίρεση σκουριάς από επιχρωμιωμένες επιφάνειες

© heartsandsharts

Φτιάξτε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο, μουσκέψτε το και τρίψτε με αυτό την σκουριασμένη επιχρωμιωμένη επιφάνεια. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#13 Σφραγίστε πλαστικές σακούλες

© instructables

Αν χρειαστεί να σφραγίσετε μια πλαστική σακούλα, βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου πάνω από την άκρη της, όπως στην εικόνα και ακουμπήστε το σίδερο πάνω του. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

#14 Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο στην οθόνη αφής

Παραδόξως, οι οθόνες αφής αντιδρούν στο αλουμινόχαρτο. Αν τυλίξετε ένα μολύβι με αλουμινόχαρτο, μπορείτε να φτιάξετε μια χειροποίητη γραφίδα. Αν δεν έχετε γάντια με αισθητήρες, τυλίξτε τα δάχτυλά σας με αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήστε το κινητό σας φορώντας κανονικά γάντια.

#15 Φτιάξτε τα δικά σας κουπάτ

© mypapercrane

Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε σχέδιο κουπάτ, χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εδώ.

Επιπλέον: Λευκάνετε τα δόντια σας

Ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα με οδοντόκρεμα και βάλτε το μείγμα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Τοποθετήστε το στα δόντια σας, αφαιρέστε το μετά από 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά το στόμα σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: