15 σημεία που ποτέ δεν σκεφτήκατε να βάψετε, αλλά σίγουρα πρέπει.

March 3, 2016 8:58 PM
More videos

Όταν αλλάζουμε το σπίτι μας, μας αρέσει να σκεφτόμαστε τη γενική εικόνα του. Δημιουργούμε μεγάλα έργα που απαιτούν μεγάλη ποσότητα μπογιάς αλλά πάντα έχουν να κάνουν με τα προφανή σημεία: τοίχοι δωματίου ή σαλονιού, η κουζίνα και τα ντουλάπια κ.ά. Σίγουρα έχετε σκεφτεί πως θέλετε να διακοσμήσετε ένα σημείο χωρίς να χρειαστεί να το αλλάξετε εντελώς.

Ίσως θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα αλλά δεν το επιχειρείτε. Δείτε τις παρακάτω εικόνες με μερικά μέρη στα οποία εφαρμόζονται διάφορες τεχνικές και πάρτε καλές και χρήσιμες ιδέες. Μπορεί να μην είναι τα κλασσικά μέρη που βάφουμε αλλά θα δώσουν άλλη αισθητική στο χώρο σας και θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη διαφορά.

1# Βάψτε τα πλαϊνά σημεία από τα συρτάρια σας  για να αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη κάθε φορά που τα ανοίγετε για να πάρετε κάτι.

2# Βάψτε μια ολόκληρη συρταριέρα εσωτερικά για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό κομμάτι.

3# Ποιος είπε πως το γκαράζ σας πρέπει να είναι αφημένο στη μοίρα του; Απλά δώστε του ζωή βάφοντας τις πόρτες ή τους τοίχους.

4# Δοκιμάστε να χρωματίσετε τις σκάλες σας. Μπορείτε να βάψετε το πάνω, το μπροστά μέρος ή ακόμη και όλο το σκαλοπάτι.

5# Βάψτε το εσωτερικό μιας ντουλάπας για παλτό για να δώσετε μια διαφορετική αίσθηση.

6# Τι θα λέγατε να μετατρέψετε ένα έπιπλο σε μαυροπίνακα ώστε να γράφετε στο εξωτερικό του με κιμωλία τι περιέχει το κάθε συρτάρι;

7# Βάψτε τις άκρες της πόρτας σας για μια κρυμμένη πινελιά χρώματος.

8# Βάψτε το εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας σας για μια ιδιαίτερη κουζίνα.

9# Χρησιμοποιήστε πάλι μαυροπίνακα για το εσωτερικό της πόρτας των ντουλαπιών που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την κουζίνα σας οργανωμένη.

10# Βάψτε τα πλαίσια του παραθύρου της κουζίνας για μια πιο χρωματιστή νότα.

11# Χρωματίστε το κουδούνι της πόρτας σας. Όσο αντισυμβατικό κι αν ακούγεται, το κάνει πραγματικά διαφορετικό και αλλάζει την όψη του σπιτιού μόλις το πλησιάσει κάποιος.

12# Χρωματίστε το πίσω μέρος της βιβλιοθήκης σας μιας και ο καλύτερος τόπος να αναδείξετε τα βιβλία σας είναι ένα τολμηρό χρώμα.

13# Αλλάξτε το γραφείο σας και χρωματίστε το εσωτερικό των συρταριών και των ντουλαπιών του.

14# Μην ξεχνάτε να χρωματίσετε τις καρέκλες σας.

15# Η βαφή κατά μήκος των άκρων ενός καμβά μπορεί να δώσει μια υπέροχη νότα αν είναι άσπρος ή μαύρος και ένα τακτοποιημένο τέλος αν είναι πολύχρωμος.

Ακολουθήστε μας στο facebook: