15 στοιχεία που δείχνουν ότι ο αφαλός είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος του σώματος

9 Φεβρουαρίου, 20185:41 ΜΜ

Ο αφαλός, είναι ένα ιδιαίτερο μέρος του σώματος και υπάρχουν διάφορα στοιχεία για αυτό, που ίσως δεν γνωρίζετε. Ξέρατε για παράδειγμα, πως δεν έχουν αφαλό όλα τα θηλαστικά ή πως το είδος του μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά; Σίγουρα, είναι κάτι που μας θυμίζει την προέλευσή μας.

Παρακάτω θα μάθετε 15 πράγματα για τον αφαλό, που ίσως δεν ξέρατε και θα σας εκπλήξουν.

#1 Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι αφαλό

© shutterstock

Το μοντέλο της φωτογραφίας, είναι η Καρολίνα Κούρκοβα και δεν έχει αφαλό. Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που ονομάζεται ομφαλική κήλη και μπορεί να οδηγήσει στη μη ανάπτυξή του. Σε αυτή την κατάσταση, τα έντερα του βρέφους περνάνε από το εντερικό τοίχωμα, απαιτώντας χειρουργική επέμβαση και αφήνοντας το μωρό χωρίς αφαλό.

#2 Ορισμένα θηλαστικά δεν έχουν αφαλό

© shutterstock

Η βιολογία υπαγορεύει ότι όλα τα θηλαστικά πρέπει να έχουν αφαλό, αλλά η φύση μπορεί μερικές φορές να είναι ιδιόμορφη. Ορισμένα θηλαστικά όπως τα καγκουρό και οι πλατύποδες, δεν έχουν.

#3 Τα δελφίνια έχουν αφαλό

© shutterstock

Αν και είναι πλάσματα που κατοικούν στη θάλασσα, τα δελφίνια είναι θηλαστικά.

#4  Τεχνικά, είναι ένα από τα πρώτα μας σημάδια

© shutterstock

Ο αφαλός, ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικός μπορεί να φαίνεται σε μερικούς ανθρώπους, είναι τεχνικά μια ουλή. Δημιουργείται όταν ο ομφάλιος λώρος, μέσω του οποίου το μωρό τροφοδοτείται μέσα στη μήτρα, κόβεται και δένεται μετά τη γέννηση.

#5 Ο αφαλός του καθενός, είναι μοναδικός

© shutterstock

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη βακτηρίων στον αφαλό, που κάθε άτομο έχει διαφορετική σύνθεση. Περίπου 2.400 διαφορετικά είδη βακτηρίων έχουν ανακαλυφθεί να ζουν εκεί. Στον αφαλό κάποιου βρέθηκαν βακτήρια που ανακαλύφθηκαν προηγουμένως μόνο σε δείγματα εδάφους από την Ιαπωνία, παρόλο που το άτομο αυτό, δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ιαπωνία.

#6 Οι περισσότεροι αφαλοί ξεκινούν ως εξωτερικοί

© shutterstock

Ενώ τα περισσότερα μωρά ξεκινούν να έχουν εξωτερικό αφαλό, όσο μεγαλώνουν αυτό αλλάζει, και γίνεται ένα εσωτερικό μέρος του σώματος. Μόνο στο 10% των ανθρώπων παραμένει εξωτερικά.

#7 Το μεγάλωμα της κοιλιάς μιας εγκύου, μπορεί να κάνει τον εσωτερικό αφαλό, εξωτερικό

© shutterstock

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν η κοιλιά μιας γυναίκας μεγαλώνει για να φιλοξενήσει το έμβρυο, ο αφαλός μπορεί να βγει προς την επιφάνεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αφαλοί των γυναικών επιστρέφουν στο πρώην σχήμα τους μετά τη γέννηση.

#8 Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ομφαλικές προεξοχές θεωρούνται λιγότερο ελκυστικές

© shutterstock

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αφαλός που προεξέχει, θεωρείται λιγότερο ελκυστικός, ενώ ένας μικρός ή κάθετος αφαλός, θεωρείται πιο επιθυμητός.

#9 Οι επεμβάσεις στήθους, μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του αφαλού

© shutterstock

Οι τομές για πολλές ιατρικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του στήθους, γίνονται στον αφαλό, ώστε να μην φαίνεται η ουλή.

#10 Τα τρυπήματα στον αφαλό, χρειάζονται αρκετό χρόνο για να επουλωθούν

© shutterstock

Το να έχει κανείς σκουλαρίκι στον αφαλό, μπορεί να φαίνεται ελκυστικό. Ωστόσο, λάβετε υπόψη πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να επουλωθεί. Ο μέσος χρόνος είναι από 6 ως 12 μήνες. Αν δεν τον φροντίσετε καλά, μπορεί να προκληθούν σοβαρές λοιμώξεις.

#11 Μπορεί να εμφανιστεί χνούδι στον αφαλό

Αν δεν καθαριστεί, συσσωρεύεται χνούδι στο εσωτερικό του αφαλού. Πρόκειται για ένα μείγμα ρούχων, μαλλιών και νεκρών κυττάρων του δέρματος. Δεδομένου ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερες τρίχες γύρω από αυτή την περιοχή, δημιουργείται περισσότερο χνούδι.

#12 Το πιο ασυνήθιστο χόμπι, είναι η συλλογή χνουδιού από τον αφαλό

© Rachel Betty Case, Creator of Human Ivory & Other Objects of Curiosity/Facebook

Δεδομένου του ότι η συλλογή του είναι δύσκολη, θεωρείται χόμπι. Ο Γκράχαμ Μπάρκερ από την Αυστραλία, έχει τη μεγαλύτερη συλλογή χνουδιού, κερδίζοντας μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες του 2000. Η καλλιτέχνιδα Ρέιτσελ Μπέτυ Κέις, φτιάχνει μικρές αρκούδες από χνούδι αφαλού.

#13 Ησυχασμός: Διαλογισμός κοιτώντας τον αφαλό

© Gregg Tavares/Wikipedia

Ο διαλογισμός αυτός, χρησιμοποιήθηκε για να ηρεμήσει την ψυχή. Οι μοναχοί χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο για να αποκτήσουν μια ευρύτερη εικόνα για τη θεϊκή δόξα.

#14 Ο αφαλός είναι εpωτογενής ζώνη

© shutterstock

Θεωρείται εpωτογενής ζώνη λόγω της αυξημένης ευαισθησίας που περιβάλλει τη περιοχή του σώματος, γύρω από τον αφαλό.

Ο ψυχολόγος Λεόν Φ. Σέλτζερ, αναφέρει: «Από την πλευρά του άνδρα, το να βλέπει τον αφαλό εκτεθειμένο, μπορεί να του προκαλέσει έλξη. Δίνει έμφαση στη μέση της γυναίκας, στις καμπύλες της και αναδεικνύει την ομορφιά και τη γονιμότητα του σώματός της.» Σύμφωνα με τον ίδιο, η απλή προβολή της περιοχής της κοιλιάς μπορεί να πυροδοτήσει τον εpωτισμό.

#15 Ο αφαλός ήταν αμφιλεγόμενος

© NBC Television/Wikipedia

Τη δεκαετία του 1960, οι λογοκριτές εμπόδιζαν τις γυναίκες να εμφανίζουν τους αφαλούς τους στην τηλεόραση. Η πρωταγωνίστρια της κωμικής αμερικανικής σειράς «Η Τζίνι και το Τζίνι», Μπάρμπαρα Ίντεν, έπρεπε να φοράει ένα φόρεμα που να καλύπτει τον αφαλό της, σύμφωνα με τις οδηγίες των τηλεοπτικών της αφεντικών.

Επιπλέον: Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας το σχήμα του αφαλού σας;

Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν το σχήμα του αφαλού με την προσωπικότητα, υπάρχουν θεωρίες που υποστηρίζουν πως μπορεί να συνδέονται. Εκπληκτικό, σωστά; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που μπορεί να υποδηλώνει το σχήμα του αφαλού για την προσωπικότητά σας.

Εξωτερικός:  Είστε ισχυρός χαρακτήρας, αγαπάτε την προσοχή, έχετε επιμονή και ειλικρίνεια στις σχέσεις.

Μεγάλος και βαθύς: Είστε γενναιόδωροι, ειδικοί στον χειρισμό ανθρώπων και συνετοί.

Ρηχός και μικρός: Είστε προσεκτικοί, μυστικοπαθείς και σκεπτικιστικοί.

Μακρύς και προς τα κάτω: Είστε ευφυείς, έξυπνοι και καινοτόμοι.

Οβάλ: Είστε υπερβολικά ευαίσθητοι, ανυπόμονοι, εσωστρεφείς και περιπετειώδεις.

Ευρύς: Είστε προσεκτικοί, ειλικρινείς στις σχέσεις σας και γενναίοι.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News