15 συναρπαστικές οφθαλμαπάτες που ξεγελούν το μυαλό του καθενός

25 Ιανουαρίου, 2017 2:09 ΜΜ
More videos

Πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τις οφθαλμαπάτες, τις εικόνες εκείνες που παίζουν με το μυαλό τους και τους τρελαίνουν. Αν είστε και εσείς λάτρες του είδους, σας έχουμε ένα μικρό δωράκι.

Στη λίστα που ακολουθεί, υπάρχουν μερικές εντυπωσιακές αποδείξεις για το πόσο εύκολα μπορούν να ξεγελαστούν τα μάτια μας.

Χρωματικές οφθαλμαπάτες

#1 

© pinimg

Η μπλε και η πράσινη σπείρα έχουν στην πραγματικότητα το ίδια χρώμα, το πράσινο. Δεν υπάρχει πουθενά μπλε χρώμα στη φωτογραφία.

#2 

© pinimg

Το καφέ και το “πορτοκαλί” τετράγωνο στο κέντρο των δύο πλευρών του κύβου, έχουν στην πραγματικότητα το ίδιο χρώμα.

#3 

Κοιτάξτε πολύ προσεκτικά την παραπάνω σκακιέρα. Τι χρώμα έχουν τα τετράγωνα “Α” και “Β”; Το “Α” μοιάζει μαύρο και το “Β” λευκό, σωστά; Μάλλον πρέπει να κοιτάξετε λίγο καλύτερα.

© E.H. Adelson

Τελικά και τα δύο τετράγωνα είναι γκρι!

#4 

© pinimg

Το πάνω μέρος του σχήματος μοιάζει πιο σκούρο από το κάτω, έτσι δεν είναι; Τώρα κρύψτε την οριζόντια γραμμή που χωρίζει τα δύο μέρη με το δάχτυλό σας.

#5 

© psy

Βλέπετε μια σκακιέρα με μαύρα και λευκά τετράγωνα; Τα γκρίζα μισά των μαύρων, αλλά και των λευκών τετραγώνων, στην πραγματικότητα έχουν το ίδιο χρώμα. Το γκρι μπορεί να αντιλαμβάνεται ως μαύρο ή λευκό, ανάλογα με το γειτονικό του χρώμα.

#6 

© persianpet

Αυτές οι φιγούρες αλόγων, έχουν επίσης το ίδιο χρώμα.

#7 

© psy

Αν εξαιρέσουμε το λευκό, πόσες αποχρώσεις χρωμάτων υπάρχουν στην εικόνα; Τρεις; Τέσσερις; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο, το φούξια και το πράσινο!

#8

© psy

Και τι χρώμα έχουν αυτά τα τετράγωνα; Μόνο πράσινο ή ροζ, τίποτα παραπάνω.

Όταν τα μάτια σε ξεγελούν

#9 

© BenHeine

Όσο κι αν προσπαθείτε, δε μπορείτε να εστιάσετε σε καμία από αυτές τις εικόνες.

#10 

© 9gag

Κοιτάξτε για λίγη ώρα την κουκκίδα και δείτε τη γκρίζα λωρίδα στο πορτοκαλί φόντο να γίνεται… μπλε.

#11

© pinterest

Μία πράσινη κηλίδα κάνει κύκλους και αντικαθιστά τις μοβ που εξαφανίζονται. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει! Επίσης, αν επικεντρωθείτε στο σταυρό, εξαφανίζονται όλες οι μοβ κηλίδες.

#12 

© wikimedia

Επικεντρωθείτε στις 4 κουκκίδες στο κέντρο της εικόνας για 30 δευτερόλεπτα. Ύστερα, κοιτάξτε στο ταβάνι και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας μερικές φορές. Τι βλέπετε;

#13 

© lh5

Υπάρχουν μαύρες κουκκίδες στην τομή όλων των λευκών γραμμών, εκτός από εκείνη που κοιτάτε αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, οι κουκκίδες αυτές δεν υπάρχουν.

Εξαφάνιση

#14 

© vimeo

Αν εστιάσετε στην κουκκίδα στο κέντρο της εικόνας για μερικά δευτερόλεπτα, το γκρίζο φόντο θα εξαφανιστεί.

#15 

© watson

Εστιάστε στο κέντρο της εικόνας. Μετά από λίγο, οι θολές πολύχρωμες πινελιές θα εξαφανιστούν, μετατρέποντας το φόντο στο απόλυτο λευκό.

[Dirty]

Ακολουθήστε μας στο facebook: